Η Netflix και η Universal επεκτείνουν τη συμφωνία αδειοδότησης για ταινίες κινουμένων σχεδίων

Χόλιγουντ, Καλιφόρνια, 13 Ιουλίου 2021 – Η Netflix και η Universal Filmed Entertainment Group (UFEG) ανακοίνωσαν μια πολυετή, αποκλειστική συμφωνία αδειοδότησης στις ΗΠΑ για ταινίες κινουμένων σχεδίων.  Η προβολή στο Netflix θα ξεκινήσει μετά την τετράμηνη προβολή στο Peacock.  Αυτή η νέα συμφωνία βασίζεται στην προϋπάρχουσα συμφωνία αποκλειστικότητας της Netflix με την Illumination της Universal, ενώ τώρα θα περιλαμβάνει και την DreamWorks Animation.  Μπλοκμπάστερ όπως τα Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου, η ταινία της DreamWorks Animation The Bad Guys και το Puss In Boots: The Last Wish  θα περιλαμβάνονται στις αρχικές προσφορές του 2022.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Netflix θα αποκτήσει επίσης τα δικαιώματα για όλη τη συλλογή ταινιών κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης της UFEG περίπου 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία, καθώς και δικαιώματα για επιλεγμένους τίτλους από την τεράστια βιβλιοθήκη ταινιών της Universal.

“Χαιρόμαστε πολύ που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την UFEG, για να φέρουμε περισσότερες ταινίες από την Illumination και την DreamWorks Animation στο κοινό του Netflix”, δήλωσε ο Κόλιν Μοράβσκι, Διευθυντής Αδειών Προβολής της Netflix. “Όπως είδαμε και από τη δική μας συλλογή, οι οικογένειες του Netflix λατρεύουν να βλέπουν ξανά και ξανά ταινίες κινουμένων σχεδίων. Αυτή η συμφωνία θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τη βιβλιοθήκη μας, για να φέρουμε στο κοινό μας ακόμα περισσότερο από το περιεχόμενο που θέλει να βλέπει”.

“Η Netflix έχει υπάρξει εξαιρετικός συνεργάτης και χαιρόμαστε που επεκτείνουμε τη σχέση μας”, δήλωσε ο Πίτερ Λέβινσον, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Διανομής της UFEG. “Η Universal Filmed Entertainment Group αναλαμβάνει την παραγωγή για μερικά από τα σπουδαιότερα franchise κινουμένων σχεδίων και τις πιο τολμηρές πρωτότυπες ταινίες από μερικούς από τους πιο σημαντικούς, καταξιωμένους και ευφάνταστους δημιουργούς του χώρου. Αυτή η συναρπαστική συμφωνία αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη σημασία του περιεχομένου για τους συνεργάτες διανομής μας, καθώς διευρύνουν το κοινό τους και προσφέρουν το καλύτερο δυνατό ψυχαγωγικό περιεχόμενο”.

 

Διαβάστε   "Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο": Η νέα γερμανική δραματική ταινία του Netflix είναι μια ανθρωπιστική έκκληση κατά της φρίκης του πολέμου