Η ταινία “Ένας Θρίαμβος”… θριάμβευσε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

Η ταινία Ένας Θρίαμβος του Εμανουέλ Κουρκόλ (The Big Hit Un Triomphe) κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

Η ταινία ήταν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών (Festival de Cannes 2020 Selection Officielle), κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ της Ανγκουλέμ, προβλήθηκε ως Ειδική Προβολή Gala Screening στο Φεστιβάλ Ζυρίχης και ήταν η Ταινία Λήξης στο Φεστιβάλ του Τορίνο.

Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κατάδικους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό. Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή.

Μια βαθιά ανθρώπινη συγκινητική κωμωδία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Cesar, Kad Merad (Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι, Είμαι Καλά, μη σε Νοιάζει, Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές, Τα Παιδιά της Χορωδίας, Ο Πόλεμος των Κουμπιών, Οι Γυναίκες των Ονείρων Μου). Από τον σεναριογράφο – σκηνοθέτη της μεγάλης επιτυχίας στη Γαλλία In the Name of the Land.

Η ταινία είναι προς το παρόν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες στο τέλος Ιανουαρίου.

 

Διαβάστε   "Captain Marvel": Η βραβευμένη με Όσκαρ Brie Larson στο ρόλο της υπερηρωίδας της Marvel