“Οι Βράχοι της Ελευθερίας”: το Χόλιγουντ εμπνέεται από την επανάσταση του 1821…

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» είναι η ιστορία του έρωτα μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός Τούρκου αξιωματικού, κατά την αυγή του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ελλάδας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821. Η εικοσάχρονη Άννα-Χριστίνα ερωτεύεται τον Συνταγματάρχη Ταρίκ, ένα ανερχόμενο αστέρι του τουρκικού στρατού, που έχει μεγάλες αμφιβολίες για τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του και που της είχε χαρίσει τη ζωή όταν ήταν παιδί και βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού… αλλά το εκκολαπτόμενο ειδύλλιό τους φέρνει τραγωδία στην οικογένεια και στο χωριό της. Ορκισμένη να εκδικηθεί τους Τούρκους, η Χριστίνα λαμβάνει μέρος στην ελληνική επανάσταση και αναπόφευκτα γίνεται τοπικό σύμβολο του ελληνικού κινήματος αντίστασης, εμπνέοντας τους συμπατριώτες της και προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που προσφέρουν αμοιβή για το κεφάλι της. Έχοντας πιστέψει ότι θα μπορούσε να αφήσει πίσω τα συναισθήματά της, η Χριστίνα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον άνδρα, που την αγαπά ακόμη και θέλει να την κρατήσει ασφαλή αλλά που τώρα του έχουν αναθέσει την αιχμαλωσία της. Οι συναντήσεις και οι αψιμαχίες τους οδηγούν αναπόφευκτα σε μια τραγική  αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης μάχης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας.

Μια υπέροχη ιστορία για την Ελλάδα

Η ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» εξελίσσεται κατά τη διάρκεια μιας συναρπαστικής περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας στις αρχές του 18ου αιώνα, όταν κορυφώθηκε ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά από αιώνες καταπίεσης. Ως ιστορικό δράμα όπου συμμετέχουν κυρίως φανταστικοί χαρακτήρες και το οποίο προορίζεται για το ευρύ κοινό, η ταινία επιδιώκει να παρουσιάσει και να τιμήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες με την αναφορά σε αξιόλογα ελληνικά και τουρκικά ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία. Ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, εθνικός ήρωας της Ελλάδας, ο οποίος οργάνωσε τον απλό λαό σε εξέγερση εναντίον των Οθωμανών, αναδύεται ως μια αχτίδα ελπίδας για τους Έλληνες, ενώ ο Σουλτάνος Μαχμούντ II και ο Τούρκος περιφερειακός διοικητής Μουσταφά Μπέης, συμβολίζουν μια πλούσια Αυτοκρατορία στη δύση της. Αληθινά γεγονότα, όπως το μαρτύριο των γυναικών του Σουλίου, αποτέλεσαν έμπνευση κατά την έναρξη της ταινίας, ενώ η κορύφωση της ιστορίας πραγματοποιείται στην κρίσιμη μάχη του Βαλτετσίου, μία από τις πρώτες μεγάλες συγκρούσεις κατά την Ελληνική Επανάσταση. Γεμάτη ρομαντισμό, συγκίνηση, τραγωδία, επικές μάχες και αληθινό πατριωτισμό, η ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» είναι μια σαρωτική περιπέτεια, που καταγράφει το πνεύμα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους εποχής της ιστορίας της.

Η παραγωγή

Η ταινία αποτελεί μια μοναδική αμερικανική παραγωγή. Γυρισμένη λίγο έξω από την πολιτεία του Νέου Μεξικού, διαθέτει ένα διεθνές καστ και συνεργείο που ανέλαβαν το δύσκολο έργο να μεταφέρουν μια ιστορία αγάπης και δύναμης μιας σπάνια προβαλλόμενης περιόδου της ιστορίας στο ευρύ κοινό.

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» αποτελούν ένα έργο αληθινού πάθους για την παραγωγό και συν-συγγραφέα Μαριάννα Μητροπούλου που αφιέρωσε πολλά χρόνια για τη συγγραφή μιας ιστορίας που θα μετέφερε την ελληνική επανάσταση ζωντανά στο σύγχρονο κοινό. Μετά από μια μακρά περίοδο συγγραφής σεναρίου, η κα Μητροπούλου συγκέντρωσε μια έμπειρη ομάδα ταλέντων της βιομηχανίας ψυχαγωγίας για να υλοποιήσει αυτή την ανατρεπτική ιστορία ως κινηματογραφική ταινία στην κλασική παράδοση του Χόλυγουντ.

