Το Netflix αναλαμβάνει τη μεταφορά στην οθόνη του παιδικού βιβλίου “Ψηλά στα Σύννεφα” του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Ένας ευρηματικός έφηβος σκίουρος με το όνομα Βίλυ μπλέκει με μια παρέα έφηβων επαναστατών που ζουν ψηλά στα σύννεφα, όταν έρχεται κατά λάθος σε αντιπαράθεση με την Γκριζέλντα την κουκουβάγια, την τυραννική ηγέτιδα (και τρομερή τραγουδίστρια!), που κλέβει τη φωνή εκείνων που την επισκιάζουν.

Το Netflix και η Gaumont ετοιμάζουν μια νέα ταινία κινουμένων σχεδίων από τον βραβευμένο με Όσκαρ και 18 βραβεία Grammy μουσικό, συγγραφέα και σκηνοθέτη Πολ ΜακΚάρτνεϊ, με τίτλο High in the Clouds, βασισμένη στο δημοφιλές παιδικό βιβλίο Ψηλά στα Σύννεφα του ΜακΚάρτνεϊ και των Τζεφ Ντάνμπαρ και Φίλιπ Άρντερ.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Netflix, που συμπληρώνει την ήδη εκπληκτική ομάδα που έχουμε με την Gaumont. Δεν υπάρχει καλύτερος συνεργάτης για να φέρουμε την ταινία μας στο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάντα λάτρευα τις ταινίες κινουμένων σχεδίων και είμαι παθιασμένος με αυτό το πρότζεκτ. Ανυπομονώ να το δει ο κόσμος”, λέει ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

“Η δημιουργία του High in the Clouds ήταν ένα φανταστικό ταξίδι, δουλεύοντας με τον Τιμ και τον Τζον και, φυσικά, την ομάδα της Gaumont Animation and Family, Τέρι Κάλαγκιαν και Άλεξ Σότο. Νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί που συμμετείχαμε σε αυτήν την ομαδική δημιουργική διαδικασία με τον ασύγκριτο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και την ομάδα του, που περιλαμβάνει και τον Λι Ίστμαν που προσέφερε πολύτιμη καθοδήγηση σε ολόκληρο το στάδιο της ανάπτυξης. Στην Gaumont είμαστε πανευτυχείς για την ανακοίνωση αυτού του πρότζεκτ και ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με τη Μελίσα Κομπ, τον Γκρεγκ Τέιλορ και την ταλαντούχα ομάδα του Netflix, για να μοιραστούμε αυτήν την πραγματικά ξεχωριστή μουσική ταινία κινουμένων σχεδίων με το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο”, λέει ο Νικολά Ατλάν, πρόεδρος της Gaumont Animation and Family.

Διαβάστε   Όλες οι πολυαναμενόμενες ταινίες και σειρές που έρχονται τον Ιούνιο στο Netflix

“Το να φέρουμε στον κόσμο μια νέα ταινία κινουμένων σχεδίων από την καρδιά και τον νου του απίθανου Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις που έχουμε βιώσει στο Netflix. Είμαστε κάτι παραπάνω από ευγνώμονες που θα συνεργαστούμε με τον Νικολά και την ομάδα της Gaumont για το High in the Clouds και με τον Τιμ στο τιμόνι, αυτή η ιστορία, που εξυμνεί την μοναδικότητα και τη δύναμη της μουσικής να μας ενώνει, βρίσκεται σε καλά χέρια”, λέει ο Γκρεγκ Τέιλορ, Διευθυντής Πρωτότυπων Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων του Netflix.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Τίμοθι Ρέκαρτ (Head Over Heels, The Star), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Τζον Κρόκερ (Πάντινγκτον, Πάντινγκτον 2, Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ). Την παραγωγή της ταινίας έχουν αναλάβει οι Μπομπ Σέι  (Τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Το Αστέρι του Βορρά, Θανάσιμα Εργαλεία, When the Bough Breaks και Ambition και η επερχόμενη σειρά μίας σεζόν του Netflix The Liberator), ο Μάικλ Λιν και οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Σιντονί Ντουμά, Κριστόφ Ριάντ, Νικολά Ατλάν και Τέρι Κάλαγκιαν.