Ο J. A. Bayona θα σκηνοθετήσει για το Netflix το “Society of the Snow” για την αεροπορική τραγωδία των Άνδεων

Το 1972, η πτήση 571 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουρουγουάης, που ναυλώθηκε για την πτήση μιας ομάδας ράγκμπι στη Χιλή, συντρίβεται καταστροφικά σε έναν παγετώνα στην καρδιά των Άνδεων. Μόνο 29 από τους 45 επιβάτες επέζησαν από τη συντριβή και βρέθηκαν σε ένα από τα πιο σκληρά περιβάλλοντα του κόσμου, όπου αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ακραίες πράξεις για να παραμείνουν ζωντανοί.

Ο Τζ. Α. Μπαγιόνα (The Impossible, Το Ορφανοτροφείο, Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε) αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του ισπανόφωνου θρίλερ επιβίωσης Society of the Snow για το Netflix. Η ταινία βασίζεται στο στο βιβλίο La sociedad de la nieve του Πάμπλο Βιέρσι και  αναφέρεται στα αληθινά γεγονότα της αεροπορικής τραγωδίας στις ΄Άνδεις.

Τα γυρίσματα για το Society of the Snow θα πραγματοποιηθούν στη Σιέρα Νεβάδα (Ανδαλουσία, Ισπανία), στο Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) και σε διάφορες τοποθεσίες των Άνδεων (τόσο στη Χιλή όσο και στην Αργεντινή), όπως το El Valle de las Lágrimas, η πραγματική τοποθεσία όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της ιστορίας.

Ο σκηνοθέτης Τζ. Α. Μπαγιόνα αναφέρει για την ταινία: “Ήταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το The Impossible που ανακάλυψα το Society of the Snow, το συναρπαστικό διήγημα του Πάμπλο Βιέρσι σχετικά με την τραγωδία των Άνδεων. Πάνω από δέκα χρόνια μετά, η γοητεία του μυθιστορήματος παραμένει η ίδια και είμαι στην ευχάριστη θέση να αντιμετωπίσω την πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μου: να διηγηθώ ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα γεγονότα του 20ού αιώνα, με όλη την πολυπλοκότητα που συνεπάγεται μια ιστορία που δίνει μεγάλη σημασία στους επιζώντες, αλλά και σε όσους δεν γύρισαν ποτέ από τα βουνά. Την αντιμετωπίζω επίσης στα Ισπανικά, μια γλώσσα στην οποία επιστρέφω με ενθουσιασμό μετά από 14 χρόνια που δεν γυρίζω ταινίες στη δική μου γλώσσα, καθώς και με μια ομάδα νεαρών ηθοποιών από την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, με τους οποίους είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος”.

Οι παραγωγοί της ταινίας Μπελέν Ατιένθα (The Impossible, Το Ορφανοτροφείο) και Σάντρα Ερμίδα (The Impossible, 7 Λεπτά μετά τα Μεσάνυχτα) σημειώνουν: “Έχοντας δουλέψει για χρόνια στο πρότζεκτ, είμαστε ενθουσιασμένες για την έναρξη των γυρισμάτων του Society of the Snow. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Netflix για την καθοριστική υποστήριξή του σε αυτό το έργο, το οποίο θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στα Ισπανικά. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη Cetursa Sierra Nevada, που μας επέτρεψε να κάνουμε γυρίσματα στο χιονοδρομικό κέντρο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, και ιδίως τους επιζώντες και τις οικογένειες εκείνων που πέθαναν στην τραγωδία των Άνδεων για την τεράστια γενναιοδωρία τους να μοιραστούν την ιστορία τους μαζί μας”.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ένσο Βογκρίντσιτς Ρολντάν, Ματίας Ρεκάλτ, Αγκουστίν Παρδέγια, Τόμας Γουλφ, Ντιέγκο Αριέλ Βεχέτσι, Εστεμπάν Κουκουρίτσκα, Φρανθίσκο Ρομέρο, Ραφαέλ Φέδερμαν, Φελίπε Γκονσάλες Οτάνιο, Αγκουστίν Ντέλα Κόρτε, Βαλεντίνο Αλόνσο, Σιμόν Έμπε, Φερνάντο Κοντιχιάνι Γκαρσία, Μπενχαμίν Σεγούρα, Χερόνιμο Μπόσια.

Διαβάστε   "Μπενεντέτα": Μια ιστορία για τον ερωτισμό, την εμμονή και τη θρησκεία από τον Πολ Βερχόφεν