“Το Παιχνίδι του Καλαμαριού”: Η νέα δυστοπική νοτιοκορεάτικη σειρά του Netflix θυμίζει παιχνίδι επιβίωσης…

Ευάλωτοι άνθρωποι που χρειάζονται απεγνωσμένα χρήματα λαμβάνουν μια μυστηριώδη πρόσκληση να λάβουν μέρος στο παιχνίδι. 456 συμμετέχοντες ετερόκλητης προέλευσης βρίσκονται κλειδωμένοι σε μια μυστική τοποθεσία και παίζουν παιχνίδια για να κερδίσουν 45,6 δισεκατομμύρια γουόν. Κάθε παιχνίδι είναι σαν ένα παραδοσιακό κορεάτικο παιχνίδι για παιδιά, όπως το Κόκκινο φως και το Πράσινο φως, στο οποίο όμως η ήττα σημαίνει θάνατο. Ποιος θα είναι ο νικητής και ποιος είναι ο σκοπός αυτού του παιχνιδιού;

Η νέα νοτιοκορεάτικη δραματική σειρά εννέα επεισοδίων τού Netflix The Squid Game (Το Παιχνίδι του Καλαμαριού) επιστρατεύει τις ΄έννοιες της παιδικής αγνότητας, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με τα παιδικά παιχνίδια, και προβάλλει το πώς παιχνίδια όπως αυτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσα ελέγχου και  ταπείνωσης της ανθρώπινης υπόστασης, που είναι πρόθυμη να θυσιαστεί στο βωμό του χρήματος και να υποστεί τον εξευτελισμό, προκειμένου να κερδίσει ένα χρηματικό έπαθλο και να ξεφύγει από τη μιζέρια.

Η σκληρή, δυστοπική σειρά, που θυμίζει παιχνίδι επιβίωσης, εμβαθύνει στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και εξερευνά τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, όταν αυτή βρίσκεται σε καθεστώς πίεσης, καθώς οι πρωτόγονες άμυνες κινδυνεύουν όχι μόνο να βγουν στην επιφάνεια, αλλά και να επικρατήσουν…

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις κορυφαίες 10 σειρές στο Netflix σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Ted Sarandos, του συν-διευθύνοντος συμβούλου και υπεύθυνου περιεχομένου του Netflix, “το Παιχνίδι του Καλαμαριού θα γίνει σίγουρα η κορυφαία μη αγγλόφωνη σειρά στο Netflix”, ενώ “δεν αποκλείεται να γίνει και η πιο δημοφιλής σειρά όλων στην πλατφόρμα”. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Henry Wong, αρθρογραφώντας για το περιοδικό “The Guardian”, συνέκρινε τη σειρά με την μεγάλη νοτιοκορεάτικη επιτυχία του 2019, τα Παράσιτα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “οι κοινωνικές ανισότητες που επικρατούν στη χώρα οδηγούν ξανά σε έναν αιματηρό επίλογο”.

Τη σκηνοθεσία της σειρά υπογράφει ο Hwang Dong-hyuk, ενώ πρωταγωνιστούν οι Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Lee Byung-hun, Greg Chun και Gong Yoo.

Η σειρά είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix από τις 17 Σεπτεμβρίου 2021.