“1899”: Ξεκινά η παραγωγή της νέας πρωτότυπης σειράς μυστηρίου του Netflix από τους παραγωγούς της σειράς “Dark”

Το Netflix και η DARK WAYS, η νέα εταιρεία παραγωγής με επικεφαλής τη Γιάντγιε Φρίζε και τον Μπάραν μπο Οντάρ, ανακοίνωσαν την έναρξη της παραγωγής της νέας τους πολυαναμενόμενης πρωτότυπης σειράς μυστηρίου του Netflix,1899.

Οι δημιουργοί της βραβευμένης γερμανικής σειράς Dark (Σκοτάδι), που έλαβε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσίασε το κοινό σε όλο τον κόσμο, επιστράτευσαν ένα διεθνές καστ στο οποίο συμμετέχουν οι Έμιλι Μπίτσαμ, Ανάιριν Μπάρναρντ, Αντρέας Πίτσμαν, Μιγκέλ Μπερναρντέου, Μάτσιε Μούσιαλ, Λούκας Λίνγκαρντ Τόνεσεν, Ροζαλί Κρεγκ, Κλάρα Ρόσατζερ, Μαρία Ερβόλτερ, Γιαν Γκαέλ, Ματίλντ Ολιβιέ, Ζοζέ Πριμεντέου, Ιζαμπέλα Γουέι, Γκάμπι Γουόνγκ, Ζονάς Μπλοκιέ, Φλιν Έντουαρντς, Αλεξάντρ Γουιλάμ, Άντον Λάσερ και άλλοι. Στην πραγματικά πολύγλωσση σειρά, οι χαρακτήρες θα μιλούν στη μητρική τους γλώσσα.

Σύνοψη

Η σειρά οκτώ επεισοδίων παρουσιάζει τις μυστηριώδεις συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενός πλοίου με μετανάστες από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, που όλοι προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα και έχουν διαφορετικές εθνικότητες, μοιράζονται τις ίδιες ελπίδες και τα ίδια όνειρα εν όψει του νέου αιώνα και της καινούργιας ζωής τους στο εξωτερικό. Το ταξίδι τους όμως θα πάρει απρόσμενη τροπή, όταν θα συναντήσουν στη θάλασσα ένα δεύτερο ακυβέρνητο πλοίο που θεωρείται χαμένο για μήνες. Αυτό που θα αντικρίσουν εκεί θα μετατρέψει το ταξίδι τους προς τη “Γη της Επαγγελίας” σε έναν εφιαλτικό γρίφο, ο οποίος συνδέει το παρελθόν κάθε επιβάτη μέσα από έναν ιστό από ψέματα.

Τα γυρίσματα θα γίνουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εικονικό στούντιο παραγωγής. Το μεγαλύτερο στούντιο της Ευρώπης που λειτουργεί με τεχνολογία LED “Volume” επιτρέπει την αποτύπωση σε κάμερα ενός πολύ μεγάλου αριθμού σύνθετων σκηνών με οπτικά εφέ μέσα από εικονικά σετ και τοποθεσίες που δημιουργεί η τεχνολογία των παιχνιδιών. Το πρωτοποριακό στούντιο παραγωγής της DARK BAY, μιας εταιρείας που ίδρυσαν η DARK WAYS και η Studio Babelsberg με τη στήριξη του Netflix, θα φιλοξενηθεί αποκλειστικά στα στούντιο της γνωστής Babelsberg Studios, έξω από το Βερολίνο, και θα προσφέρει στους δημιουργούς περιεχομένου νέους και καινοτόμους τρόπους δημιουργικής αφήγησης.

Διαβάστε   "Olhar Indiscreto": Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του νέου ψυχολογικού θρίλερ βραζιλιάνικης παραγωγής από το Netflix

Δήλωση της σεναριογράφου, παραγωγού και showrunner Γιάντγιε Φρίζε: “Το “1899” είναι μια πραγματικά ευρωπαϊκή σειρά με χαρακτήρες από διάφορες χώρες που μιλούν στη μητρική τους γλώσσα. Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που βρήκαμε απίστευτα ταλαντούχους ηθοποιούς από όλο τον κόσμο για να μας συνοδεύσουν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι”.

Δήλωση του σκηνοθέτη, παραγωγού και showrunner Μπάραν μπο Οντάρ για το εικονικό στούντιο παραγωγής της DARK BAY : “Η συνεργασία μας με το Netflix μάς έδωσε τη δυνατότητα να ζωντανέψουμε το όραμα που είχαμε για το “1899”. Χάρη στη στήριξη και τη δέσμευσή του από την αρχή, μπορέσαμε να φτιάξουμε το Volume και να κάνουμε το “1899” πρωτοποριακό τίτλο για τη Γερμανία και την περιοχή. Η υποδομή είναι μια πρωτοποριακή καινοτομία για τον χώρο της παραγωγής στη Γερμανία και θα μπορούσε να φέρει τεράστια δημιουργικά οφέλη για τους σκηνοθέτες και τους δημιουργούς παγκοσμίως”.

Η Ρέιτσελ Έγκεμπεν, Διευθύντρια Πρωτότυπου Περιεχομένου του Netflix, EMEA, προσθέτει: “Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να στηρίξουμε τη Γιάντγιε και τον Μπο στην προσπάθειά τους να βρουν την ιδανική λύση για το δημιουργικό όραμα τού “1899” . Η υποδομή του εικονικού στούντιο παραγωγής θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και εμείς έχουμε δεσμευτεί 100% να φέρουμε αυτήν την τεχνολογική πρόοδο στον χώρο της ψυχαγωγίας της Γερμανίας”.