“Πριγκίπισσα στην εποχή του Κορονοϊού”: Μια βραβευμένη φοιτητική ταινία μικρού μήκους

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Καραντίνας του Κορονοϊού του 21ου αιώνα, η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά από όλους να μείνουν έγκλειστοι στα σπίτια τους. Μια νεαρή και χαρούμενη πριγκίπισσα, ενώ έχει μείνει μόνη στο κάστρο της, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, πριν πάθει κατάθλιψη.

Η ταινία Princess in the time of Coronavirus είναι μια δημιουργία της Αντιγόνης Ηλιάδη, φοιτήτριας του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η Αντιγόνη Ηλιάδη, διακρίθηκε με τη συμμετοχή της αυτή, στο Early Bird International Student Film Festival 2020, κερδίζοντας το Βραβείο του Προέδρου της Επιτροπής (η ταινία γυρίστηκε σε συνθήκες απομόνωσης και εγκλεισμού κατά τη διάρκεια της καραντίνας την προηγούμενη Άνοιξη).

Το Early Bird International Student Film Festival εδρεύει στη Βουλγαρία και είναι αφιερωμένο στις φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους. Ιδρύθηκε πριν 15 χρόνια από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Βουλγαρία, επενδύοντας σε ταινίες φοιτητών κινηματογραφικών σχολών, οι οποίοι κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν από σπουδαία ονόματα της κινηματογραφικής παραγωγής (π.χ. ο Ronald Harwood που κέρδισε το Όσκαρ σεναρίου για την ταινία The Pianist και ο βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός Florian Gallenberger).

 

 

Διαβάστε   Η "ARTWORKS Screenings" παρουσιάζει τις ταινίες μικρού μήκους 15 βραβευμένων Ελλήνων Κινηματογραφιστών