Τι πρόκειται να γίνει στην επόμενη σεζόν του “The Mandalorian”

Του Jesse Schedeen (Μετάφραση-Απόδοση στα ελληνικά: Καλλιόπη Αλέτρα)

Η δεύτερη σεζόν του Mandalorian τελείωσε με ένα από τα καλύτερα επεισόδια του Star Wars στην τηλεόραση έως τώρα. Και όπως ακριβώς συνέβη με το φινάλε της πρώτη σεζόν, υπάρχουν πολλές νέες ανακαλύψεις και νέα μυστήρια για να επεξεργαστούν οι fans τους μήνες που έρχονται.

Τι ακολουθεί για τον Din Djarin;

Η δεύτερη σεζόν ολοκλήρωσε τον χαρακτήρα τού Din Djarin προσδίδοντάς του την αρμόζουσα συνοχή. Εκπλήρωσε την αποστολή τού να βρει τους «ανθρώπους» τού Grogu, εξασφαλίζοντας ότι ο μικρός του φίλος βρίσκεται σε ασφαλές μέρος με τον Jedi Master Luke Skywalker, και πως θα είναι ασφαλής μακριά από τις μηχανορραφίες τής Αυτοκρατορίας. Απέδειξε επίσης για άλλη μια φορά πως η αφοσίωσή του στον Grogu είναι ισχυρότερη από την ανάγκη να ακολουθεί πιστά τον αυστηρό Μανταλοριανό κώδικα, αποκαλύπτοντας το πρόσωπό του μπροστά σε πολλούς εξωτερικούς ήρωες, προκειμένου να καταφέρει να τον αποχαιρετήσει κατάλληλα.

Το ερώτημα τώρα είναι προς ποια κατεύθυνση θα συνεχίσει η ιστορία τού Din στην τρίτη σεζόν. Είναι η στιγμή να έρθει στο προσκήνιο ένας διαφορετικός χαρακτήρας; Ενώ γνωρίζουμε πως ο Boba Fett αποκτά τη δική του spinoff σειρά χωρίς να γίνεται ο βασικός πρωταγωνιστής στην τρίτη σεζόν τού Mandalorian, αυτό δε σημαίνει πως η σειρά δεν θα μπορούσε να στραφεί στη Bo-Katan Kryze ή σε κάποιον άλλο χαρακτήρα σε επόμενες σεζόν.

Αυτό δε σημαίνει επίσης πως η πορεία τού Din Djarin είναι προδιαγεγραμμένη. Ο ήρωάς μας εγκατέλειψε τα πάντα στην προσπάθειά του να φέρει τον Grogu σπίτι. Το όχημά του έχει καταστραφεί και το «παιδί» του βρίσκεται μαζί με τον – δημιουργημένο μέσω γραφικών – Mark Hamill. Δεν του έχει απομείνει τίποτα εκτός από την πανοπλία του και το – φτιαγμένο από Beskar – δόρυ του. Θα συνεχίσει το κυνήγι επικηρυγμένων ξανά; Θα συνεργαστεί με τη Bo-Katan και την ομάδα της; Ο γαλαξίας είναι ξανά ο κόσμος του, καλώς ή κακώς.

Το Darksaber και ο πλανήτης Μάνταλορ

Το φινάλε της δεύτερης σεζόν αφήνει ένα κενό στην πλοκή αναφορικά με το μέλλον τού Μάνταλορ. Νικώντας τον Moff Gideon σε μια μάχη σώμα με σώμα, ο Din είναι πλέον ο κάτοχος τού Darksaber. Και μαζί, είναι τυπικά ο νόμιμος κυβερνήτης τού Μάνταλορ. Ξεκάθαρα δεν θέλει το ξίφος ή τις ευθύνες που το συνοδεύουν, όμως το να το παραδώσει ενδεχομένως αποδειχθεί πως είναι κάτι που λέγεται πιο εύκολα από όσο μπορεί να γίνει.

Κάποιος μπορεί να αναρωτιέται γιατί η Bo-Katan διστάζει τόσο πολύ να αποδεχθεί το ξίφος, όταν το να αποκτήσει αυτό το ανέκτίμητης αξίας αντικείμενο αποτελούσε από την αρχή τον βασικό της στόχο. Όπως μαθαίνουμε, η ιστορία πίσω από το Darksaber είναι τόσο σημαντική όσο και το ξίφος το ίδιο. Η Bo-Katan θέλει οι άνθρωποί της να γνωρίζουν πως κέρδισε το ξίφος σε έντιμη μάχη, αποδεικνύοντας πως ο Μάνταλορ έχει ξανά έναν ισχυρό, δίκαιο ηγέτη. Η Bo-Katan ακολούθησε τον εύκολο δρόμο μια φορά, όταν δέχτηκε το Darksaber ως δώρο από την Sabine Wren στη σειρά κινουμένων σχεδίων Star Wars Rebels, και το αποτέλεσμα ήταν ο Μάνταλορ να επιστρέψει στα χέρια της Αυτοκρατορίας. Ίσως αντιλαμβάνεται την καταστροφή τού πλανήτη της ως συνέπεια της προσωπικής της αδυναμίας, γεγονός που την καθιστά πιο αποφασισμένη να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος.

Διαβάστε   "The Mandalorian": Mando και Grogu ξανά μαζί στο συναρπαστικό trailer της τρίτης σεζόν της σειράς!

Οπότε ίσως οι δύο πιο καίριες ερωτήσεις που οδηγούν στην τρίτη σεζόν είναι το ποιος θα έχει στην κατοχή του το Darksaber, και τι σκοπεύουν να κάνουν προκειμένου να ελευθερώσουν τον Μάνταλορ. Η Bo-Katan έχει δύο επιλογές. Μπορεί είτε να παλέψει με τον Din για το ξίφος, ή να τον αποδεχτεί ως τον νόμιμο ηγέτη της και να τον βοηθήσει να σώσει τον κόσμο. Αν ο Din συνεχίσει να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς, η τελευταία επιλογή είναι αυτή που πιθανόν θα συμβεί.

Τι είναι «Το Βιβλίο του Boba Fett»;

Σαν να μην ήταν αρκετή η επιστροφή του νεαρού Luke Skywalker στη δράση, η δεύτερη σεζόν τελείωσε με την επιστροφή σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της αρχικής τριλογίας. Η σκηνή που ακολούθησε των τίτλων τέλους δείχνει τον Boba Fett και τη Fennec Shand να επισκέπτονται το παλάτι τού Jabba, το οποίο κυβερνάται από τον πρώην αρχιυπηρέτη τού Jabba, Bib Fortuna, στον απόηχο της πτώσης των Hutt. Οι δυο τους δε χάνουν χρόνο, σκοτώνουν τον Bib και τους συνεργάτες του και αξιώνουν τον θρόνο (και τις προμήθειες αλκοόλ) τού Jabba για τους ίδιους.

Η σκηνή μετά τα credits τελειώνει με το απόσπασμα «Το Βιβλίο του Boba Fett: Έρχεται τον Δεκέμβριο του 2021». Ενώ αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο εάν «Το Βιβλίο του Boba Fett» θα είναι μια ξεχωριστή σειρά ή μια αλλαγή στην κατεύθυνση της σειράς The Mandalorian, ύστερα από ανακοίνωση τής Disney, γνωρίζουμε πλέον πως πρόκειται για την πρώτη περίπτωση. Ο Boba Fett και η Fennec Shand θα έχουν τη δική τους spinoff σειρά, η οποία θα λαμβάνει χώρα την ίδια χρονική περίοδο με το Mandalorian.

Μένει να φανεί πώς η τρέχουσα ιστορία τού Boba Fett θα συσχετιστεί με αυτή του Din Djarin, είναι όμως πολύ πιθανό οι δύο σειρές να συνεχίσουν να περιστρέφονται γύρω από μια κοινή θεματική, – δεν υπάρχει κάποιος μοναδικός, αληθινός τρόπος να ζει κανείς ως Μανταλοριανός. Για τον Din Djarin, το να είναι κανείς Μανταλοριανός σημαίνει αφοσίωση στις αρχαίες παραδόσεις (τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δεύτερης σεζόν). Για τον Boba Fett, σημαίνει διατήρηση της οικογενειακής τιμής και του λόγου, ανεξάρτητα με το τι σκέφτονται οι υπόλοιποι Μανταλοριανοί για εσένα. Και για τη Bo-Katan, σημαίνει ένωση με τους ανθρώπους της κάτω από έναν κοινό σκοπό και αποκατάσταση του νόμιμου έθνους τους. Ο καθένας από αυτούς τους ήρωες είναι «Ο Μανταλοριανός», και ο καθένας έχει ένα μονοπάτι να ακολουθήσει.

Διαβάστε   Το "Shōgun" της Disney+ είναι η καλύτερη σειρά της χρονιάς...

Η Μοίρα του Moff Gideon

Ο Moff Gideon μπορεί να ηττήθηκε στο φινάλε της δεύτερης σεζόν, όμως προφανώς δεν είναι νεκρός. Η Κάρα Ντουν το βεβαίωσε αυτό όταν σταμάτησε τον Gideon από το να αυτοπυρποληθεί. Δεδομένης της υψηλόβαθμης θέσης του και της εμπλοκής του σε κάθε είδους απόρρητο Αυτοκρατορικό σχέδιο (κλωνοποίηση του Αυτοκράτορα Palpatine, τελειοποίηση των Dark Troopers), ο Gideon είναι ένας αρκετά πολύτιμος κρατούμενος για τη New Republic.