Μαζί με την βετεράνο παραγωγό Κέισι Κάνον, η παραγωγή πρόσθεσε τον συν-συγγραφέα και σκηνοθέτη Βαν Λινγκ, του οποίου η άνω των 30 ετών εμπειρία σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένης σχεδόν μιας δεκαετίας που συνεργάζεται με τον θρυλικό δημιουργό Τζέιμς Κάμερον, τον έκανε μοναδικά κατάλληλο για να μεταφέρει την ιστορία της κας Μητροπούλου σε μια συναρπαστική αφηγηματική ταινία. Με φόντο τον ελληνικό πόλεμο για ανεξαρτησία ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία, η ταινία οι «Βράχοι της Ελευθερίας» συνδυάζει τα αιώνια θέματα της ελπίδας, της αγάπης και της θυσίας με την παράλληλη αφήγηση του αγώνα μιας γυναίκας για να κατανικήσει την καταπίεση και να διαμορφώσει το πεπρωμένο της.

Μια επική περιπέτεια στην παράδοση των ταινιών «Δρ. Ζιβάγκο», «Braveheart» και ο «Τελευταίος των Μοϊκανών», η ταινία αξιοποιεί το ιστορικό πλαίσιο για να θέσει σύγχρονα ερωτήματα σχετικά με το νόημα της οικογένειας, τα όρια του πατριωτισμού, τους κινδύνους της μισαλλοδοξίας και το τίμημα της ελευθερίας.

 

Οι πρωταγωνιστές και συντελεστές

 

Την Ελληνίδα χωριατοπούλα Άννα Χριστίνα που γίνεται σύμβολο της Επανάστασης υποδύεται η Τάνια Ρέιμοντ:

Ο πρώτος ρόλος της γεννημένης στο Λος Άντζελες Ρέιμοντ ήταν στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Malcolm in the Middle» (2000). Είναι γνωστή για τον ρόλο της ως Άλεξ Ρουσό στη σειρά «Lost» του J.J. Abrams και για το μικρό ρόλο της ως περιβόητης δολοφόνου Τζόντι Άριας στην ταινία της Lifetime Original «Jodi Arias: Dirty Little Secret» το 2013. Η Ρέιμοντ έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των «The Brothers Garcia», «The Nightmare Room», «That’s So Raven», « The Guardian», « The Big Bang Theory», «Medium», «The Last Ship», «Law & Order», « Cold Case», « CSI» και « NCIS». Σήμερα,πρωταγωνιστεί μαζί με τον Μπίλι Μπομπ Θόρτον στη βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα τηλεοπτική σειρά «Goliath» της Amazon Original.

Διαβάστε   "Πόσα χρόνια που δεν μπορώ να σε σφίξω στην αγκαλιά μου..."

Τον Οθωμανό συνταγματάρχη οπαδό της διπλωματίας Ταρίκ υποδύεται ο Γιαν Ουντίν:

 Γεννημένος στην Αγγλία με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ο Ουντίν είναι γνωστός για το ρόλο του στη σαπουνόπερα του BBC «EastEnders». Σε ηλικία 19 ετών, μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε για γίνει ηθοποιός στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Εκτός από τις επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις σε βρετανικές τηλεοπτικές σειρές όπως η ιατρική σειρά «Casualty», η ιατρική σειρά «The Bill» και η δικαστική σειρά «Injustice», ο Ουντίν συμμετείχε στην ταινία «Boogie Woogie» (2009), συμπληρώνοντας ένα καστ ηθοποιών αποτελούμενο από τους Γκίλιαν Άρμστρονγκ, Άλαν Κάμινγκ και Κρίστοφερ Λι. Το 2011, εμφανίστηκε και στην βρετανική ταινία δράσης «Shank» και επίσης πρωταγωνίστησε στην επική πολεμική ταινία «Το Χτύπημα του Γερακιού» του σκηνοθέτη Ζαν Ζαν Ανό. Πιο πρόσφατα, ο Ουντίν συμμετείχε με τους Γκάμπριελ Μπερν και Χάρβει Καϊτέλ στο θρίλερ «Lies We Tell» (2018).

