Δωρεάν streaming προβολή της θρυλικής ταινίας “Ο Βασιλεύς των Βασιλέων” από τη σελίδα iCineman

Αμερικάνικη βουβή ταινία, η πρώτη που ασχολήθηκε με το Θείο Δράμα. Η ταινία στο σύνολό της ήταν ασπρόμαυρη με μοναδική έγχρωμη σκηνή εκείνη της Ανάστασης. Εξαιρετική μουσική, πολύ καλές ερμηνείες και εφέ πρωτόγνωρα για το 1927. Παίζουν: H.B. Warner, Dorothy Cumming, Ernest Torrence, Joseph Schildkraut.

Μετά τις Δέκα Εντολές (1923), ο Cecil B. DeMille ασχολήθηκε to 1927, ξανά με θρησκευτικό θέμα. Ο δημιουργός θέλοντας να διασφαλίσει τη θρησκευτική φύση της ταινίας, επέβαλε μέσω συμβολαίου στους H.B. Warner και Dorothy Cumming να μη γυρίσουν για πέντε έτη αντιχριστιανικό θέμα. Όπως επίσης, και να μην εμπλακούν σε οτιδήποτε θα δημιουργήσει επικοινωνιακό πρόβλημα στο θρησκευτικό θέμα της παραγωγής. Αυτή είναι η πρώτη ταινία που προβλήθηκε στον κινηματογράφο Grauman’s Chinese Theater στην λεωφόρο του Χόλιγουντ. Έξω από αυτό το σινεμά είναι που αφήνουν έκτοτε την στάμπα τους οι μεγάλοι αστέρες. Με τον ίδιο τίτλο, η ζωή του Ιησού θα ξαναγίνει ταινία το 1961, αυτή τη φορά από τον Nicholas Ray.

Ακολουθώντας τον Frank Russell που υπήρξε ο πρώτος κινηματογραφικός Χριστός το 1897, αλλά και τον Howard Gay στη εντυπωσιακή και κινηματογραφικά ιστορική Μισαλλοδοξία του Griffith, ο H.B. Warner υποδύθηκε τον Θεάνθρωπο. Ο Βρετανός ηθοποιός είχε ήδη κάνει τρεις ταινίες του βωβού κινηματογράφου μέχρι να υποδυθεί το ρόλο του Ιησού. Από εκεί και πέρα η καριέρα του συνεχίστηκε παίζοντας διάφορους ρόλους στον κινηματογράφο (είχε και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ το 1937).

*Η ταινία είναι διαθέσιμη σε δωρεάν streaming προβολή μέσω της αρχικής σελίδας του ιστότοπου iCineman για 24 ώρες, από τις 8 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 30/4/2021 (δεν απαιτείται εγγραφή).