“Τριπλό Σύνορο”: δράση, σασπένς, ανατροπές και σπουδαίες ερμηνείες

Της Καλλιόπης Αλέτρα

Μια ομάδα πρώην πρακτόρων των αμερικάνικων ειδικών δυνάμεων (Μπεν Άφλεκ, Όσκαρ Άιζακ, Τσάρλι Χάναμ, Γκάρετ Χέντλαντ και Πέντρο Πασκάλ) ενώνεται ξανά για να οργανώσει μια ληστεία σε μια αραιοκατοικημένη ζώνη πολυεθνικών συνόρων της Νότιας Αμερικής. Για πρώτη φορά στις καριέρες τους, αυτοί οι αφανείς ήρωες αναλαμβάνουν μια επικίνδυνη αποστολή έχοντας ιδιοτελείς σκοπούς χωρίς να αγωνίζονται για το πατριωτικό καθήκον. Τα γεγονότα όμως παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή απειλώντας τις ίδιες τους τις ζωές ενώ ταυτόχρονα θέτουν εν αμφιβόλω τις ικανότητές, την πίστη και την ηθική τους, καθώς αγωνίζονται για την επιβίωση και για τα βρώμικα χρήματα που έκλεψαν.

Το Τριπλό Σύνορο είναι ένα σκληρό, τοποθετημένο σε μια βροχερή και υγρή ατμόσφαιρα, γεμάτο αιματοχυσίες, καλογυρισμένο θρίλερ πολεμικής δράσης, με σπουδαίες ερμηνείες ενός εξαιρετικού καστ, και μερικές σκηνές, γεμάτες σασπένς που σου κόβουν την ανάσα.

Το σενάριο αποτελείται από απροσδόκητες και αναπάντεχες εξελίξεις που διαταράσσουν την ισορροπία της πλοκής, και τη μεταφέρουν σε απρόσμενες, και μερικές φορές, σε συγκλονιστικά βίαιες ανατροπές.

Το Τριπλό Σύνορο, είναι μια εντυπωσιακή ταινία, είτε βρισκόμαστε στη ζούγκλα, είτε στα βουνά είτε σε ένα ελικόπτερο που κινδυνεύει να πέσει εξαιτίας του συνολικού βάρους των ανδρών και των – μεγάλου βάρους – δεσμίδων χρημάτων, που κρέμονται δεμένα πάνω του.

Ο Μπεν Άφλεκ δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία υποδυόμενος τον Τομ, που ήταν ένας πραγματικός ήρωας ως στρατιώτης, όμως τώρα, ως απλός πολίτης χωρίς δουλειά, βρίσκει τον εαυτό του αναποτελεσματικό και σχεδόν αόρατο, με έναν διαλυμένο γάμο και μια 15χρονη κόρη που τον αγαπά, χωρίς όμως να μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή της γι’ αυτόν.

Διαβάστε   Νοέμβριος στο Netflix: Όλα όσα θα δούμε

Ο ‘Οσκαρ Άϊσακ κάνει για μια ακόμη φορά αισθητή την παρουσία του υποδυόμενος τον σκληροτράχηλο Σαντιάγκο. Και παρόλο που οι Χάναμ, Χέντλαντ και Πασκάλ δεν έχουν πολλές ευκαιρίες προβολής, όπως οι Άφλεκ και Άϊσακ, η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητη, ειδικά σε σκηνές όπου οι πέντε πρωταγωνιστές αντιμετωπίζουν τη μία κρίση μετά την άλλη, και τα αληθινά πρόσωπα αποκαλύπτονται.

Από τη σκηνοθεσία και το σενάριο λοιπόν, μέχρι τις ερμηνείες και την παραγωγή, το Τριπλό Σύνορο μας μεταφέρει σε ένα απολαυστικό κινηματογραφικό ταξίδι πρώτης κατηγορίας,

 

Τριπλό Σύνορο (Triple Frontier)

Σκηνοθεσία: Τζέι Σι Τσάντορ

Ηθοποιοί: Μπεν Άφλεκ, Όσκαρ Άιζακ, Τσάρλι Χάναμ, Γκάρετ Χέντλαντ, Πέντρο Πασκάλ και Άντρια Αρτζόνα

Διάρκεια: 125′

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix από τις 13 Μαρτίου 2019