Τα StoryBot, τα αδέλφια Σπυριδέλη και το Netflix…

Πέντε φιλοπερίεργα πλασματάκια δίνουν απαντήσεις στις σημαντικότερες ερωτήσεις των παιδιών, όπως πώς έρχεται η νύχτα και γιατί πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας.

Το Netflix ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τα δικαιώματα των StoryBot, του βραβευμένου με Emmy, Annie και Parents’ Choice παιδικού franchise των δημιουργών Γκρεγκ και Έβαν Σπυριδέλη. Τα αδέλφια υπέγραψαν γενική συμφωνία με το Netflix με σκοπό τη σημαντική επέκταση του σύμπαντος των αγαπημένων StoryBot, εμπλουτίζοντας τους χαρακτήρες που γνωρίζουν και αγαπούν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η εξαγορά επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Netflix για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά και γονείς σε όλο τον κόσμο, μια κατηγορία θεατών που ενισχύεται συνεχώς με νέα μέλη.

Το Ρώτησε τα StoryBot είναι μια πρωτότυπη σειρά κινουμένων σχεδίων του Netflix που συνεχίζει να ψυχαγωγεί και να εκπαιδεύει περισσότερες οικογένειες, βρίσκοντας απήχηση σε ένα κοινό που εμπλουτίστηκε σημαντικά με τα χρόνια, από τότε που η σειρά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το 2016. Η πρωτοποριακή σειρά χρησιμοποιεί μια ποικιλία από φορμά κινουμένων σχεδίων, όπως 3D, 2D, πλαστελίνη, stop motion, ακόμη και ζωντανή δράση. Προσκαλώντας γκεστ σταρ όπως τους Σνουπ Ντογκ, Έντουαρντ Νόρτον, Γούπι Γκόλντμπεργκ και Γουάντα Σάικς, το Ρώτησε τα StoryBot συνοδεύει τα παιδιά σε ένα φανταστικό, απολαυστικό εκπαιδευτικό ταξίδι, για να βρουν απαντήσεις σε φλέγοντα ερωτήματα όπως: “Γιατί είναι μπλε ο ουρανός;” και “Πώς έρχεται η νύχτα;”.

“Το Ρώτησε τα StoryBot έχει πλέον αποδείξει ότι μπορεί να παρουσιάζει σύνθετα ζητήματα μέσα από σύντομα, αστεία και ψυχαγωγικά μαθήματα που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των γονιών”, δήλωσε η Μελίσα Κομπ, αντιπρόεδρος πρωτότυπου περιεχομένου κινουμένων σχεδίων. “Καλωσορίζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό τον Γκρεγκ και τον Έβαν στην οικογένεια του Netflix και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τον υπέροχο και μαγικό κόσμο των StoryBot, βρίσκοντας νέους τρόπους να ικανοποιήσουμε τις οικογένειες-μέλη μας σε όλο τον κόσμο που αυξάνονται διαρκώς”.

Διαβάστε   "Ρούμπεν Έστλουντ: Χρυσός Φοίνικας στο τετράγωνο": Αφιέρωμα στη φιλμογραφία του βραβευμένου σκηνοθέτη από το Cinobo

“Σε συνεργασία με το Netflix, στόχος μας είναι να γίνουν τα StoryBot το ηγετικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιδικό και οικογενειακό franchise παγκοσμίως”, δήλωσαν οι συνδημιουργοί των StoryBot Έβαν και Γκρεγκ Σπυριδέλης. Θέλουμε να βλέπουμε παιδιά από την Αργεντινή μέχρι και τη Ζάμπια να μεγαλώνουν γελώντας και μαθαίνοντας με StoryBot που είναι προσαρμοσμένα στην κουλτούρα τους. Θεωρούμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον κόσμο κάτι πραγματικά μεγαλειώδες”.

Η τρίτη σεζόν του Ρώτησε τα StoryBot θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix αυτό το φθινόπωρο. Σε συνεργασία με το Netflix, τα αδέλφια Σπυριδέλη θα φτιάξουν κι άλλο πρωτότυπο περιεχόμενο StoryBot, όπως σειρές και σύντομα ειδικά προγράμματα, διευρύνοντας παράλληλα τους υφιστάμενους ορίζοντες του franchise. Θα συνεργαστούν με δημιουργικές ομάδες, ειδικούς και εκπαιδευτικούς συμβούλους που θα συμβάλουν στη διασφάλιση της καταλληλότητας του εκπαιδευτικού περιεχομένου σε όλο τον κόσμο. Η εν λόγω εξαγορά αποδεικνύει τη δέσμευση του Netflix να δημιουργήσει εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και τα σχέδια της εταιρείας για μια σειρά από νέους τίτλους που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

 

Σχετικά με τα αδέλφια Σπυριδέλη

Τα αδέλφια Σπυριδέλη ίδρυσαν την JibJab Media Inc. το 1999 σε ένα γκαράζ στο Μπρούκλιν. Έκτοτε, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο παραγωγικούς και πρωτοποριακούς δημιουργούς επιτυχιών της ψηφιακής εποχής. Το 2004, το βίντεο-παρωδία για τις εκλογές This Land έγινε ένα από τα πρώτα viral βίντεο που σημείωσαν παγκόσμια επιτυχία, ενώ ο Πίτερ Τζένινγκς χαρακτήρισε τα αδέλφια Πρόσωπα της Χρονιάς για το ABC News. Μεταξύ 2008 και 2011, τα αδέλφια Σπυριδέλη έκαναν παραγωγή στη διαδραστική επιτυχημένη εφαρμογή ElfYourself, εγκαινιάζοντας ένα πρωτοποριακό φορμά προσωποποιημένου βίντεο, το οποίο απόλαυσαν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως. Το 2012, τα αδέλφια λάνσαραν τα StoryBot στο διαδίκτυο και, στη συνέχεια, το 2016, διασκεύασαν αυτήν την επιτυχία στην πρωτότυπη σειρά του Netflix Ρώτησε τα StoryBot. Έκτοτε, το Ρώτησε τα StoryBot έχει διεκδικήσει 17 Emmy, έχει βραβευτεί πέντε φορές και έχει φιλοξενήσει γκεστ, όπως τους Σνουπ Ντογκ, Έντουαρντ Νόρτον, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Γουάντα Σάικς κ.ά.

Διαβάστε   "Με Λένε Λο Κίουαν": Οι ανθρώπινες σχέσεις και το δράμα των προσφύγων στο επίκεντρο της νέας βαθιά σπαραχτικής ταινίας του Netflix

 

Σχετικά με τα StoryBot

Τα StoryBot είναι το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό franchise πίσω από τη βραβευμένη με Emmy πρωτότυπη σειρά του Netflix Ρώτησε τα StoryBot. Διαθέσιμη σε 22 γλώσσες και 190 χώρες, η λαμπερή σειρά παρακολουθεί μια ομάδα από πολύχρωμα πλάσματα που ζουν στον κόσμο των συσκευών που χρησιμοποιούμε, τα οποία απαντούν στα σημαντικότερα ερωτήματα των παιδιών. Τα φημισμένα εκπαιδευτικά μουσικά βίντεο των StoryBot έχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο επισκέψεις στο διαδίκτυο. Αποκτώντας διαρκώς περισσότερους φαν, τα StoryBot έχουν στόχο να κάνουν την εκμάθηση διασκεδαστική, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς και δασκάλους ανά τον κόσμο.