Ο Γιώργος Λάνθιμος θα σκηνοθετήσει την τηλεοπτική σειρά “The Man in the Rockefeller Suit”

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της μίνι τηλεοπτικής σειράς “The Man in the Rockefeller Suit”, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αποτελεί την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Μαρκ Σιλ “The Man in the Rockefeller Suit: The Astonishing Rise and Spectacular Fall of a Serial Imposter”.

Στο “The Man in the Rockefeller Suit”, η ιστορία αφορά τον Κρίστιαν Καρλ Γκερχαρτσρέιτερ, ο οποίος μετανάστευσε στην Αμερική από τη Γερμανία τη δεκαετία του 1970, και είχε παραστήσει πολλές διαφορετικές προσωπικότητες, όταν αποφάσισε να υποδυθεί τον Κλαρκ Ροκφέλερ, γόνο της διάσημης οικογένειας των Ροκφέλερ, ενώ ο Γκερχαρτσρέιτερ χρησιμοποίησε αυτή την ψευδή ταυτότητα ακόμη και για να παντρευτεί. Η κομπίνα του αποκαλύφθηκε το 2008, όταν ο ίδιος απήγαγε την κόρη του, ενώ το 2013 καταδικάστηκε σε ισόβια ως ένοχος για τον φόνο του του Τζόναθαν Σόχους, γιου της σπιτονοικοκυράς του στην Καλιφόρνια, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 1985.

Την παραγωγή της σειράς αναλαμβάνει η Searchlight Television της Fox, σε σενάριο του Ντέιβιντ Μπαρ Κατζ και με επικρατέστερο στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

 

Διαβάστε   Ο Γιώργος Λάνθιμος στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών 2019