Αναζητούνται κινηματογραφικοί παραγωγοί για το Φεστιβάλ Καννών 2018!

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων στη δράση «Producers on the Move» του Ευρωπαϊκού δικτύου European Film Promotion, η οποία  θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών μεταξύ 10 και 14 Μαΐου 2018.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη δικτύωση των νέων επαγγελματιών του τομέα της παραγωγής ταινιών, την εξέλιξη των σχεδίων τους, την εξεύρεση συμπαραγωγών σε διεθνές περιβάλλον και ταυτόχρονα στη δημιουργία μιας στέρεης και ορατής πλατφόρμας για την επόμενη γενιά ευρωπαίων κινηματογραφιστών. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται σε ανερχόμενους παραγωγούς από την Ελλάδα, με βασική προϋπόθεση να διαθέτουν εμπειρία σε μια τουλάχιστον διεθνή συμπαραγωγή. Κάθε χρόνο συμμετέχουν στη δράση 20 ανερχόμενοι νέοι παραγωγοί από όλη την Ευρώπη, λαμβάνοντας μέρος σε ένα εντατικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις αναζήτησης αγορών και εταίρων συµπαραγωγής, εξατομικευμένες συναντήσεις, εργασίες πάνω σε μελέτες περίπτωσης, δημόσιες εκδηλώσεις, εκστρατείες ενημέρωσης κ.ά. Οι εργασίες της δράσης θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Κριτήρια Επιλογής

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 20 παραγωγοί από 20 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Η υποψηφιότητα εκπροσώπησης κάθε χώρας προτείνεται από τον επίσημο εθνικό φορέα-μέλος στο Ευρωπαϊκό δίκτυο European Film Promotion. Η τελική επιλογή γίνεται με ένα αυστηρό σύστημα βαθμολόγησης που περιλαμβάνει τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Την εμπειρία των υποψηφίων σε μια διεθνή συμπαραγωγή.
  • Τη διανομή της μεγάλου μήκους ταινίας των υποψηφίων εκτός των συμπαραγωγών χωρών ή η έκδοσή της σε VoD / SVoD / DVD / TV.
  • Τη συμμετοχή της μεγάλου μήκους ταινίας τους σε διεθνές τμήμα ενός μεγάλου φεστιβάλ.
  • Τη βράβευση της μεγάλου μήκους ταινίας τους από εθνικά και διεθνή αναγνωρισμένα βραβεία.
  • Την εξασφάλιση του 20% της χρηματοδότησης για το προτεινόμενο έργο που θα υποβάλουν με την υποψηφιότητά τους.
Διαβάστε   "Νέα Τάξη": Ο Μισέλ Φράνκο σκηνοθετεί ένα δυστοπικό ταξικό θρίλερ για το έγκλημα και τη διαφθορά στο Μεξικό

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018. Αναλυτικές πληροφορίες, αιτήσεις και ενημέρωση για την παρούσα πρόσκληση θα παρέχονται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, κ. Σταυρούλα Γερωνυμάκη στο email: stavroula.geronimaki@gfc.gr και στο τηλέφωνο: 2103678530.