Ξεκίνησε η καμπάνια crowdfunding της φοιτητικής ταινίας μικρού μήκους “Κέτσαπ στη μουστάρδα σου”

Σε μια διαδρομή με το αμάξι, η Μαρίνα, μια ενήλικη έφηβη, οδηγεί την μικρότερη, αλλά πιο ώριμη αδερφή της, Ελένη, στο καινούργιο της σπίτι. Η Μαρίνα φρικάρει στην ιδέα του αποχωρισμού. Προφανώς δεν είναι έτοιμη, it’s the end of their era! Έτσι, επινοεί ένα ψέμα σκοπεύοντας να καθυστερήσει το αναπόφευκτο, όμως αυτό που πετυχαίνει είναι να εκνευρίσει την Ελένη. Ένας καυγάς ξεσπάει μεταξύ τους, πυροδοτώντας μια ειλικρινή αδερφική κουβέντα.

Η ταινία Κέτσαπ στη μουστάρδα σου βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής και στην αναζήτηση κεφαλαίων μέσω πληθοπορισμού (crowdfunding). Πρόκειται για μια φοιτητική ταινία που παράγεται στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων των φοιτητριών και φοιτητών που σπουδάζουν στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η σελίδα crowdfunding της ταινίας στην πλατφόρμα indiegogo είναι η εξής:

https://www.indiegogo.com/projects/ketchup-to-your-mustard#/

 

Κέτσαπ Στη Μουστάρδα Σου – Σκηνοθετική Προσέγγιση

Μέσα σε ένα γυμνό χειμερινό τοπίο, ένα μικρό τετράγωνο αυτοκίνητο γεμάτο πολυχρωμίες και ζαχαρωτά ταξιδεύει. Μια σειρά από μονοπλάνα συνθέτει ένα τρυφερό -ή όχι και τόσο- αδελφικό πορτραίτο, ακριβώς στην αιχμή -ή και λίγο παραπέρα- κάποιας ενηλικίωσης.

Εκεί που η Frances Ha συναντά την Kat Stratford, εκεί που τα κορίτσια τρώνε όσο ατσούμπαλα θέλουν, εκεί που ο αληθινός κόσμος χάνει και ξαναβρίσκει το χρώμα του με τις εποχές, όμως στο σύμπαν που δημιουργούμε εμείς τα χρώματα δεν εξασθενούν ποτέ.

Και στην τελική, ποιος είπε ότι σταματάς να είσαι παιδί επειδή έκλεισες τα 30;