Τον αμείλικτο αρχηγό των γενίτσαρων και συμπολεμιστή του Ταρίκ υποδύεται ο Ράζα Τζάφρι:

Πριν από τον επαναλαμβανόμενο ρόλο του στην ταινία «Lost In Space» του Netflix (2018), ο Τζάφρι πρωταγωνίστησε στο ιατρικό δράμα του Μίκαελ Σέϊτζμαν στο CBS «Code Black» (2015). Έλαβε επίσης περίφημη κριτική για το ρόλο του ως Aasar Khan στη σειρά «Homeland» της Showtime (για την οποία ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έλαβαν το βραβείο SAG® για το Καλύτερο Ensemble).  Πιο πρόσφατα, ο Τζάφρι συμμετείχε στο πετυχημένο μιούζικαλ «Smash» του NBC, καθώς και στο επερχόμενο θρίλερ δράσης «The Rhythm Section» της Paramount Pictures (2019) με πρωταγωνίστρια την Μπλέικ Λάιβιλι και σκηνοθέτη την Ριντ Μοράνο. Εκτός από τις αξέχαστες εμφανίσεις του στην ταινία «Αξέχαστες Υποσχέσεις» (2007) του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ και την επιτυχημένη ταινία «Sex and the City 2», ο Τζάφρι πρωταγωνιστεί στην επερχόμενη σειρά του NBC series «The Enemy Within» (2019).

Τη γιαγιά της Άννας Χριστίνας και μάντισσα του χωριού υποδύεται η Πάτι Λουπόν:

 Η Πάτι Λουπόν επέστρεψε πρόσφατα στη σκηνή για την παράσταση του θεάτρου West End του 2018 «Company». Ωστόσο, η βραβευμένη της σταδιοδρομία εκτείνεται πολύ καιρό πριν: αρχίζοντας με την The Acting Company, η Πάτι έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ στο έργο «Three Sisters» και μέχρι το 1975 είχε την πρώτη από τις επτά υποψηφιότητές της για το βραβείο Tony Award® για το ρόλο της στο «The Robber Bridegroom» ενώ μέχρι το 1979 κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης ηθοποιού Tony Award® για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο μιούζικαλ «Εβίτα». Έκτοτε, στην σαράντα ετών πορεία της ως ηθοποιός και τραγουδίστρια γνώρισε μόνο επιτυχίες. Κέρδισε δύο Βραβεία Grammy Awards®, πρωταγωνίστησε σε πολλά επιτυχημένα θεατρικά έργα και, δικτυώθηκε ακόμη στον κόσμο της τηλεόρασης όπου κέρδισε υποψηφιότητες Emmy® για την τηλεοπτική σειρά «The Song Spinner». Εκτός από πολλά τηλεοπτικά σποτ, η Πάτι εμφανίστηκε σε ταινίες όπως ο «Μάρτυρας», ο «Σοφέρ της Κυρίας Ντέιζι», «State and Main»,«Πάρκερ» και « The Comedian». Πιο πρόσφατα, συμμετείχε στη σειρά της Showtime “Penny Dreadful”.

Τον Έλληνα δάσκαλο του Ταρίκ και σοφό σύμβουλο Θανάση υποδύεται ο Κρίστοφερ Πλάμερ:

Ένας από τους πιο αξιοσέβαστους και τιμημένους Άγγλους ηθοποιούς, με μια καριέρα που ξεπερνά τις έξι δεκαετίες, ο Πλάμερ είναι ίσως πιο γνωστός για το ρόλο του ως Καπετάνιος Βον Τραπ στην αγαπημένη κλασική ταινία του 1965 «Η Μελωδία της Ευτυχίας», αλλά η λαμπερή του καριέρα περιλαμβάνει ταινίες όπως «Ο Άνθρωπος που θα γινόταν Βασιλιάς» (1975), «The Insider» (1999), «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος» (2001), «Ο Τελευταίος Σταθμός» (2009) και το «Κορίτσι με το Τατουάζ» (2011). Το 2010, ο Πλάμερ έλαβε βραβείο Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του στους «Πρωτάρηδες». Πιο πρόσφατα, έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ για την την ερμηνεία του ως J. Paul Getty στην ταινία «Όλα τα λεφτά του κόσμου» του Ρίντλεϊ Σκοτ (2017).Ως έναςαπό τους ελάχιστους ηθοποιούς που έχουν κερδίσει το «Triple Crown της Υποκριτικής», ο Πλάμερ έχει τιμηθεί πολλές φορές με βραβεία Όσκαρ, Τόνυ και Έμμυ για τις εξαιρετικές ερμηνείες του, όπως επίσης και με βραβείο BAFTA. Το 1968, έγινε Αξιωματικός του Τάγματος του Καναδά. Είναι μέλος του Theatre Hall of Fame. Επίσης, είναι Καναδός πολίτης που ζει στο Κονέκτικατ με τη γυναίκα του, τη χορεύτρια Ελέιν Τέϊλορ.

