“Η Πτώση του Οίκου των Άσερ”: Το αριστούργημα του Edgar Allan Poe μεταφέρεται στο Netflix από τον “μάστερ του τρόμου” Mike Flanagan

Τα αδίστακτα αδέλφια Ρόντερικ και Μάντλιν Άσερ έχουν καταφέρει να κάνουν τη Φαρμακευτική Φορτουνάτο μια αυτοκρατορία πλούτου, προνομίων και δύναμης. Όμως, μυστικά του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια όταν οι κληρονόμοι της δυναστείας των Άσερ αρχίζουν να πεθαίνουν στα χέρια μιας γεμάτης μυστήριο γυναίκας από τα παιδικά τους χρόνια.

Το κινηματογραφικό σύμπαν του Mike Flanagan μεγαλώνει, και αυτή τη φορά ο δημιουργός υπογράφει τη μίνι σειρά Η Πτώση του Οίκου των Άσερ (The Fall of the House of Usher), μια μεταφορά του ομώνυμου αριστουργηματικού διηγήματος του 1839 του Edgar Allan Poe.

Ο Flanagan είναι ευρέως γνωστός από προηγούμενες μεταφορές λογοτεχνικών έργων, όμως η πιστότητα στις λεπτομέρειες των βιβλίων έρχεται πάντα σε δεύτερη μοίρα. Μετά από δύο ταινίες βασισμένες σε έργα του Stephen King – το Doctor Sleep και το Gerald’s Game -, ο Flanagan προχώρησε σε συμφωνία με το Netflix για τη δημιουργία μίνι σειρών τρόμου: το The Haunting of Hill House το 2018 (που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Shirley Jackson), το The Haunting of Bly Manor το 2020 (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Henry James The Turn of the Screw), το επιτυχημένο Midnight Mass (2021) και το The Midnight Club (2022), το οποίο τελικά ακυρώθηκε.

Ο Flanagan υπογράφει τη δημιουργία της Πτώσης του Οίκου Άσερ και σκηνοθετεί τέσσερα επεισόδια, με τον Michael Fimognari να σκηνοθετεί τα υπόλοιπα τέσσερα.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Mary McDonnell, Willa Fitzgerald, Carl Lumbly, Mark Hamill, Henry Thomas, Crystal Balint, Kyliegh Curran, Samantha Sloyan, Matt Biedel και Kate Siegel.

Το Netflix κυκλοφόρησε τον Αύγουστο μέσω Τουίτερ ένα πρώτο teaser της επερχόμενης σειράς τρόμου: