Το Netflix επιβεβαίωσε τη δεύτερη σεζόν της σειράς “D.P.: Κυνηγοί Λιποτακτών”

Το Netflix επιβεβαίωσε την παραγωγή της δεύτερης σεζόν της σειράς D.P.: Κυνηγοί Λιποτακτών, που κυκλοφόρησε φέτος στις 27 Αυγούστου και έριξε φως σε άγνωστα κοινωνικά ζητήματα. Στις 3 Δεκεμβρίου, οι New York Times συμπεριέλαβαν τη σειρά στη λίστα με τις Καλύτερες Διεθνείς Σειρές του 2021.

Το D.P.: Κυνηγοί Λιποτακτών έχει κεντρικούς ήρωες τον Αν Τζουν-χο (Τζουνγκ Χάε-ιν) και τον Χαν Χο-γιολ (Κου Κιο-χουάν) από τη Μονάδα Καταδίωξης Λιποτακτών και αφηγείται τις ιστορίες που ζουν προσπαθώντας να εντοπίσουν άλλους στρατιώτες που έχουν εγκαταλείψει το στρατιωτικό τους καθήκον.

Από το webtoon D.P. Dog’s Day του Κιμ Μπο-Τονγκ, το D.P.: Κυνηγοί Λιποτακτών αποκτά νέα πνοή από τον σκηνοθέτη των Coin Locker Girl και Hit-and-Run Squad Χαν Τζουν-χι, ο οποίος φέρνει αιχμηρές ιδέες και συγκλονιστικές λεπτομέρειες. Η σειρά έχει δεχτεί επαίνους τόσο στην Κορέα όσο και διεθνώς για το φως που ρίχνει σε ξεχασμένες ιστορίες λιποτακτών στρατιωτών και εκείνων που τους αναζητούν. Η πρώτη σεζόν τελειώνει με κάποιον να βαδίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους άλλους στρατιώτες. Η ήχος των βημάτων του που καταλήγουν σε τρέξιμο ακούγεται ακόμα και μετά την εμφάνιση των συντελεστών, γεννώντας το ερώτημα στους θεατές ποια θα είναι η συνέχεια της ιστορίας.

Το D.P.: Κυνηγοί Λιποτακτών μάγεψε θεατές και κριτικούς με τους καθηλωτικούς χαρακτήρες μιας πρωτοποριακής ιστορίας στρατιωτών που καταδιώκουν λιποτάκτες. Η σειρά τολμά να περάσει ένα αυστηρό κοινωνικό μήνυμα σχετικά με τα παράλογα της ζωής και τις αδικίες που παρατηρούνται όχι μόνο στην κοινωνία της Κορέας αλλά και αλλού στον κόσμο. Εκτός Κορέας, οι κριτικοί έχουν σχολιάσει τον γενικό αντίκτυπο της ιστορίας:“Το D.P.: Κυνηγοί Λιποτακτών είναι σκοτεινό, ρεαλιστικό, θλιβερό και ενδεικτικό του κόσμου σήμερα. Είναι μία από τις καλύτερες κορεάτικες δραματικές μίνι σειρές που κυκλοφόρησαν φέτος” (Ready Steady Cut). Επίσης “… δεμένες εξαιρετικές ερμηνείες, μοναδική φωτογραφία, εθιστικός ρυθμός και τολμηρή αφοσίωση να ρίξει φως στην απαίσια κουλτούρα εκφοβισμού στον στρατό κάνουν το D.P.: Κυνηγοί Λιποτακτών μια συγκλονιστική 6ωρη σειρά που θα θέλετε να καταβροχθίσετε” (NME). Η δεύτερη σεζόν θα ξεκινήσει ακριβώς στο σημείο που ολοκληρώθηκε η πρώτη, ενώ ο σκηνοθέτης Χαν Τζουν-χι θα ξανασμίξει με τον σεναριογράφο Κιμ Μπο-Τονγκ για να γράψουν μαζί και να δημιουργήσουν έναν νέο κύκλο επεισοδίων με απώτερο στόχο να καθηλώσουν τους θεατές από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε   Ο «Πόλεμος των Κόσμων» χάθηκε κάπου στο τέλος…