Τον περιπλανώμενο και Έλληνα επαναστάτη κατάσκοπο Σταύρο υποδύεται ο Κέβιν Κόριγκαν:

Γεννημένος στο Μπρονξ από Ιρλανδό πατέρα και Πορτορικανή μητέρα, ο Κόριγκαν σπούδασε στο θέατρο Lee Strasberg πριν κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο δίπλα στον Ντόναλντ Σάδερλαντ στη δραματική ταινία του 1989 «Χαμένοι Άγγελοι». Εκτός από τους ρόλους του στην ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Τα Καλά Παιδιά» (1990) και «Ο Πληροφοριοδότης» (2206), ο Κόριγκαν είναι επίσης γνωστός για την ερμηνεία του ως τεμπέλης Έντι Φινέρτι στην κωμική σειρά της Fox «Grounded For Life» (2001–2005). Πρόσθετους κινηματογραφικούς ρόλους υποδύθηκε στις ταινίες «Superbad» (2007) του παραγωγού Τζουντ Απατόου και «American Gangster”» (2007) με σκηνοθέτη τον Ρίντλει Σκοτ. Το 2015, ο Κόριγκαν πρωταγωνίστησε μαζί με τον Γκάι Πιρς στην κωμική ταινία «Result».

Διαβάστε   "Mafia Mamma": Τόνι Κολέτ και Μόνικα Μπελούτσι ως αρχιμαφιόζες σε μια απολαυστική κωμωδία με φόντο τη φωτογενή Ιταλία

Τον Έλληνα φοροεισπράκτορα και συνεργάτη των Τούρκων Χρήστο υποδύεται ο Μπίλι Ζέιν:

 Γνωστός στο παγκόσμιο κοινό για το ρόλο του ως αχρείος Καλ Χόκλεϊ στη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του Τζέιμς Κάμερον τον «Τιτανικό» (1997), ο Γουίλιαμ Τζορτζ Ζέιν (ευρέως γνωστός ως Μπίλυ) ανέλαβε τον πρώτο του ρόλο στην επιστημονική κλασική κωμωδία «Επιστροφή στο Μέλλον» (1985). Γεννημένος στο Σικάγο από Έλληνες γονείς, ο Ζέιν υποδύθηκε το ρόλο ενός ναυαγού δολοφόνου στο επιτυχημένο θρίλερ «Κρουαζιέρα στην άκρη του τρόμου» (1989). Επίσης, πρωταγωνίστησε στην επική ταινία για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο «Memphis Belle» (1990) και ερμήνευσε τον μασκοφόρο ήρωα στην ταινία «Φάντομ» (1991). Εκτός από τον κινηματογράφο, ο Ζέιν συμμετείχε σε πολυάριθμες τηλεοπτικές σειρές συμπεριλαμβανομένων των «Charmed» και «Twin Peaks». Ως παραγωγός και ερμηνευτής, είναι επίσης βασικός συνεταίρος στην εταιρεία παραγωγής και διανομής RadioactiveGiant. Ο Ζέιν είναι επίσης ένας καταξιωμένος ζωγράφος αφηρημένης τέχνης, του οποίου η δουλειά έχει προβληθεί σε διάφορες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Τον δυνατό και επαναστάτη ξάδερφο της Άννας Χριστίνας, Βαγγέλη, υποδύεται ο Ντίνο Κέλλυ:

Ο Κέλλυ, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικών Τεχνών, είναι ίσως πιο γνωστός για το ρόλο του Goliath στην επιτυχημένη αγγλική εγκληματική σειρά «Peaky Blinders» στη σεζόν του 2017. Στις πρόσθετες τηλεοπτικές επιτυχίες του συγκαταλέγονται οι ρόλοι του στο μακροχρόνιο εγκληματικό δράμα «Silent Witness» (1996-2018) και στη νορβηγική δραματική σειρά «Heimbane» (2018). Πιο πρόσφατα, ο Κέλλυ εμφανίστηκε στο πλευρό του Ίαν ΜακΚέλεν και της Έλεν Μίρεν στο θρίλερ «The Good Liar» (2019) της Warner Brothers υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Μπιλ Κόρντον.

