Όλες οι συγκινητικές και πολυβραβευμένες ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο στο Cinobo

Φέτος το Cinobo αλλάζει χρονιά με μια μεγάλη πρεμιέρα: την Απόφαση Φυγής του σπουδαίου Παρκ Τσαν-γουκ που αγαπήθηκε όσο λίγες ταινίες από κοινό και κριτικούς φέτος και αφού τιμήθηκε με βραβείο σεναρίου στις Κάννες, αποτελεί την επίσημη πρόταση της Νότιας Κορέας για τα Όσκαρ του ‘23. Μαζί με αυτό και σε Α’ προβολή, Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό του Φινλανδού Τέμου Νίκι, περιπέτεια από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου. Επίσης σε πρεμιέρα, η ιστορία ενηλικίωσης Πέρα απ’ τον Ορίζοντα της Ντελφίν Λερισέ με τις Λετίσια Κάστα και Κλεμένς Ποεσί, και το βελγικό Στην Αυλή του Σχολείου της Λορά Βαντέλ, μια πολύ ιδιαίτερη ταινία για το bullying στα σχολεία.

Μέσα στον μήνα ξεχωρίζουν δύο από τις σημαντικότερες γαλλικές ταινίες των 90s, σε σκηνοθεσία Κλοντ Σοτέ και με πρωταγωνίστρια την Εμανουέλ Μπεάρ: Η Νέλλη και ο κύριος Αρνώ και το Μια Καρδιά το Χειμώνα, καθώς και οι 8 Γυναίκες του Φρανσουά Οζόν με το απόλυτο γαλλικό all-star cast (Φανί Αρντάν, Εμανουέλ Μπεάρ, Κατρίν Ντενέβ, Ιζαμπέλ Ιπέρ). Σε δύο ιδιαίτερα biopic, το ζευγάρι των Coco Chanel & Igor Stravinsky ερμηνεύουν οι Άννα Μουγκλαλίς και Μαντς Μίκελσεν σκηνοθετημένοι από τον Γιαν Κουνέν, ενώ ένα άλλο δίδυμο, οι Στιβ Κούγκαν και Τζον Σ. Ράιλι είναι οι θρύλοι της κωμωδίας Χοντρός & Λιγνός, στο φιλμ του Τζον Σ. Μπερντ. Λίγο πριν το ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς, έρχονται οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι στο πιο αγωνιώδες και συγκινητικό από οποιαδήποτε ταινία μυθοπλασίας ντοκιμαντέρ, Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα.

Όταν το σινεμά κι η κουζίνα γίνονται ένα τα αποτελέσματα είναι πάντοτε απολαυστικά, γι’αυτό το Cinobo ανεβάζει την ένταση με την πρώτη συλλογή του μήνα, Food & Cinema. Μαζί της, η λίστα Most Watched 2022, με τις 20 ταινίες που ξεχώρισαν οι συνδρομητές του Cinobo τη φετινή χρονιά στην πλατφόρμα.

Διαβάστε   Παγκόσμια online πρεμιέρα για την αριστουργηματική "Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη"

 

Συλλογές

Food & Cinema
Οι ταινίες της νέας συλλογής που μαγείρεψε το Cinobo, εξετάζουν τη σχέση του σινεμά με το φαγητό από κάθε πλευρά και σε κάθε στάδιο. Από τις αγωνιώδεις περιπέτειες της κουζίνας στο «Σημείο Βρασμού» μέχρι την ποιητικότητα της επαφής και της προσμονής στο «Οι Νύχτες μου Μακριά σου», κι από την γαστρονομία ως κοινωνικό στάτους στη βιογραφική «Υψηλή Μαγειρική» μέχρι τη σύνδεση της τοπικής κουζίνας με την κουλτούρα και τη φιλοσοφία στην τριλογία των «Ταξιδιών» σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.
Από τις 5 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Most Watched 2022
Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, «μιλούν» οι συνδρομητές. Το Cinobo παρουσιάζει το top 20 του 2022, μια συλλογή με τις 20 πρώτες ταινίες που αγαπήθηκαν φέτος από το κοινό και είχαν τις περισσότερες προβολές μέσα στην πλατφόρμα.
Από τις 19 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

 

Εμείς οι Δύο (Two of Us)

Φίλιπο Μενεγκέτι

Κοινωνικό μελόδραμα για την αγάπη που μάχεται και επιμένει, με ερμηνείες από τις Μπάρμπαρα Σούκοβα και Μαρτίν Σεβαλιέ.

Την 1η Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Η Γαλλική Επανάσταση (One Nation, One King)

Πιέρ Σέλερ

Η Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει σε μια υπερπαραγωγή που αποτυπώνει το εκρηκτικό κλίμα της εποχής, με εξαιρετικό καστ (Αντελ Ενέλ, Γκασπάρ Ουλιέλ. Ντενίς Λαβάντ, Λουί Γκαρέλ).

