“Ουπς! Ο Νώε Έφυγε…”: πρέπει να αντιμετωπίσεις το τέλος του κόσμου, για να βρεις τη θέση σου σε αυτόν!

Ο Ντέιβ και ο γιος του, Φίνι, ανήκουν στο περίεργο είδος των φρουφρούληδων, ένα αδέξιο και ιδιαίτερης όψης ζώο που φαινομενικά δεν κάνει για τίποτα – σε τέτοιο βαθμό που δεν τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην Κιβωτό του Νώε. Με τη βοήθεια από δύο γραπίνες, της Χέιζελ και της κόρης της, Λία, ο Φίνι και ο Ντέιβ καταφέρνουν να περάσουν ως λαθρεπιβάτες. Όταν, όμως, η Κιβωτός αναχωρήσει, η Λία και ο Φίνι μένουν κατά λάθος πίσω και πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Το παράδοξο αυτό δίδυμο, παρέα με διάφορα ζωάκια που συναντούν στον δρόμο, πρέπει να αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών μπελάδες, από τα νερά που ολοένα φουσκώνουν γύρω τους ως και άλλα ζώα που τους έχουν βάλει στο μάτι. Στο μεταξύ, οι γονείς τους, που ξέμειναν πίσω στην Κιβωτό, κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουν πίσω και να σώσουν τα παιδιά τους… Τελικά μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσεις το τέλος του κόσμου για να βρεις τη θέση σου σε αυτόν!

Οι σκηνοθέτες μιλούν για την ταινία

“Όλοι ξέρουν πώς αισθάνεσαι όταν χάνεις το λεωφορείο, ακόμη και το τελευταίο λεωφορείο. Πώς είναι όμως να χάνεις την Κιβωτό; Παντελώς άγνωστα είδη ζώων χάνουν την επιβίβαση στη σωτήρια Κιβωτό και πρέπει να παλέψουν για την επιβίωσή τους στην ασταμάτητη πλημμύρα που θα καταπιεί ολόκληρο τον πλανήτη. Το λες και πρόβλημα…

Είναι όνειρο κάθε σκηνοθέτη να δουλεύει με μια ιστορία που έχει τόσο οργανικό μομέντουμ, να δημιουργήσει κόσμους και χαρακτήρες που κανείς δεν έχει δει ποτέ ξανά και να τους στείλει σε μια μεγάλη περιπέτεια. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας ήταν ότι ξέραμε ένα πράγμα στα σίγουρα: η Γη θα είναι πλημμυρισμένη. Οπότε, οι ήρωές μας είναι αντιμέτωποι με μια κατάσταση που δεν μπορούν να αγνοήσουν ή να αποφύγουν. Το τέλος του κόσμου είναι εδώ – οπότε ας το διασκεδάσουμε!

Οπλισμένοι με πολύ ενθουσιασμό, ένα σπουδαίο και γεμάτο προκλήσεις σενάριο, και καταπληκτικά σχέδια, στρωθήκαμε στη δουλειά. Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πόσο αφοσιωμένη ήταν ολόκληρη η ομάδα στο πρότζεκτ, καθώς και το πόσο ήταν όλοι έτοιμοι να εξελιχθούν ως επαγγελματίες για να συμβαδίσουν με την πρόκληση που είχαμε μπροστά μας.

Όπως είναι γνωστό, η πορεία μιας ιστορίας προς τη μεγάλη οθόνη περιλαμβάνει πολλή σκληρή δουλειά, να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που δεν περίμενες ποτέ ότι θα συνέβαιναν και να αναγκάζεσαι να παίρνεις επώδυνες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για το καλό του πρότζεκτ. Πιστεύουμε ότι στην ταινία αποτυπώνεται ο ενθουσιασμός, το μεράκι και η προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτήριζαν την προσέγγισή μας τόσα χρόνια. Αμέτρητοι καλλιτέχνες και τεχνικοί έδωσαν ό,τι καλύτερο για να κάνουμε την καλύτερη ταινία που μπορούσαμε. Και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι ή ευγνώμονες που ήμασταν μέρος της ομάδας αυτής.”

 

Διαβάστε   "Αποστολή στην Ελλάδα": Τα μυστικά που κρύβει η Θεσσαλονίκη, θα αποδειχτούν θανάσιμα...

Ουπς! Ο Νώε Έφυγε… (Ooops… Noah is Gone!)

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ, Σον ΜακΚόρμακ

Ηθοποιοί (ακούγονται στα ελληνικά): Θάνος Λέκκας, Νίκη Γρανά, Κατερίνα Γκίργκις, Κώστας Αποστολίδης, Ελισάβετ Μουτάφη, Φώτης Πετρίδης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Διάρκεια: 86 λεπτά

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020