Προβολή του θρυλικού γουέστερν “Για μια χούφτα δολάρια” στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο», στον Βόλο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και με την υποστήριξη της ΕΡΤ Βόλου και της κινηματογραφικής ιστοσελίδας «icineman.com», προβάλουν ένα μέρος της εξαίρετης τριλογίας του Sergio Leone, την ταινία «Για μια χούφτα δολάρια» (1964). Ένα αφιέρωμα στα ευρωπαϊκά western και τη μουσική του Ennio Morricone . Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου (ώρα 20:00) στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Την ταινία θα προλογίσει το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, Δημήτριος Χαρούλης .

Η ταινία Για Μια Χούφτα Δολάρια (ιταλικά: Per un pugno di dolari) αγγλικά: A Fistfull of dollars) είναι σπαγγέτι γουέστερν του 1964 σε σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ήστγουντ στο πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τους Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Μαριάν Κοχ, Χοσέ Κάλβο και τον Τζόζεφ Έγγερ. Η ταινία είναι μια διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ της Ιταλίας, της Ισπανίας και της τότε Δυτικής Γερμανίας.

Προβλήθηκε στην Ιταλία το 1964 και στις Η.Π.Α το 1967 και είναι βασισμένη σε ανεπίσημο ριμέικ της ταινίας Γιοζίμπο του 1961 σε σκηνοθεσία του Ακίρα Κουροσάβα. Όπως σε παρά πολλά σπαγγέτι γουέστερν που γυρίστηκαν στην Ευρώπη και προβλήθηκαν έπειτα στις Η.Π.Α οι συντελεστές της ταινίας χρησιμοποίησαν αμερικανικά ονόματα, μεταξύ άλλων είναι του Σέρτζιο Λεόνε ( Μπομπ Ρομπέρτσον), του Τζιάν Μαρία Βολοντέ ( Τζόνυ Γουέλς) και του συνθέτη Έννιο Μορρικόνε ( Ντάνυ Σαβίο). Η ταινία είναι η πρώτη της τριλογίας του Σέρτζιο Λεόνε γνωστής και ως Η Τριλογία του Δολαρίου. Η δεύτερη ταινία της τριλογίας είναι Μονομαχία Στο Ελ Πάσο του 1965 και η τρίτη είναι Ο Καλός, Ο Κακός και ο Άσχημος του 1966.

Διαβάστε   Σάλμα Χάγιεκ: "Αν και δυσλεκτική, εγώ έγραψα το άρθρο που χάρισε το Πούλιτζερ στους New York Times..."

Υπόθεση

Ένας ξένος (Κλιντ Ηστγουντ) φθάνει στην μικρή πόλη του Σαν Μιγκέλ που βρίσκεται στα συνόρα Η.Π.Α και Μεξικού. Ο Σιλβανίτο που έχει Πανδοχείο της πόλης λέει στον ξένο για τις δύο οικογένειες που ελέγχουν την πόλη. Τα αδέλφια Ρόχος (Ντον Μιγκέλ, Έστεμπαν και τον Ραμόν) και την άλλη οικογένεια της πόλης του Σερίφη Τζον Μπάξτερ. Ο ξένος αποφασίζει να παίξει με την κάθε οικογένεια εναντίον της άλλης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως γρήγορος πιστολάς με σκοπό να κερδίσει κάποια χρήματα.

 

 

Για Μια Χούφτα Δολάρια (Per un pugno di dollari, 1964)

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Λεόνε

Ηθοποιοί: Κλιντ ‘Ιστγουντ, Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Μαριάν Κοχ

Διάρκεια: 99΄