Οι School Movies μία από τις θεματικές του 35ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Χανιά, 21-23 Οκτωβρίου 2022)

Μία από τις βασικές θεματικές του 35ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας αποτελεί το είδος των School Movies. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, ο κριτικός κινηματογράφου και Μέλος ΕΕΠ του Τμήματος Κινηματογράφου (ΑΠΘ) Νικόλαος Αλέτρας θα παρουσιάσει τη θεματική με τίτλο: School Movies: αναζητώντας την εκπαίδευση από τη ζούγκλα του μαυροπίνακα έως τα βουνά του Κουρδιστάν. Το θέμα της εισήγησης που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 22/10 (10:00-14:00), αφορά μια ενδελεχή έρευνα που κινείται σε δύο άξονες, οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, χαρακτηρίζονται από οικουμενικότητα: η εκπαίδευση και ο κινηματογράφος. Η παγκόσμια φύση της εκπαίδευσης συναντά το σινεμά, το οποίο μέσα από την παγκόσμια γλώσσα των κινηματογραφικών ειδών δημιούργησε ταινίες με κοινούς κώδικες σε κάθε ιστορική περίοδο της 7ης Τέχνης, σε κάθε χώρα του πλανήτη και σε οποιαδήποτε πολιτισμική έκφραση.

Η εν λόγω θεματική εντάσσεται στον γενικότερο προγραμματισμό του φετινού συνεδρίου με τίτλο «Κινηματογράφος και Εκπαίδευση»  ενώ το ίδιο το συνέδριο διεξάγεται παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (19 έως 29 Οκτωβρίου 2022). Στο συνέδριο συμμετέχουν σπουδαίες προσωπικότητες, οι οποίες ιχνηλατούν όλες τις διαστάσεις που αφορούν τον κινηματογράφο και την εκπαίδευση και πως αυτοί οι δύο πυλώνες αλληλοεπηρεάζονται.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου:

ΟΚΛΕ – 35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΧΑΝΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε   Cannes 2018: ο Ματέο Γκαρόνε παρουσιάζει το αστικό γουέστερν εκδίκησης, "Dogman"