Πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας “The Merger” σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστραλίας

Με συνεργασία της Πρεσβείας της Αυστραλίας και του βραβευμένου ηθοποιού και σεναριογράφου Damian Callinan πραγματοποιείται η πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας The Merger την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 20.00 μ.μ στον κινηματογράφο Τριανόν, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας. Το The Merger αφηγείται τη διασκεδαστική και συγκινητική ιστορία μιας κοινότητας, σε ένα ταξίδι που θα την αλλάξει.

Ένας πρώην ποδοσφαιρικός αστέρας επιστρέφει στη γενέτειρά του, αλλά διαπιστώνει ότι οι πολιτικές απόψεις του δεν είναι ευπρόσδεκτες. Όταν πείθεται να αναλάβει την προπόνηση της ταλαίπωρης τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας για να τη σώσει, έχει την ιδέα να εντάξει στο δυναμικό της πρόσφυγες, μια ιδέα που θα οδηγήσει την κοινότητα σε ένα ταξίδι αλλαγής.

Με την παγκόσμια προσφυγική κρίση σε εξέλιξη, η ταινία είναι ιδιαίτερα επίκαιρη. Στοχεύοντας να περάσει τα απλά μηνύματα της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και των δίκαιων ευκαιριών, τοποθετεί την ευρύτερη παγκόσμια τραγωδία στο μικρότερο σκηνικό μιας αυστραλιανής επαρχίας που αλλάζει.

Το μήνυμα της συμμετοχικότητας που προωθεί το The Merger δεν περιορίζεται μόνο στην οθόνη. Στο καστ συμμετέχουν πολλοί πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Αυστραλία. Ο διευθυντής φωτογραφίας Tony Luu γεννήθηκε σε ένα καράβι την ώρα που οι γονείς του διέφευγαν από το Βιετνάμ. Τον ρόλο του Sayyid υποδύεται ο Fayssal Bazzi από τη Συρία, που βρέθηκε στην Αυστραλία όταν ήταν 3 ετών. Τον ρόλο του Didier υποδύεται ο Francis Kamara, που διέφυγε από τη Σιέρα Λεόνε το 2007. Πολλοί πρόσφυγες που μένουν στην πόλη Wagga κρατούν βοηθητικούς ρόλους, όπως ο Γιαζίντι πρόσφυγας KhatoIzzeldin, που υποδύεται έναν από τους παίκτες της ομάδας Bodgy Creek Roosters.

Διαβάστε   "Το Σενάριο που ΄Άναψε Φωτιές": Μια κωμωδία για την ισραηλινοπαλαιστινιακή πραγματικότητα...

Ο Damian Callinan είναι πολλάκις βραβευμένος κωμικός stand-up, ηθοποιός και σεναριογράφος. Με το πιο διακεκριμένο έργο του, το The Merger, απέσπασε την τρίτη υποψηφιότητά του για το πολύ σημαντικό βραβείο Barry στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας της Μελβούρνης και έλαβε χρηματοδότηση από το Screen Australia και το Create NSW για να κάνει το The Merger ταινία. Γυρισμένη στη Riverina της Νέας Νότιας Ουαλίας το 2017, η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης τον Αύγουστο του 2018. Η ταινία χαίρει της επίσημης στήριξης της Ομοσπονδίας Αυστραλιανού Ποδοσφαίρου (AFL).

 

The Merger

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γκρέντελ

Ηθοποιοί: Ντέμιαν Καλλιναν, Πένι Κούκ, Κέιτ Μάλβανι, Άνγκους Μκλάρεν, Fayssal Bazzi

Διάρκεια: 103′

https://www.youtube.com/watch?v=6XiKbbM9c3Y&fbclid=IwAR14F2THrJMBLLO5a_7lWgC8fgdBePCtgEFMr_a9BOHPJKmqvHT2oVxnaLI