Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα σκηνοθετήσει για το Netflix, το “Πινόκιο”

Στο Netflix θα κάνει το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία ταινιών κινουμένων σχεδίων ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, με το πρότζεκτ-όνειρο ζωής, Πινόκιο, ένα stop motion animation μιούζικαλ, του οποίου το σενάριο και την παραγωγή θα αναλάβει επίσης ο ίδιος. Το Πινόκιο θα είναι η πρώτη ταινία του Ντελ Τόρο από τη Μορφή του Νερού, που κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ πέρσι, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων για την Καλύτερη Σκηνοθεσία και την Καλύτερη Ταινία.

Ο Ντελ Τόρο έχει τοποθετήσει την δική του εκδοχή στην κλασική ιστορία του Πινόκιο στην Ιταλία του 1930. Πρόκειται για επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας του Netflix με τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο οποίος βρίσκεται και πίσω από τη βραβευμένη με Emmy σειρά της DreamWorks, Κυνηγοί Τρολ, πρώτο μέρος της τριλογίας της DreamWorks Το Έπος της Αρκάντια. Το επόμενο κεφάλαιο, 3Below, αναμένεται στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ενώ το Wizards θα ακολουθήσει το 2019. Είναι επίσης ο δημιουργός της επερχόμενης σειράς του Netflix, Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight.

Πίσω από την παραγωγή της stop-motion animation ταινίας Πινόκιο βρίσκεται ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και οι εταιρείες The Jim Henson Company (The Dark Crystal: Age of Resistance) και Shadow Machine (Μπότζακ Χόρσμαν, The Shivering Truth). Συνεργάτες του Ντελ Τόρο στην παραγωγή θα είναι η Λίζα Χένσον, ο Άλεξ Μπάλκλεϊ της Shadow Machine, ο Κόρεϊ Καμποντόνικο και ο Γκάρι Ούνγκαρ της Exile Entertainment . Η Blanca Lista θα αναλάβει συμπαραγωγή. Ο Πάτρικ ΜακΧέιλ (Over The Garden Wall, Adventure Time) θα γράψει το σενάριο μαζί με τον Ντελ Τόρο. Ο Μαρκ Γκούσταφσον (Ο Απίθανος Κύριος Φοξ) θα σκηνοθετήσει μαζί με τον Ντελ Τόρο και ο Guy Davis θα αναλάβει την σκηνογραφία και τον σχεδιασμό παραγωγής, αντλώντας έμπνευση από το αυθεντικό σκηνικό που σχεδίασε ο Gris Grimly για τον χαρακτήρα του Pinocchio. Οι μαριονέτες που θα χρησιμοποιηθούν στην ταινία θα κατασκευαστούν από την Mackinnon and Saunders (Η Νεκρή Νύφη). Το Netflix αναμένει η παραγωγή του Πινόκιο να ξεκινήσει φέτος το φθινόπωρο.

Διαβάστε   Είναι απαραίτητη η παραγωγή ταινιών είδους, προσαρμοσμένες στην ελληνική εθνογραφία

Δήλωση του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Καμία άλλη μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει περισσότερο τη ζωή μου και τη δουλειά μου περισσότερο από την τέχνη του animation, και με κανέναν άλλο χαρακτήρα δεν έχω αναπτύξει τόσο στενή προσωπική σχέση, όσο με τον Πινόκιο. Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μία αθώα ψυχή με έναν αδιάφορο πατέρα, που χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να κατανοήσει. Ξεκινά ένα ταξίδι πέρα από τα συνηθισμένα το οποίο τον βοηθά να κατανοήσει σε βάθος τόσο τον πατέρα του όσο και τον πραγματικό κόσμο. Ήθελα να κάνω αυτή την ταινία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έπειτα από την απίστευτη εμπειρία που είχαμε δημιουργώντας τους Κυνηγούς Τρολ, είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει αυτή την ευκαιρία ζωής να παρουσιάσω στο κοινό παγκοσμίως τη δική μου εκδοχή αυτής της παράξενης μαριονέτας-που-έγινε-παιδί.»

Δήλωση της Μελίσα Κομπ, Αντιπροέδρου Παιδικού Περιεχομένου του Netflix: «Κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής του καριέρας, ο Γκιγιέρμο έχει αποδείξει την ασυναγώνιστη ικανότητά του να εμπνέει τους θεατές μέσα από τους μαγικούς κόσμους που κατασκευάζει, γεμάτους αξέχαστους θαυμαστούς χαρακτήρες -από τα τέρατα του Λαβύρινθου του Πάνα μέχρι το υδρόβιο πλάσμα του Η Μορφή του Νερού. Είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον Γκιγιέρμο και είμαστε βέβαιοι πως το βαθιά συγκινητικό όραμά του να φέρει τον Πινόκιο στη ζωή για το Netflix θα συναρπάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ
Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι ένας από τους λίγους καταξιωμένους δημιουργούς που πειραματίζονται τόσο συχνά και με τόσο αξιοθαύμαστη ευκολία ανάμεσα σε σινεμά και τηλεόραση, κινηματογραφημένη δράση και animation. Τα τελευταία επτά χρόνια συνεργάζεται ως εκτελεστικός παραγωγός με την DreamWorks Animation στις ταινίες κινουμένων σχεδίων, μεταξύ των οποίων και Ο Παπουτσωμένος Γάτος, Kung Fu Panda 3 και Οι Πέντε Θρύλοι, και έχει συμβόλαιο με την Fox Searchlight για τη συγγραφή σεναρίων, την παραγωγή και την σκηνοθεσία κινηματογραφικών ταινιών. Μερικές από τις ταινίες του Ντελ Τόρο είναι Η Μορφή του Νερού, Ο Λαβύρινθος του Πάνα, Hellboy, Hellboy II και Στη Ράχη του Διαβόλου. Είναι δημιουργός της βραβευμένης με Emmy σειράς του Netflix και της DreamWorks Κυνηγοί Τρολ, πρώτου μέρους της τριλογίας της DreamWorks Το Έπος της Αρκάντια. Το επόμενο κεφάλαιο, 3Below, αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ το Wizards θα ακολουθήσει το 2019. Είναι επίσης ο δημιουργός της επερχόμενης σειράς του Netflix, Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight.

Διαβάστε   "Hot Skull": Μια πανδημία τρέλας που μεταδίδεται μέσω της γλώσσας και του λόγου στη νέα τούρκικη σειρά επιστημονικής φαντασίας του Netflix

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ JIM HENSON COMPANY
Η Jim Henson Company παραμένει εδώ και 60 χρόνια μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως καινοτόμος εταιρεία στην παραγωγή ταινιών με μαριονέτες, τεχνική animatronics και ψηφιακό σχεδιασμό κινουμένων σχεδίων. Ευρέως γνωστή μέσα από τα παγκοσμίου φήμης Muppets, η Henson έχει κερδίσει πάνω από 50 βραβεία Emmy και εννέα βραβεία Grammy. Η εταιρεία αυτή την περίοδο ετοιμάζει την παραγωγή της επερχόμενης πρωτότυπης σειράς του Netflix The Dark Crystal: Age of Resistance. Πρόσφατα πρότζεκτ της περιλαμβάνουν τη σειρά του Netflix Julie’s Greenroom, Word Party, και The Curious Creations of Christine McConnell. Μερικές από τις ταινίες που έχει δημιουργήσει είναι οι: Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, The Dark Crystal και Labyrinth. Με γραφεία επίσης στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, η The Jim Henson Company εδρεύει στο Los Angeles κοντά στο ιστορικό σπίτι όπου κάποτε έζησε ο Charlie Chaplin.