“Πλημμύρα”: Η νέα μίνι δραματική σειρά του Netflix για την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την Πολωνία το 1997

Μία νέα μίνι δραματική σειρά των έξι επεισοδίων εμπνευσμένη από τα πραγματικά γεγονότα της Πλημμύρας της Χιλιετίας που έπληξε την Πολωνία, καθώς και μέρη της Τσεχίας και της Γερμανίας, το 1997 πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix με πρωταγωνιστές τους Ανιέσκα Ζουλέβσκα, Τόμας Σούχαρντ, Ιρενέους Τσοπ και Τόμας Κοτ. Είναι η πρώτη φορά που η ιστορία της πλημμύρας μεταφέρεται στην οθόνη.

Τον Ιούλιο του 1997, επιστήμονες και αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης έρχονται αντιμέτωποι με αποφάσεις ζωής και θανάτου, όταν μια καταστροφική πλημμύρα απειλεί την πόλη Βρότσλαβ στην Πολωνία. Οι τοπικές αρχές, με επικεφαλής τον επίδοξο υπάλληλο Γιάκουμπ Μάρζακ (Τόμας Σούχαρντ), φέρνουν τη Γιασμίνα Τρέμερ (Ανιέσκα Ζουλέβσκα), μια υδρολόγο με ταραγμένο παρελθόν, για να βοηθήσει να σωθεί η πόλη με κάθε κόστος. Την ίδια στιγμή, ο Αντρέ Ρέμπατζ (Ιρενέους Τσοπ) επιστρέφει στη γενέτειρά του, ένα χωριό κοντά στο Βρότσλαβ, οδηγώντας απροσδόκητα τους επαναστατημένους κατοίκους ενάντια στην καταστροφή. Υπό την πίεση του χρόνου, οι αρχές λαμβάνουν μια δύσκολη απόφαση που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές των πρωταγωνιστών, καθώς και την ιστορία ολόκληρης της περιοχής και των κατοίκων της.

Η δημιουργική ομάδα μίλησε με εκατοντάδες επιζώντες και μάρτυρες της πλημμύρας και η παραγωγός και δημιουργός της σειράς Άννα Κεπίνσκα δήλωσε:Αν και είναι αδύνατο να αφηγηθούμε την ιστορία κάθε ατόμου που βίωσε την πλημμύρα, θέλαμε να εστιάσουμε στις διαθέσεις και τα συναισθήματα γύρω από τα γεγονότα, για να δημιουργήσουμε μια καθολική ιστορία για τη λήψη δύσκολων αποφάσεων, τη σύγκρουση των γενεών και τις εντάσεις μεταξύ του ατόμου και του συλλογικού συμφέροντος, της πόλης και της υπαίθρου. Η ιστορία μας αφορά άτομα που αντιμετωπίζουν καταστάσεις από τις οποίες δεν μπορούν να ξεφύγουν και ανθρώπους που ενώνονται για να αναλάβουν δράση.  Η πλημμύρα υπήρξε καταλύτης για την κοινωνία και μέσα σε μια νύχτα, η συνηθισμένη καθημερινότητα αντικαταστάθηκε από τη μάχη ενάντια στα στοιχεία της φύσης, ενώ οι αξιόπιστοι ηγέτες αναδύθηκαν από το πλήθος”.

Την Πλημμύρα (High Water/Wielka woda) σκηνοθέτησαν οι Γιαν Χόλουμπεκ και Μπαρτουόμιεϊ Ιγκνάτσιουκ, με την Άννα Κεπίνσκα στην παραγωγή και τη δημιουργία της σειράς και σεναριογράφους τους Κάσπερ Μπάιον και Κίνγκα Κρζεμίνσκα.  

Διαβάστε   "Κλαρκ": Ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ υποδύεται τον άνθρωπο πίσω από το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" στη μίνι σουηδική σειρά του Netflix

H Πλημμύρα θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 5 Οκτωβρίου 2022.