Στις 2 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό (The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic)

Τέμου Νίκι

Μια περιπέτεια γυρισμένη από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου με πείσμα ικανό να αλλάξει τη μοίρα του δικού του Τιτανικού και να οδηγηθεί πλάι στη δική του αγαπημένη.

Διαβάστε   Στο χειμωνιάτικο Cinobo χιονίζει... καλό σινεμά!

Στις 6 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Η Νέλλη και ο Κύριος Αρνώ (Nelly and Mr. Arnaud)

Κλοντ Σοτέ

Το κύκνειο άσμα του Σοτέ και 2η συνεργασία με την Εμανουέλ Μπεάρ, με συναισθηματικό πλούτο που προκύπτει μέσα από τις συναντήσεις δυο ανθρώπων.

Στις 8 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Μια Καρδιά το Χειμώνα (A Heart in Winter)

Κλοντ Σοτέ

Ερωτική ιστορία γεμάτη ένταση και ευαισθησία, με το –πραγματικό, τότε– ζευγάρι Εμανουέλ Μπεάρ και Ντανιέλ Οτέιγ, των οποίων η χημεία μεταφράζεται στην οθόνη. Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία.

Στις 9 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Πέρα απ’ τον Ορίζοντα (Beyond the Horizon)

Ντελφίν Λερισέ

Μια καυτή, γεμάτη ιδρώτα (και οικογενειακή αγωνία) ιστορία ενηλικίωσης μες στο κατακαλόκαιρο του 1976, με τις Λετίσια Κάστα και Κλεμένς Ποεσί.

Στις 13 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Όταν Ανθίζει η Νιότη (The Best Years)

Γκαμπριέλε Μουτσίνο

Ο Ιταλός σκηνοθέτης κινηματογραφεί τον κύκλο της ζωής και την πορεία μίας παρέας με όλο το πάθος, την ένταση και τις κορυφώσεις που περιμένεις και αναζητάς από μία δραμεντί.

Στις 16 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Little Woods

Νία ΝταΚόστα

Εμπευσμένο από τον Οθέλλο, ένα σύγχρονο αστικό γουέστερν δείχνει τη σκληρή πραγματικότητα της αμερικανικής ενδοχώρας, με σπουδαίες ερμηνείες από τις Τέσσα Τόμπσον και Λίλι Τζέιμς.

Στις 19 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Στην Αυλή του Σχολείου (Playground)

Λορά Βαντέλ

Υπάρχει κάτι πιο αθώο και ταυτόχρονα τρομακτικό, από την πρώτη μέρα σε νέο σχολείο για ένα 7χρονο παιδί; Η δύσκολη συνθήκη του bullying, μέσα από τα μάτια (και το ύψος) των παιδιών.

Στις 20 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Coco Chanel & Igor Stravinsky

Διαβάστε   "Μια Γυναίκα: Ο Κώδικας της Σιωπής": Ένα ιταλικό δράμα με αναφορές στην πατριαρχία, την εκκλησία και την ιταλική μαφία.

Γιαν Κουνέν

Η συνάντηση και το μοιραίο πάθος δύο μεγάλων καλλιτεχνών που έγραψαν ιστορία τον προηγούμενο αιώνα ζωντανεύει εκρηκτικά στην οθόνη με τους σαρωτικούς Άννα Μουγκλαλίς και Μαντς Μίκελσεν.

Στις 22 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Χοντρός & Λιγνός (Stan & Ollie)

Τζον Σ. Μπερντ

Επιστροφή στις βάσεις της κωμωδίας, όπως τις δίδαξαν οι καλύτεροι, σε μια βιογραφία που σέβεται με ξεχωριστό τρόπο την κληρονομιά του πιο πετυχημένου κωμικού διδύμου στην ιστορία του σινεμά.

Στις 23 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Απόφαση Φυγής (Decision to Leave)

Παρκ Τσαν-γουκ

Στυλιζαρισμένη συνάντηση Vertigo και Ερωτικής Επιθυμίας από τον σκηνοθέτη του Oldboy και της Υπηρέτριας. Αστυνομικό μυστήριο και νουάρ αισθηματικό μελόδραμα με βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες.

Στις 27 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα (March of the Penguins)

Λικ Ζακέ

Ταινία τεκμηρίωσης με περισσότερη ένταση, αγωνία και συγκίνηση από οποιαδήποτε μυθοπλασία. Όσκαρ Ντοκιμαντέρ το 2005 και τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία παγκοσμίως.

Στις 29 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

8 Γυναίκες (8 Women)

Φρανσουά Οζόν

Whodunnit μετά μουσικής και τραγουδιού, παιγμένο από ένα all-star καστ του γαλλικού σινεμά: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Φανί Αρντάν, Εμανουέλ Μπεάρ, Κατρίν Ντενέβ κι όχι μόνο.

Στις 30 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

*Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την ταινία Μια Καρδιά το Χειμώνα (A Heart in Winter)