Στην ταινία “The Waiter” του Στηβ Κρικρή, τα βραβεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στο πλαίσιο των βραβεύσεων του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, απένειμε βραβείο αξίας 5.000 ευρώ, στην ταινία The Waiter του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Στηβ Κρικρή. Επίσης, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απένειμε βραβείο αξίας 1.500 ευρώ στον Δημήτρη Χαλκιαδάκη για την ίδια ταινία, στην κατηγορία Best Location Award, το οποίο δίνεται από τη Διεύθυνση Hellenic Film Commission του ΕΚΚ, σε location managers (ή σκηνοθέτες, σε περίπτωση που δεν υπάρχει location manager) ταινίας πρωτοεμφανιζόμενου Έλληνα σκηνοθέτη/πρωτοεμφανιζόμενης Ελληνίδας σκηνοθέτιδας που κάνει πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα.

Η φετινή κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής Πάνο Θωμαϊδη, την Διευθύντρια του Hellenic Film Commission Βένια Βέργου και τον Διευθυντή Προώθησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη.

Η ταινία έχει ως κεντρικό χαρακτήρα τον Ρένο, έναν επαγγελματία σερβιτόρο, «ξένο» προς τον εαυτό του και «ξένο» προς την κοινωνία στην οποία ζει. Η ρουτίνα της επανάληψης τον απελευθερώνει από την αγωνία της αναζήτησης. Το αναπάντεχο που έρχεται στη ζωή του επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Ο Στηβ Κρικρής έχει κάνει σπουδές στον Κινηματογράφο (BFA) στο San Francisco Art Institute. Σκηνοθέτης σε περισσότερα από 500 διαφημιστικά σποτ, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, θέατρο. Το 2010 ξεκινησε τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου. To The Waiter είναι η πρώτη του ταινία.
Σκηνοθεσία: Στηβ Κρικρής
Σενάριο: Στηβ Κρικρής
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Ιωάννα Πογιαντζή
Ήχος: Δημήτρης Κανελόπουλος
Μουσική: Coti K
Ηθοποιοί: Άρης Σερβετάλης, Chiara Gensini, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Αντώνης Μυριαγκός, Γιώργος Γλάστρας
Παραγωγή: Filmiki
Παραγωγός/Παραγωγοί: Στιβ Κρικρής
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ, 2|35
Συμπαραγωγοί: Νικόλας Αλαβάνος
Κοστούμια: Νατάσσα Σαρρή
Σκηνικά: Κώστας Παππάς
Μακιγιάζ: Δήμητρα Φαφαλιού
Διάρκεια: 97΄
Παγκόσμια εκμετάλλευση: TVCO, info@tvco.eu
Διαβάστε   Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γίνεται... κόμικ!