Προβολή της ταινίας “Το τέλειο χτύπημα” του Τζουζέπε Τορνατόρε, σε μουσική Έννιο Μορρικόνε

Το εξαιρετικό δράμα με στοιχεία μυστηρίου «Το τέλειο χτύπημα» (The Best Offer / La Migliore Offerta), ιταλικής παραγωγής 2013, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι σινεφίλ, την Πέμπτη  4 Οκτωβρίου  2018, στις 21:30 (είσοδος ελεύθερη), στον χώρο του Kubrick, Speakeasy (Πρωτοπαπαδάκη 12, Πλατεία Ταχυδρομείου). Η προβολή της ταινίας συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Εννιο Μορρικόνε Ελλάδας (Associazone culturale Greca degli amici di musica di Ennio Morricone), από το Kubrick Pure Social Club και από την κινηματογραφική ιστοσελίδα icineman.com

Ο Βέρτζιλ Όλντμαν είναι ένας εξαιρετικός εκτιμητής, δημοπράτης και συλλέκτης έργων Τέχνης. Εκκεντρικός, σνομπ και ανορθόδοξος, δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν -και ειδικά στο αντίθετο φύλο- να τον πλησιάσει. Επιπλέον, δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γάντια του, μη αντέχοντας να έρχεται σε επαφή με πράγματα που δεν είναι δικά του.

Όταν η Κλερ, μια κληρονόμος που πάσχει από αγοραφοβία, του ζητά επίμονα να εκτιμήσει την κινητή της περιουσία, ο Βέρτζιλ θα αισθανθεί μια ακαταμάχητη έλξη για εκείνη. Το μυστήριο που καλύπτει την πελάτισσά του θα τον παρασύρει σε μια συγκλονιστική περιπέτεια  που θα του αλλάξει τη ζωή.

Ο Τζουζέπε Τορνατόρε, ο σκηνοθέτης του αριστουργηματικού «Σινεμά ο Παράδεισος»,  καταθέτει όλη του τη μαεστρία σε μια κλασική, ελεγειακή ιστορία μυστηρίου με αναφορές στον συναρπαστικό χώρο της Τέχνης. Με πρωταγωνιστή τον οσκαρικό Τζέφρι Ρας («Ο Λόγος του Βασιλιά») και ένα καλοδουλεμένο αγγλόφωνο σενάριο, η ταινία χτίζει μεθοδικά ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, ντυμένο με τη μουσική του Έννιο Μορρικόνε.

 

Το Τέλειο Χτύπημα (La Migliore Offerta / The Best Offer, 2013)

Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Τορνατόρε

Ηθοποιοί: Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Σίλβια Χεκς

Διαβάστε   "Η Προκλητική Γοητεία της Γυναικείας Ματιάς" στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Διάρκεια: 131΄