“Το Δέντρο και η Κούνια” της Μαρίας Ντούζα: Μία ακόμη ελληνική ταινία στο Netflix

Η Ελένη Καραπάνου (Μυρτώ Αλικάκη), μια καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο (Ηλία Λογοθέτη) εδώ και δεκαπέντε χρόνια – από τότε που, αψηφώντας τις επιθυμίες του, άφησε την Ελλάδα, με σκοπό να εγκατασταθεί στην Αγγλία. Μια μέρα ο Βρετανός άντρας της, Χάρυ (John Bicknell), μετατίθεται στην Κίνα. Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της και έρχονται στην Ελλάδα, για Πασχαλινές διακοπές. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε. Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα (Mirjanna Karanovic), είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα (Ελένη Κουλέτση). Η γνωριμία της με τη Νίνα, θα γίνει η αφορμή για να αποκαλυφθούν μια σειρά από επώδυνα οικογενειακά μυστικά…

Το Δέντρο και η Κούνια είναι μια ελληνικής παραγωγής ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο της Μαρίας Ντούζα, με πρωταγωνιστές τους Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτη και Μιριάνα Καράνοβιτς. Η ταινία συμμετείχε στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη• και στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Σε πρώτο επίπεδο, Το Δέντρο και η Κούνια συνιστά μία ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από αληθινά περιστατικά. Με φόντο, ωστόσο, τις παλιότερες αλλά και τις νεότερες μετακινήσεις των ανθρώπων στα Βαλκάνια, η ταινία της Μαρίας Ντούζα συνυφαίνει σύγχρονη πραγματικότητα και πρόσφατη ιστορία σε έναν μοντέρνο μύθο πάνω στην αέναη μετακίνηση των ανθρώπων, τη μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μαρία Ντούζα, η ταινία Το Δέντρο και η Κούνια θα γίνει διαθέσιμη σε streaming από την πλατφόρμα του Netflix, αποτελώντας έτσι ακόμη μία επιτυχία για την πορεία του ελληνικού κινηματογράφου.

Διαβάστε   Το 6ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ έρχεται στο Cinobo

 

Το Δέντρο και η Κούνια (The Tree and the Swing, 2013)

Σκηνοθεσία: Maria Ntouza

Ηθοποιοί: Mirto Alikaki, Mirjanna Karanovic, Ilias Logothetis, Nikos Orfanos, Iris Mitta, Eleni Kouletsi

Διάρκεια: 107′