“Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων”: Το νέο έπος του Netflix από τους δημιουργούς του “Game of Thrones” επαναπροσδιορίζει την επιστημονική φαντασία και αψηφά τον χωροχρόνο

Κίνα, δεκαετία του 1960. Η μοιραία απόφαση μιας νεαρής γυναίκας αντηχεί στον χώρο και τον χρόνο μέχρι και σήμερα. Όταν οι νόμοι της φύσης ξετυλίγονται ανεξήγητα μπροστά στα μάτια της, μια κλειστή ομάδα λαμπρών επιστημόνων συνεργάζεται με έναν αντισυμβατικό ντετέκτιβ για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη απειλή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Από τους δημιουργούς David Benioff και D.B. Weiss (Game of Thrones) και Alexander Woo, και εμπνευσμένο από το διεθνώς αναγνωρισμένο ομώνυμο μυθιστόρημα, το Netflix παρουσιάζει Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων (3 Body Problem), μια νέα επική σειρά που επαναπροσδιορίζει την επιστημονική φαντασία με τα πολυεπίπεδα μυστήρια και τις ιστορίες ανθρώπινης σύνδεσης.

Καθ’όλη τη διάρκεια των οκτώ επεισοδίων του, το 3 Body Problem βυθίζει τους θεατές σε ένα συγκλονιστικό ταξίδι που διασχίζει ηπείρους και χρονολογίες – από την Πολιτιστική Επανάσταση της δεκαετίας του 1960 στην Κίνα, μέχρι τους σημερινούς δρόμους της Οξφόρδης της Αγγλίας και τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη-, σε μυστήρια και συγκλονιστικές ανακαλύψεις, προτού οι δυνητικά καταστροφικές συνέπειες κάνουν την εμφάνισή τους στη ζωή όπως την ξέρουμε. Η σειρά βασίζεται στη διάσημη τριλογία του Κινέζου συγγραφέα Cixin Liu, ο οποίος εξιστορεί τη μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα. “Μας αρέσουν τα ίδια πράγματα στα βιβλία που αρέσουν και σε τόσους άλλους θαυμαστές”, δήλωσε ο Weiss. “Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ζωντανέψουμε αυτή την ιστορία με τον καλύτερο και πιο εντυπωσιακό τρόπο. Αλλά η ανάγνωση των βιβλίων δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κατανοήσετε ή να απολαύσετε τη σειρά”.

Η μεταφορά των βιβλίων για το παγκόσμιο κοινό

Διαβάστε   "Μαύρο Καβούρι": Η Νούμι Ραπάς πρωταγωνιστεί σε ένα σκανδιναβικό θρίλερ δράσης με φόντο έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο

Ο σκηνοθέτης Derek Tsang διάβασε τα βιβλία τόσο στα αγγλικά όσο και στα κινέζικα πριν αναλάβει τη σκηνοθεσία των επεισοδίων 1 και 2, τα οποία διαδραματίζονται εν μέρει κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης. “Το μυθιστόρημα είναι γραμμένο στα κινέζικα, κι επομένως υπάρχουν κυρίως Κινέζοι χαρακτήρες”, είπε. “Είναι λογικό, επειδή προσαρμόζουμε την ιστορία για το παγκόσμιο κοινό μας, να έχουμε διευρύνει το πεδίο και να έχουμε περισσότερους χαρακτήρες από όλο τον κόσμο. Ο Cixin Liu μας έδωσε την ευλογία του και νομίζω ότι ο David, ο Dan και ο Alex έκαναν εξαιρετική δουλειά κρατώντας ουσιαστικά τα καλύτερα στοιχεία από το μυθιστόρημα, ενώ παράλληλα το έκαναν μια πολύ πιο παγκόσμια, διεθνή ιστορία”.

Αυτά είναι θέματα που θα έχουν απήχηση σε όλο το κοινό. “Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για μια ιστορία για την ανθρωπότητα, και την πάλη της ανθρωπότητας με ένα φαινομενικά άλυτο μυστήριο που μετατρέπεται σε χιονοστιβάδα, σε μια πλήρη υπαρξιακή κρίση”, δήλωσε ο Benioff. “Θέλαμε λοιπόν να εκπροσωπήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, όλη την ανθρωπότητα. Θέλαμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα πολύ διαφορετικό, διεθνές καστ για να αντιπροσωπεύσουμε την ιδέα ότι δεν πρόκειται μόνο για τον αγώνα μιας χώρας, αλλά για έναν παγκόσμιο αγώνα επιβίωσης”.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly και Alex Sharp.

Η σειρά είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix από τις 21 Μαρτίου 2024.