Τον ευαίσθητο και αφοσιωμένο ξάδερφο της Άννας Χριστίνας Δημήτρη υποδύεται ο Τζέιμι Κρίστιαν Γουόρντ:

Ερχόμενος από την Αυστραλία με θεατρικό υπόβαθρο, ο Γουόρντ εμφανίστηκε δίπλα στην Κέιτ Μπλάνσετ στο Θέατρο του Σίδνεϋ με την παραγωγή «Spring Awakening» (2010).  Αφού εμφανίστηκε με τον Άντονι Ουάρλοου στη μουσική προσαρμογή του «Δρ.Ζιβάγκο» του 2011, ο Γουόρντ επιλέχθηκε από τον θρυλικό παραγωγό Κάμερον Μάκιντος να ερμηνεύσει τον Μαριούς στην παραγωγή των «Άθλιων» του 2013 στο Queen’s Theater του Λονδίνου. Το 2015, ο Γουόρντ πρωταγωνίστησε δίπλα στη Σάλμα Χάγιεκ και τον Άντριεν Μπρόντυ στην ταινία «Septembers of Shiraz». Στις πρόσφατες επιτυχίες του περιλαμβάνονται η δραματική σειρά «Tyrant» (2016) της FX και το θρίλερ «Monster Party» (2018) με πρωταγωνιστές τους Σαμ Στράικ και Έριν Μοριάρτι.

Τον πατέρα της Άννας Χριστίνας και αξιοσέβαστο αρχηγό του χωριού Κωνσταντίνο υποδύεται ο Κώστας Μάντιλορ:

Γεννημένος στη Μελβούρνη, από γονείς που μετανάστευσαν από τη Νότια Ελλάδα, ο Μάντιλορ είναι ευρέως γνωστός για το ρόλο του ως αστυνομικός Κένυ Λάκος στη δημοφιλή δραματική σειρά «Picket Fences» του CBS. Είναι επίσης πολύ γνωστός στους λάτρεις των ταινιών τρόμου καθώς έχει ερμηνεύσει τον Μαρκ Χόφμαν στο επιτυχημένο franchise «Σε βλέπω». Ο πρώτος σημαντικός κινηματογραφικός του ρόλος ήταν στο αναγνωρισμένο πολεμικό δράμα του 1989 «Triumph of the Spirit» (η πρώτη ταινία στην οποία δόθηκε άδεια για πυροβολισμούς στην τοποθεσία όπου βρισκόταν παλαιότερα το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς). Το 1991, μετά από εμφανίσεις στην ταινία «The Doors» του Όλιβερ Στόουν και στην κωμωδία «Soapdish», ο Μάντιλορ συμμετείχε ως αρχηγός της μαφίας Φρανκ Κοστέλο στην επική εγκληματική σειρά «Mobsters». Κατά τη διάρκεια της 30ετούς καριέρας του, ο Μάντιλορ εμφανίστηκε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Sex and the City», «7th Heaven», «NCIS» και «The Last Ship». Ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες.

Τον Έλληνα επαναστάτη, αρχηγό στρατοπέδου και σφοδρό υπέρμαχο της ελευθερίας Γρηγόρη υποδύεται ο Σάιμον Κασσιανίδης:

Γεννημένος στο Λονδίνο με ελληνική καταγωγή, ο πρώτος μεγάλος ρόλος του Κασσιανίδη ήταν δίπλα στον Ντάνιελ Γκρεγκ στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «A Quantum of Solace» (2008). Εκτός από έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο στην επιτυχημένη σειρά του ABC «Agents of S.H.I.E.L.D» από το 2014 έως το 2017, ο Κασσιανίδης εμφανίστηκε στο εγκληματικό δράμα «Criminal Minds: Beyond Borders» του CBS το 2017. Πιο πρόσφατα, πρωταγωνίστησε δίπλα στις Ροζάριο Ντόνσον και Κάθριν Χάιγκλ στο θρίλερ «Unforgettable» (2017) της Warner Brothers.

