“Ντούλιτλ”: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. μιλά με τα ζώα!..

Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτωρ Ντούλιτλ (Ντάουνι Τζούνιορ), ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσας Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα (Τζέσι Μπάκλεϊ) αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια περιπέτεια, ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί. Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα.

Την αναζήτηση του Ντούλιτλ θα συνοδεύει ένας νεαρός, αυτόκλητος μαθητευόμενος (Χάρι Κολέτ) και μια κομπανία ζώων, η οποία περιλαμβάνει έναν ανήσυχο γορίλα (Ράμι Μάλεκ), μια ενθουσιώδη αλλά ανόητη πάπια (Οκτάβια Σπένσερ), μια κυνική στρουθοκάμηλο, μια αισιόδοξη πολική αρκούδα και έναν ισχυρογνώμονα παπαγάλο, ο οποίος μάλιστα εκτελεί χρέη εμπιστευτικού συμβούλου.

Η ιστορία

Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού, το οποίο ζει μέσα σε μια οικογένεια κυνηγών. Όμως το ίδιο το αγόρι δε θέλει να κυνηγάει αλλά αντιθέτως, θέλει να σώζει τα ζώα. Η συνάντησή του με τον Ντούλιτλ θα είναι ιδανική, καθώς θα μπουν σε μια περιπέτεια διάσωσης και λύτρωσης, παρέα με μια παρέα απίθανων ζώων.

Θα έλεγε κανείς ότι ο Ντούλιτλ είναι ένας υπερήρωας που η δύναμή του είναι να ακούει τη γλώσσα των ζώων και να κατανοεί καλύτερα τη φύση. Πρόκειται για «υπερδύναμη» που χρειάζεται ανθρωπιά να λειτουργήσει και απευθύνεται σε αγνά, οικολογικά συναισθήματα, για ανθρώπους που έχουν όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, αυτόν που μόνο η παιδική φαντασία ξέρει και τον πλάθει.

Διαβάστε   Μίκαελ Χάνεκε: Το "Happy End" έχει μια αίσθηση πικρίας για τον τρόπο που ζούμε

Ο Ντούλιτλ έχει εξελιχθεί σε μισάνθρωπο που δεν τον νοιάζει τίποτα, και το μοναδικό προνόμιό του να ακούει τη γλώσσα των ζώων, έχει εξελιχθεί σε συνεχή ζαλάδα από τη φλυαρία των φίλων του… Αυτή η περιπέτεια θα κάνει τον ερημίτη και απελπισμένο Ντούλιτλ να ξαναβρεί τον εαυτό του και την ανθρωπιά του. Να ξαναβρεί την αγάπη για τη ζωή και τα χνουδωτά ζώα που τον περιβάλλουν.

Η παραγωγή

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ δέχτηκε ο Ντούλιτλ να είναι ο πρώτος του ρόλος μετά το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, κι έτσι ο ρόλος άρχισε να παίρνει σχήμα γύρω από την προσωπικότητα του ηθοποιού. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος έφερε μια νέα οπτική και πνεύμα στο χαρακτήρα, του έδωσε και κάτι παραπάνω: το συναίσθημα της μοναξιάς και της απελπισίας του ήρωα ο οποίος έχει χάσει τη γυναίκα του.

Ο μικρός Χάρι Κολέτ έχει το ρόλο του Τόμι Στάμπινς, του 12χρονου μικρού αγοριού που θα βάλει τον Ντούλιτλ σε μια απρόσμενη περιπέτεια ζωής, ο οποίος μάλιστα θα αναδειχθεί σε ιδανικό μαθητή, καθώς θα ανακαλύψει τις δικές του… «μαγικές» δυνάμεις.

Ο Αντόνιο Μπαντέρας υποδύεται τον κακό πειρατή που γνωρίζει τα μυστικά του Ντούλιτλ και έχει τους δικούς του λόγους να τον αντιμάχεται με μένος. Μαζί τους είναι ο Μάικλ Σιν, στο ρόλο του γιατρού της βασιλικής οικογένειας, ο οποίος νιώθει ατελείωτη ζήλια για τον Ντούλιτλ και τις ικανότητές του. Η 18χρονη Τζέσι Μπάκλεϊ συμπληρώνει το cast στο ρόλο της νεαρής βασίλισσας Βικτώρια, η οποία βασανίζεται από μια σπάνια αρρώστια.

 

Dolittle (Ντούλιτλ)

Σκηνοθεσία: Στίβεν Γκέιγκαν

Διαβάστε   "Οι Εκκεντρικοί": Μια ιστορία για το νόημα στο… δίχως νόημα χάος που λέγεται ζωή!

Ηθοποιοί (ακούγονται οι φωνές): Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μάικλ Σιν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζον Σένα, Χάρι Κολέτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Φράνσις ντε λα Τουρ, Κάρμεν Ετζόγκο, Ρέιφ Φάινς, Σελίνα Γκόμεζ, Τομ Χόλαντ, Ράμι Μάλεκ, Κουμάιλ Ναντζιάνι, Κρεγκ Ρόμπινσον, Οκτάβια Σπένσερ, Έμα Τόμσον

Διάρκεια:106′

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020