Η Ομάδα

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές – ή απόφοιτοι – του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Ελλάδα.  Κάθε μέλος του συνεργείου έχει επιλεγεί προσεκτικά προκειμένου να βοηθήσει στην πραγματοποίηση αυτής της ταινίας. Το σενάριο έχει γραφτεί από την Ευδοξία Χασάπη και τη Μαρία Σπαράκη, δύο πολύ ταλαντούχες και ευφάνταστες προσωπικότητες. Αυτή η ταινία μικρού μήκους είναι ένα έργο που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της σκηνοθέτιδας, Ιφιγένειας Θεοδωρίδου. Θα είναι η ταινία της αποφοίτησής της, εξ ου και αυτή η προσεγμένη προσέγγιση σε κάθε μικρή πτυχή της. Η παραγωγός αυτής της ταινίας δεν είναι άλλη από την Αντωνία Χαλαβαζή, μια πολλά υποσχόμενη σκηνοθέτιδα με πολλά να προσφέρει. Σκέφτεται πάντα μπροστά και μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε πρόκληση. Είναι προνοητική και είναι εκεί για όλους. Η 1η βοηθός σκηνοθέτη είναι η Γιολάντα Τσίρμπα Αναγνώστου. Είναι το δεξί χέρι της Ιφιγένειας και έχει βοηθήσει πολύ στη μετατροπή αυτής της ιδέας σε πραγματικότητα. Στο Τμήμα Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας βρίσκονται η Νέλλη Γόντικα και η Δήμητρα Κατσιαούνη. Είναι και οι δύο τους πολύ έμπειρες και τους αρέσει να αναλαμβάνουν προκλήσεις όταν πρόκειται για ένα απαιτητικό σενάριο. Δίνουν τα πάντα κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους και αυτός είναι ένας λόγος που πολλοί άνθρωποι θέλουν να δουλέψουν μαζί τους. Η Αρσινόη Πηλού είναι η διευθύντρια φωτογραφίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου και έχει λάβει μέρος σε πολλές διαφορετικές ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, ως μέλος του Φωτογραφικού Τμήματος.  Η εμπειρία της είναι μια μεγάλη συμβολή στο έργο! Στο τμήμα ήχου έχουμε 3 άτομα. Οι 2 από αυτούς είναι ο Μάνος Τσολακίδης και η Σαραντία Μασσατλή. Είναι υπεύθυνοι για την ηχογράφηση του ήχου στο πλατό καθώς και για την παράδοση του ήχου στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Εστιάζουν πολύ στις λεπτομέρειες και έχουν χρόνια εμπειρίας στον τομέα τους. Το 3ο άτομο είναι η Φεραία Νικολάου. Είναι η sound designer της ταινίας. Της αρέσει πολύ να δημιουργεί το ηχητικό σύμπαν μέσα στο οποίο υπάρχει η ταινία. Είναι audiophile και αυτό είναι που την κάνει ξεχωριστή. Τέλος στο τμήμα του μακιγιάζ έχουμε τη Βούλα Χουρτσίδου. Είναι ένα πολύ ταλαντούχο κορίτσι με πολλά να προσφέρει. Συμμετέχει πάντα σε πολλά διαφορετικά projects και είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει.

Διαβάστε   Ο Κένεθ Μπράνα ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει το "Έγκλημα στον Νείλο" της Αγκάθα Κρίστι

Υπάρχουν πολλοί άλλοι που συμβάλλουν στο έργο επειδή πιστεύουν σε αυτό. Αυτά τα κορίτσια έχουν καταφέρει να σχηματίσουν μια ομάδα φιλόδοξων ανθρώπων και οδεύουν προς τη δημιουργία μιας όμορφης ταινίας, που θα αγγίξει τις καρδιές όσων τη δουν!

Οι Πρωταγωνίστριες

Οι 2 πρωταγωνίστριες του Ketchup To Your Mustard είναι η Ρωξάνη και η Άννα. Είναι καταπληκτικές ηθοποιοί και η χημεία τους είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν αυτή την ταινία. Συνδυάζονται πολύ καλά μεταξύ τους και έχουν την ικανότητα να εκφράσουν την πολυπλοκότητα του σεναρίου.

Πώς Θα Δαπανηθούν Τα Χρήματά Σας

Η καμπάνια χρηματοδότησης (crowdfunding) της ταινίας έχει ήδη ξεκινήσει. Το Ketchup To Your Mustard είναι μια ταινία μικρού μήκους που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί πριν από τον Ιούνιο. Πρόκειται για μια ταινία δρόμου, οπότε είναι λογικό ότι ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού θα δαπανηθεί για τα έξοδα μεταφοράς, καθώς και για την ενοικίαση του απαραίτητου εξοπλισμού για να γίνουν δυνατά τα όμορφα πλάνα με αυτοκίνητα για τα οποία έχει προετοιμαστεί η ομάδα.

Ήδη, με τη βοήθεια πολλών τοπικών καταστημάτων καθώς και του Δήμου Θέρμης, η ομάδα έχει καταφέρει να προγραμματίσει εκ των προτέρων τα γυρίσματα της ταινίας και να τους κάνουμε μια πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη εμπειρία.

Ένα μικρό μέρος του προϋπολογισμού θα επικεντρωθεί στo colour grading και στη δημιουργία ενός DCP για όπου κι αν ταξιδέψει η ταινία!

Το έργο αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται από τους ίδιους ανθρώπους που το δημιουργούν, οπότε η βοήθεια του κοινού και των χρηστών του διαδικτύου σημαίνει πολλά:

https://www.indiegogo.com/projects/ketchup-to-your-mustard#/