Εκδήλωση με θέμα “Αναπαραστάσεις του Εγκλήματος στην Εικονική Τέχνη”

Το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: “Αναπαραστάσεις του Εγκλήματος στην Εικονική Τέχνη” στο πλαίσιο των δράσεων του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας και ειδικότερα του Σεμιναρίου “Έγκλημα και Κινηματογράφος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 18:00 – 20.00 (ώρα προσέλευσης: 17.30-17.50) στην αίθουσα Α’ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, Αθήνα).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ: Μαρία Κομνηνού, Ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Επικοινωνίας, Ε.Κ.Π.Α, Πρόεδρος του Δ.Σ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος
ΠΡΟΒΟΛΗ: «Ήρωες και αντιήρωες»: Άρης Λυχναράς, Σκηνοθέτης, Καθηγητής Σκηνοθεσίας και
Φωτογραφίας.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
«Η τέχνη του αιματηρού θεάματος»: Γιάννης Πανούσης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Ε.Κ.Π.Α.
«Τέχνη και κοινωνική πραγματικότητα»: Άννα Λυδάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Αστυνομική λογοτεχνία/αφήγηση: Η δολοφονία ως μία εκ των καλών τεχνών»: Γιάννης Ράγκος, Δημοσιογράφος Συγγραφέας, μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).

«Το Σεμινάριο Έγκλημα και κινηματογράφος ως σημείο συνάντησης της Εγκληματολογίας με την Τέχνη», Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια Π.Μ.Σ. «Εγκληματολογία» & Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Λίνα Παπαδάκη Δημοσιογράφος, Σύμβουλος του Προέδρου της ΕΡΤ
*Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την ταινία The Third Man (1949)
Διαβάστε   "Η Προκλητική Γοητεία της Γυναικείας Ματιάς" στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος