“Η Ξεχωριστή Δικηγόρος Γου”: Στα άδυτα του κόσμου της επιτυχημένης κορεάτικης σειράς του Netflix

Η νέα σειρά του Netflix Η Ξεχωριστή Δικηγόρος Γου (Extraordinary Attorney Woo), με πρωταγωνίστρια μια νεαρή δικηγόρο στο φάσμα του αυτισμού που λύνει υποθέσεις με έναν πανέξυπνο και μοναδικό τρόπο, κάνει επιτυχία στο κοινό από όλο τον κόσμο. Από τα τέλη Ιουνίου που έκανε πρεμιέρα, αυτή η σειρά βρέθηκε στην κορυφή του Παγκόσμιου Top 10 των μη αγγλόφωνων σειρών του Netflix για δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Κέρδισε επίσης την ίδια θέση στα Top 10 της Νότιας Κορέας, του Χονγκ Κονγκ, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης, της Ταϊβάν, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ, ενώ μπήκε στα Top 10 δεκατεσσάρων άλλων χωρών.

Τι κάνει λοιπόν το κοινό από όλο τον κόσμο να λατρεύει τη σειρά; Ακολουθούν τρία πράγματα που ίσως να μη γνωρίζετε για τη νέα σειρά που λάτρεψε ο κόσμος.

#1: Η πρωταγωνίστρια Παρκ Έουν-μπιν χρειάστηκε έναν χρόνο για να πει το “ναι” στη σειρά

Η ηρωίδα Γου Γιανγκ-γου είναι η καρδιά και η ψυχή της σειράς. Ως ένα άτομο στο φάσμα του αυτισμού, έρχεται αντιμέτωπη με διάφορες προκαταλήψεις, αλλά κερδίζει τους συναδέλφους της σε μια κορυφαία δικηγορική εταιρεία εντοπίζοντας λεπτομέρειες και παραθυράκια του νόμου που κανείς άλλος δεν βλέπει. Όπως δηλώνει η σεναριογράφος της σειράς: “Από τη στιγμή που αναλαμβάνει μια υπόθεση, την ανατρέπει σε τέτοιο βαθμό που οι θεατές δεν θα μπορούσαν να έχουν δει πουθενά αλλού”.

Τον χαρακτήρα ζωντανεύει η βραβευμένη ηθοποιός Παρκ Έουν-μπιν. Το κοινό την έχει γνωρίσει ως μια μεταμφιεσμένη ηρωίδα στο ιστορικό δράμα Η Τρυφερή Πλευρά του Βασιλιά και ως μια ιδιαίτερη φοιτήτρια στα Χρόνια της Νιότης. Στη σειρά Η Ξεχωριστή Δικηγόρος Γου, η Παρκ μεταμορφώνεται ξανά στην αξιαγάπητη Γου.

Διαβάστε   Όλα όσα θα δούμε τον Ιανουάριο στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix

Η ηθοποιός ήταν αρχικά διστακτική να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, καθώς δεν ήταν σίγουρη ότι θα τον υποδυόταν σωστά. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης και η σεναριογράφος χρειάστηκαν έναν χρόνο για να την πείσουν. Και από τη στιγμή που δέχτηκε, αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στον ρόλο και, στο πλαίσιο της λεπτομερούς έρευνάς της, γνώρισε επαγγελματίες που ειδικεύονται στη μελέτη των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού.

“Επικεντρώθηκα στην αγνή καρδιά της”, δηλώνει η Παρκ σχετικά με τον τρόπο που ερμήνευσε τη Γου. “Δεν ήθελα να βάλω όρια σε αυτόν τον χαρακτήρα, γι’ αυτό λοιπόν ήμουν πολύ ανοιχτή σε όλες τις πιθανές επιλογές που είχα να εξωτερικεύσω ελεύθερα την καρδιά της. Είναι ένας χαρακτήρας τρομερά ενθουσιώδης και τολμηρός που μου έμαθε πολλά πράγματα”.

#2: Μερικές από τις καλύτερες ατάκες ήταν αυτοσχέδιες

Ο ηθοποιός Κανγκ Κι-γιανγκ υποδύεται τον ανώτερο νομικό σύμβουλο Τζουνγκ Μιέονγκ-σεόκ, τον απρόθυμο μέντορα της Γου που γίνεται σύμμαχός της. “Αυτό που με ανησυχούσε περισσότερο ήταν αν θα έπειθα στον ρόλο ενός έμπειρου δικηγόρου”, αποκαλύπτει, αναγνωρίζοντας ότι δυσκολεύτηκε να εξοικειωθεί με τη νομική ορολογία της σειράς.

Τελικά, κατάφερε να αγκαλιάσει τον χαρακτήρα του σε τέτοιο βαθμό που του χάρισε ακόμα και μερικές αυτοσχέδιες ατάκες. Οι φαν λατρεύουν τους αυτοσχεδιασμούς του, αφήνοντας σχόλια στο YouTube: “Είναι απίστευτο που γέλασα πιο πολύ με τις σκηνές αυτοσχεδιασμού. Αυτό δείχνει πόσο πολύ μελέτησε τον χαρακτήρα”.

Παράλληλα, ο ηθοποιός Κανγκ Τάε-ο βίωσε τη δική του δυσκολία στην ερμηνεία του καλόκαρδου Λι Τζουν-χο που εργάζεται στο πλευρό της Γου. “Ο χαρακτήρας μου είναι περισσότερο αντιδραστικός και εκφράζει αυτά που νιώθει κυρίως με τα μάτια ή κάνοντας μορφασμούς. Ήθελα να εκφράσω τα συναισθήματά του σωστά –ούτε υπερβολικά ούτε μετρημένα– και νομίζω ότι γι’ αυτό έπρεπε να κάνω πολλές συζητήσεις με τον σκηνοθέτη στα γυρίσματα”, δηλώνει.

Διαβάστε   "Οίνος Ευφραίνει Φιλίαν": μέρες κρασιού και γυναικών...

#3: Είναι ένα δράμα που τολμά να είναι διαφορετικό – και οι φαν το έχουν παρατηρήσει

 Όπως η ηρωίδα της, η σειρά Η Ξεχωριστή Δικηγόρος Γου δεν φοβάται να σκεφτεί διαφορετικά.

Πολλά νομικά δράματα βασίζονται σε έντονους ανταγωνισμούς και ακραίες καταστάσεις. Αντίθετα, αυτή η σειρά επικεντρώνεται στις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων και στις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες κάθε μεμονωμένης υπόθεσης που την κατευθύνουν.

Ο σεβασμός με τον οποίο απεικονίζει μια πρωταγωνίστρια στο φάσμα του αυτισμού είναι επίσης αναζωογονητικός. Ένας φαν από τις Φιλιππίνες, επίσης στο φάσμα του αυτισμού, επαίνεσε ρεαλιστικές λεπτομέρειες, όπως το γεγονός ότι η Γου φοράει ακουστικά στο τρένο για να διώχνει εξωτερικά ερεθίσματα, και σχολίασε: “Δεν υπάρχουν υπερβολικές ή δραματοποιημένες σκηνές”. Αντί να αγγίζει την καρδιά μας με μελοδραματικά στοιχεία, η σειρά αναδεικνύει τις ικανότητες και την εξέλιξη της Γου. Οι φαν συμφώνησαν σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης: “Το καλύτερο είναι που ο περίγυρος της ηρωίδας στηρίζει την ανάπτυξή της”.

Τα μέλη του καστ είναι ενθουσιασμένα που η σειρά βρίσκει απήχηση στο κοινό από όλο τον κόσμο. Η πρωταγωνίστρια Παρκ δηλώνει: “Είμαι πραγματικά ευγνώμων για το παγκόσμιο κοινό που εξερευνά μαζί μας τον κόσμο της Γιανγκ-γου. Μείνετε συντονισμένοι μέχρι το τέλος!”.

Δύο νέα επεισόδια της σειράς Η Ξεχωριστή Δικηγόρος Γου κυκλοφορούν αποκλειστικά στο Netflix κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.