“Ο Γαμπρούλης μας”: Η γυναίκα του τον άφησε, τα πεθερικά του ποτέ!

Η Κολίν και ο Αντρέ έχουν μια απόλυτα αρμονική σχέση με την κόρη τους Γκαράνς και τον γαμπρό τους, Χάρολντ. Όταν όμως η Γκαράνς χωρίζει με τον Χάρολντ, απαιτεί από τους γονείς της να μην τον ξαναδούν ποτέ. Τα πεθερικά δεν μπορούν να το δεχτούν αυτό: άλλωστε εκείνη τον άφησε, όχι αυτοί! Τώρα θα χρειαστεί να κάνουν διπλή ζωή, ώστε να συνεχίσουν να βλέπουν τον πολυαγαπημένο τους γαμπρούλη, κρύβοντας τον από την κόρη τους, η οποία δεν έχει σκοπό να τους αφήσει σε ησυχία…

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Ο Μπρούνο Μπεναμπάρ, που είχε και την ιδέα της ταινίας, είχε γράψει ένα τραγούδι για το τι θα συνέβαινε αν  ένα ζευγάρι χωρίσει και οι γονείς πάρουν το μέρος του γαμπρού τους και όχι της κόρη τους. Ο Μπρούνο αναρωτήθηκε αν υπήρχε θέμα εκεί… Αμέσως, κατάλαβα ότι σε μια τέτοια ιστορία, αν την χειριζόμαστε σωστά, θα είχαμε συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα. Πράγμα που εκ πρώτης όψης εύκολα διαφεύγει.. Είναι το είδος της σούπερ ιδέας που χωρά σε μία πρόταση αλλά περιέχει τα πάντα!

Με τον “Γαμπρούλη μας”, σκεφτήκαμε ότι υπήρχε ένας τρόπος να χτίσουμε ένα έργο βοντβίλ με ροκ πνεύμα! Η επιθυμία μας ήταν να φανταστούμε μια κωμωδία παρεξηγήσεων που θα μιλάει στη σημερινή γενιά των ζευγαριών των τριαντάρηδων, που εξακολουθεί να έχει πεθερικά, αλλά και για τη γενιά των εξηντάρηδων, που είναι οι ίδιοι τα πεθερικά … Η ταινία χρησιμοποιεί όλους τους πιο αδυσώπητους μηχανισμούς κωμωδίας, αλλά από κάτω υπάρχει επίσης συγκίνηση.

 

Ο Γαμπρούλης μας (Beaux-Parents, 2019)

Σκηνοθεσία: Έκτορ Καμπέγιο Ρέγιες

Διαβάστε   Ο "Χιονάνθρωπος" του Οκτώβρη

Ηθοποιοί: Ζοσιάν Μπαλασκό, Ντιντιέ Μπουρντόν, Μπρούνο Μπεναμπάρ

Διάρκεια: 90΄

Η ταινία προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 16 Ιουλίου 2020