Το γεγονός ότι η Κάρα ήταν εκείνη που «χάρισε» στον Gideon τη ζωή του είναι ένα στοιχείο που μαρτυρά πως οι ιστορίες τους θα συνεχίσουν να μπλέκονται, ακόμη κι αν αυτό δεν ισχύσει απαραίτητα από την τρίτη σεζόν του Mandalorian. Η αιχμαλωσία τού Gideon ίσως παίξει ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής στη επικείμενη σειρά Star Wars: Φύλακες της New Republic, καθώς η New Republic τον ανακρίνει και προσπαθεί να αποσπάσει τις γνώσεις που κατέχει. Φυσικά, κανείς δεν περιμένει κάποιος τόσο ύπουλος όσο ο Gideon να συνεργαστεί τόσο απλά με τους απαγωγείς του. Θα μπορούσε εύκολα να παίξει τον ρόλο τού χειριστικού «κακού» στους Φύλακες της New Republic. Ίσως αποκαλυφθεί επίσης ότι κατάφερε να αντιγράψει το DNA τού Grogu και το πώς αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του Ύπατου Αρχηγού Σνόουκ και της Πρώτης Σειράς.

Καθώς όμως το Mandalorian συνεχίζεται, ο Gideon εξάντλησε τη χρησιμότητά του ως ανταγωνιστή ήρωα. Τόσο ο Din όσο και η Bo-Katan πήραν αυτό που ήθελαν από τον Gideon, ακόμη κι αν αυτό τους θέτει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ τους.

Θα Επιστρέψουν ο Baby Yoda και ο Luke Skywalker?

Ό,τι και να συμβεί στην τρίτη σεζόν, είναι ξεκάθαρο πως το κοινό προετοιμάζεται για μια τεράστια αλλαγή στο μοτίβο τής σειράς. Ο Baby Yoda θα πάψει πλέον να είναι ένας από τους βασικούς χαρακτήρες. Ο Grogu βρίσκεται μακριά με τον Master Luke πλέον, και έτσι γίνεται ένας από τους πρώτους νεοσύλλεκτους στην Ακαδημία Jedi του Luke. Η τρίτη σεζόν είτε χρειάζεται να βρει έναν νέο καταλύτη για την πλοκή της, ή να στρέψει το ενδιαφέρον προς έναν νέο, βασικό χαρακτήρα.

Διαβάστε   "Η Θάλασσα της Ηρεμίας": Κόβει την ανάσα το teaser trailer της πολυαναμενόμενης νοτιο-κορεάτικης sci-fi σειράς μυστηρίου του Netflix

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο το εάν ο Grogu θα μείνει μόνιμα εκτός υπόθεσης. Είναι ένας δημοφιλής χαρακτήρας, και πολύ πιθανόν το προϊόν της Disney με τα μεγαλύτερα έσοδα αυτή την περίοδο. Ο όρκος του Din πως αυτός και ο Grogu θα ξανασυναντηθούν φαίνεται να είναι αρκετός για να επιβεβαιώσει την επιστροφή τού Baby Yoda.

Ο Grogu ίσως επιστρέψει σε κάποιο μελλοντικό επεισόδιο, όμως ο χαρακτήρας του φαίνεται να προορίζεται για έναν μεγαλύτερο ρόλο σε κάποια spinoff σειρά με επίκεντρο την Ακαδημία Jedi τού Luke. Αυτή είναι μια ιστορία που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ειπωθεί. Έχουμε παρακολουθήσει ίχνη των γεγονότων που οδήγησαν στην καταστροφή της σχολής, τόσο στη sequel τριλογία όσο και στο prequel κόμικ «Star Wars: The Rise of Kylo Ren», όμως έχουμε δει λίγα αναφορικά με την Ακαδημία στην ακμή της, και τίποτα σχετικά με το ξεκίνημά της.

Δεν είναι απίθανο να υποθέσει κανείς πως θα υπάρξει σειρά για την Ακαδημία Jedi στη Disney+, η οποία θα παρουσιάζει τον Luke να εκπαιδεύει τον Grogu, έναν νεαρό Ben Solo, όπως και άλλους αρχάριους Jedi. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πρόκειται για σειρά κινουμένων σχεδίων και όχι live-action. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εμφάνιση τού νεαρού Mark Hamill μέσω ειδικών εφέ και γραφικών ήταν απίστευτα χρονοβόρα και ακριβή. Η επανάληψη αυτής της διαδικασίας για μια ολόκληρη σειρά σε αντίθεση με μερικές σκηνές σε ένα μόνο επεισόδιο είναι σίγουρα κάτι μη εφαρμόσιμο. Και εάν η Disney είχε κάποια πρόθεση να προχωρήσει σε νέα διανομή του ρόλου του Luke Skywalker όπως έκανε και με τον Han Solo, πιθανότατα θα το είχε κάνει και για το τελευταίο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν. Μια σειρά κινουμένων σχεδίων προσφέρει μια πολύ πιο απλή εναλλακτική, και επιτρέπει στον Hamill είτε να επαναλάβει το ρόλο του σε φωνητική μορφή, είτε κάποιος άλλος ηθοποιός να αναλάβει το ρόλο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το κοινό περιμένει τη νέα σεζόν με ανυπομονησία και αγωνία, ενώ μετά την ανατροπή στο φινάλε του δεύτερου κύκλου, οι εξελίξεις αναμένονται συγκλονιστικές.

 

Πηγή: www.ign.com