“Παιχνίδι Μίσους”: Γιατί η αγάπη είναι… πόλεμος!

Αποφασισμένη να πετύχει επαγγελματικά δίχως να θυσιάσει την προσωπική της ηθική, η Λούσι ξεκινά ένα ανελέητο παιχνίδι απέναντι στην παγερή και αποτελεσματική νέμεσή της, τον Τζόσουα, σε μια αντιπαλότητα που περιπλέκεται εξαιτίας των συναισθημάτων που αρχίζει να τρέφει για εκείνον.

Το Παιχνίδι Μίσους (The Hating Game) είναι η νέα ρομαντική κομεντί σε σκηνοθεσία Peter Hutchings, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Sally Thorne.

Σχετικά με την παραγωγή

Η Λούσι Χέιλ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για την ταινία, δηλώνοντας πως είχε ενθουσιαστεί ήδη από το σενάριο. «Υπάρχει αρκετό χιούμορ, αλλά η καρδιά της ιστορίας είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι που δεν μπορούν να αρνηθούν ο ένας τον άλλον, ακόμα και όταν ισχυρίζονται πως μισιούνται. Όταν είναι μαζί, μπορούν να είναι ο εαυτός τους και ωθούνται να γίνουν η καλύτερη εκδοχή τους». Αναφερόμενη στον χαρακτήρα που ερμηνεύει, την Λούσι, παραδέχεται πως δεν της μοιάζει καθόλου. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να απολαύσει την ερμηνεία της. «Είναι πολύ διασκεδαστικό να ερμηνεύεις μια διαφορετική Λούσι. Είναι αποφασισμένη, έξυπνη, παίρνει ό,τι θέλει. Ο κόσμος θα τη συμπαθήσει, γιατί είναι το αουτσάιντερ. Είναι μια γυναίκα σε έναν κόσμο αντρών και παλεύει γι’ αυτό που θέλει». Αντιθέτως, ο συμπρωταγωνιστής της, Όστιν Στόουελ, παρατηρεί πως μοιράζεται κάποια κοινά γνωρίσματα με τον χαρακτήρα του. «Ο Τζος είναι πολύ λογικός, πραγματιστής και δεν έχει επιτρέψει στον εαυτό του να ξεφύγει από αυτό το μονοπάτι. Αλλά όσο μαθαίνεις πράγματα για το παρελθόν του και για ποιον λόγο είναι έτσι, είναι ευκολότερο να τον συμπαθήσεις και να κατανοήσεις τα συναισθήματά του για τη Λούσι. Μοιάζω αρκετά στον Τζος. Όταν πρωτοήρθα στο Χόλυγουντ, έβαζα πάντα τη δουλειά πρώτα. Θα μπορούσα να είχα διασκεδάσει περισσότερο». Παρ’ ότι μισητοί αντίπαλοι στην ταινία, οι δύο ηθοποιοί είχαν χτίσει ήδη μια δυνατή φιλική σχέση στην πραγματική ζωή, συμβάλλοντας στην επί της οθόνης χημείας τους. «Ο Όστιν είναι ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί», αναφέρει η Χέιλ για να συμπληρώσει λίγο αργότερα, «Τον εμπιστεύομαι ως άνθρωπο, τον εμπιστεύομαι ως ηθοποιό και όταν κάνουμε τις σκηνές μας, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς όπως το είχα φανταστεί». Σε αντίστοιχο κλίμα, συμπληρώνει και ο Στόουελ πως, «Η Λούσι είναι επαγγελματίας. Γνωρίζει τι λειτουργεί. Και ακούει στη διάρκεια των σκηνών. Δεν αδιαφορεί όταν η κάμερα δεν είναι στραμμένη πάνω της. Αυτό κάνει τη δουλειά μου εξαιρετικά εύκολη. Και γι’ αυτό πρόκειται για μια εξαιρετική συνεργάτιδα».

Οι αγαπημένες σκηνές των πρωταγωνιστών

Διαβάστε   Η επιτυχία της …αποτυχίας: το σινεμά σε δυισμό

Η Χέιλ ξεχωρίζει τη σκηνή όπου η Λούσι και ο Τζος είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, καθώς δεν μοιάζει με μια τυπική σκηνή κάποιας ρομαντικής κωμωδίας. «Έμοιαζε αληθινό. Ήταν ο ιδανικός συνδυασμός ρομαντισμού, αισθησιασμού και διασκέδασης», αναφέρει η Χέιλ. Από την άλλη, ο Στόουελ επιλέγει τη σκηνή με το πέιντμπολ. «Ήταν πολύ διασκεδαστική. Γυρίσαμε μια μικρή ταινία δράσης μέσα σε μια ρομαντική κομεντί. Παράλληλα, φανέρωσε και άλλες πτυχές του Τζος: είναι ανταγωνιστικός, είναι εκεί για να κερδίσει, αλλά η ανταγωνιστικότητά του κυριαρχείται από τα συναισθήματα που έχει για την Λούσι».

Η συγγραφέας του best-seller βιβλίου μιλάει για την κινηματογραφική μεταφορά.

«Όταν υπέγραφα για το βιβλίο, ενθουσιασμένοι φίλοι μου μού έλεγαν “ίσως γίνει ταινία” .Τότε χαμογελούσα δειλά, αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί πως κάποια μέρα αυτό θα γινόταν πραγματικότητα», αναφέρει η Σάλι Θορν. «Όταν συναντήθηκα με την εταιρία παραγωγής αντιλήφθηκα πόσο καλά κατανόησαν την καρδιά του βιβλίου και εμπιστεύτηκα το όραμά τους για την ταινία. Τελικά, κατέληξε όπως ακριβώς το ήθελα: Αστείο, τρυφερό και απόλυτο βάλσαμο για την ψυχή, ύστερα από αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια».

 

Παιχνίδι Μίσους (The Hating Game, 2021)

Σκηνοθεσία: Peter Hutchings

Ηθοποιοί: Lucy Hale, Austin Stowell, Damon Daunno

Διάρκεια: 103′

Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022