Τη συνονόματη θεία της Άννας Χριστίνας και θρυλική Ελληνίδα που μαρτύρησε υποδύεται η Ρακέλ Κάσιντι:

Έχοντας εκπαιδευτεί στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, η Κάσιντι είναι ευρέως γνωστή για το ρόλο της ως υπηρέτριας της Λαίδη Γκράνθαμ, Μπάξτερ, στη διεθνώς αναγνωρισμένη σειρά του BBC «Downton Abbey» (2011-2015). Έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες βρετανικές δραματικές σειρές του BBC συμπεριλαμβανομένων των «Silent Witness» (2017), «Lead Balloon» (2006–2011), «Party Animals» (2007) και «White Dragon” (2018). Η Κάσιντι έχει επίσης απολαύσει επιτυχίες σε δεκάδες αναγνωρισμένες θεατρικές παραγωγές, όπως «Μάκβεθ», «Άννα Καρένινα» και «Λοκαντιέρα», για τις οποίες κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού από το Manchester Evening News Theatre Awards.

Διαβάστε   "Η Γυναίκα στο Παράθυρο": μια εξαφάνιση αποκαλύπτει πως κανείς και τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται...

Την μητέρα της Άννας Χριστίνας και πιστή σύζυγο του Κωνσταντίνου, Βαρβάρα υποδύεται η Ρουθ Γκέμελ:

Ως απόφοιτος της Royal Shakespeare Company, η Γκέμελ συμμετείχε σε πολλές θεατρικές επιτυχίες όπως ο «Βασιλιάς Ληρ», ο «Μάκβεθ» και πιο πρόσφατα το «Midsummer Mischief» (2014). Παραμένει ευρέως γνωστή χάρη στους ρόλους της στις βρετανικές τηλεοπτικές σειρές «The Fades» (2011), «Utopia» (2013), «Penny Dreadful» (2014) και στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου «Home Fries» (2016). Έχει συμμετάσχει σε ταινίες μεγάλου μήκους όπως το «Fever Pitch» (1997) με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ και στην ταινία «Good» (2008) με πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μόρτενσεν.

Τον Τούρκο διοικητή και ανυποχώρητο γραφειοκράτη Μουσταφά Μπεϊ υποδύεται ο Κάρλο Ρότα:

Γνωστός στο καναδικό κοινό για τη συμμετοχή του στην πλέον αναγνωρισμένη σειρά του CBC “Little Mosque on the Prairie” (2007-2011), ο Ρότα υποδύθηκε επαναλαμβανόμενους ρόλους σε διάφορες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως το «24» (2007–2009) για το Fox, η σειρά «Jane the Virgin» (2014-2015) για το CW και η σειρά «Jean Claude Van Johnson» (2017) για το CBS. Το 2018, ο Ρότα συμμετείχε μαζί με τον Γκάι Πιρς και τον Πιρς Μπρόσναν στο θρίλερ μεγάλου μήκους «Spinning Man». Πιο πρόσφατα, εμφανίστηκε στο εξαιρετικό δράμα «State Like Sleep» (2018) με πρωταγωνιστές τους Κάθριν Γουότερτσον και Μάικλ Σάνον.

Τον Τούρκο στρατιωτικό σύμβουλο του Μουσταφά Μπεϊ Γκαζί Χαλίφη υποδύεται ο Άιβαν Κέι:

Ως βετεράνος της θεατρικής σκηνής και της οθόνης, ο Κέι έχει εμφανιστεί σε δεκάδες θεατρικά έργα, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Στις πολυάριθμες τηλεοπτικές επιτυχίες του συγκαταλέγονται επαναλαμβανόμενοι ρόλοι όπως ο Δρ. Τζόναθαν Λιρόι στη σειρά «EastEnders» (1985) και ο Δούκας του Μιλάνου στη σειρά «The Borgias» (2011–2013). Επίσης, πρωταγωνίστησε ως Βασιλιάς Άελε στις πρώτες τέσσερις σεζόν της σειράς «Vikings» του History Channel. Στις επιτυχημένες ταινίες μεγάλου μήκους του περιλαμβάνονται η ταινία «Η φάρμα της μαύρης συμφοράς» (1995) με την Κέιτ Μπεκινσέιλ, η ταινία «Χάπια, σφαίρες και 2.000.000 λίρες» (2004) με τον Ντάνιελ Κρεγκ και η ταινία «Dark Shadows» (2012) με τον Τζόνι Ντεπ. Το 2018, ο Κέι πρωταγωνίστησε στη μίνι σειρά πέντε επεισοδίων του BBC «The Woman in White» βασισμένη στο κλασικό γοτθικό μυθιστόρημα του Γουίλκι Κόλινς.

Ο σκηνοθέτης και συν-συγγραφέας Βαν Λινγκ:

Απόφοιτος της σχολής κινηματογράφου USC, ο συγγραφέας/σκηνοθέτης Βαν Λινγκ κατάφερε να κατασκευάσει ένα αποκριάτικο κοστούμι «Aliens», μετά από ένα στοίχημα το 1986 και να το μετατρέψει σε μια 30ετή καριέρα στον κινηματογράφο. Αφού κέρδισε την προσοχή της παραγωγού Γκέιλ Αν Χερντ και του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, αφιέρωσε οκτώ χρόνια λαμβάνοντας «μεταπτυχιακή εκπαίδευση» δίπλα στον Κάμερον, τόσο στα σκηνικά όσο και στα παρασκήνια ταινιών, όπως η «Άβυσσος» και ο «Εξολοθρευτής 2», όπου μπόρεσε να εστιάσει στην αγάπη του για την κινηματογράφηση, την αφήγηση και τα οπτικά εφέ στο ξεκίνημα της επανάστασης του ψηφιακού κινηματογράφου. Αφού ένωσε τις δυνάμεις του με την επί μακρόν παραγωγό και συνεργάτη του Κέισι Κάνον, ο Λινγκ αφιέρωσε άλλη μία δεκαετία δημιουργώντας οπτικά εφέ και γραφικά στον υπολογιστή για ταινίες από τον «Τιτανικό», τους «Στρατιώτες του Σύμπαντος» και τον «Τυφώνα» μέχρι τον «Δρ. Dolittle», «Όχι άλλη χαζοαμερικάνικη ταινία» και πολλές ακόμα, ενώ ξεκίνησε να δικτυώνεται στον τομέα δημιουργίας δίσκων λέιζερ, DVD και στη συνέχεια Blu-ray, όπου έγινε ένας από τους πρωτοπόρους στα ειδικά χαρακτηριστικά και καινοτόμα μενού, κερδίζοντας πολλαπλά βραβεία για τις Ειδικές Εκδόσεις ταινιών όπως «Άβυσσος», «T2», «Ημέρα Ανεξαρτησίας» και τις πρώτες έξι ταινίες «Star Wars» σε DVD. Αφού πρόσθεσε στο βιογραφικό του τη δημιουργία εφέ/γραφικών για την τηλεόραση (Σειρά «John Adams» της HBO και «The Walking Dead» της AMC»), τρέιλερ (δημιουργία διάφορων γνωστών τρέιλερ THX που προβάλλονται στους κινηματογράφους) και θεαμάτων για θεματικά πάρκα («Star Tours: the Adventures Continue» της Ντίσνεϊ), ο Λινγκ τελικά μπόρεσε να συνδυάσει τις συγγραφικές και οπτικοακουστικές του δεξιότητες κάνοντας το συγγραφικό και σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία μεγάλου μήκους «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» για την Aegean Entertainment. Όταν δεν εργάζεται σε νέα ψυχαγωγικά έργα, ο Λινγκ εργάζεται τόσο στο Συμβούλιο του Λος Άντζελες για το Σύλλογο Οπτικών Εφέ όσο και ως ενεργό μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και είναι γνωστός για την επεξεργασία εμπνευσμένων οπτικών εφέ για αμφότερους τους οργανισμούς.

 

Οι Βράχοι της Ελευθερίας (Cliffs of Freedom)

Σκηνοθεσία: Βαν Λινγκ

Ηθοποιοί: Τάνια Ρέιμοντ, Γιαν Ουντίν, Ράζα Τζάφρι, Πάτι Λούπον, Κρίστοφερ Πλάμερ,  Κέβιν Κόριγκαν, Μπίλι Ζέιν, Ντίνο Κέλλυ, Τζέιμι Κρίστιαν Γουόρντ, Κώστας Μάντιλορ, Σάιμον Κασσιανίδης, Ρακέλ Κάσιντι, Ρουθ Γκέμελ, Κάρλο Ρότα, Άιβαν Κέι

Διάρκεια: 140΄

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019