Δράση, σασπένς και σχολικό bullying στην πολυβραβευμένη streaming νοτιοκορεάτικη σειρά “Weak Hero Class 1”

Γράφει η Καλλιόπη Αλέτρα

Ο Yeon Si-eun (Park Ji-hoon) είναι μεταξύ του κορυφαίου 1% των μαθητών της τάξης του, και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο εκτός από το διάβασμα. Παρότι είναι σωματικά αδύναμος, δεν υποχωρεί μπροστά στους νταήδες της τάξης του με επικεφαλής τον Jeon Yeong-bin (Kim Su-gyeom). Χρησιμοποιώντας τις γρήγορες ικανότητές του στη λήψη αποφάσεων, τις γνώσεις του στη φυσική και τα αντικείμενα του περιβάλλοντός του, ο Si-eun προστατεύει τον εαυτό του από τις συνεχώς εντεινόμενες πράξεις βίας τους. Όταν όμως αρχίζει να κινδυνεύει, δέχεται βοήθεια από τον Ahn Su-ho (Choi Hyun-wook), τον ισχυρότερο μαχητή της τάξης τους, και τον Oh Beom-seok (Hong Kyung), τον βασανισμένο γιο ενός βουλευτή. Οι τρεις τους γίνονται φίλοι καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια σχολική ζωή γεμάτη βία, και να μάθουν τι πραγματικά σημαίνει να είσαι δυνατός.

Το Weak Hero Class 1 είναι μια νοτιο-κορεάτικη δραματική τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο δημοφιλές webtoon “Weak Hero” του 2018 σε σενάριο του Seopass και εικονογράφηση του Kim Jin-seok (Razen). Τα γεγονότα της σειράς αποτελούν σίκουελ του webtoon, ενώ τα πρώτα τρία επεισόδια της σειράς έκαναν πρεμιέρα στο τμήμα “Onscreen Section” του 27ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν τον Οκτώβριο του 2022.

 

Λίγα λόγια για τους χαρακτήρες

 

Yeon Si-eun (Park Ji-hoon)

Πρότυπο μαθητή που ανήκει στο top 1% της τάξης του, και ένα – ηθελημένα – αουτσάιντερ που ενδιαφέρεται μόνο για τις σπουδές του. Είναι σωματικά αδύναμος, οπότε προστατεύει τον εαυτό του με τις γρήγορες αναλυτικές του ικανότητες, τις γνώσεις του στη φυσική και την επίγνωση του περιβάλλοντός του. Το πρόσωπό του είναι όμορφο, αλλά φέρει μια ληθαργική έκφραση. Είναι σχολαστικός και συνήθως ήσυχος, αλλά επίσης ευθύς και απότομος στην ομιλία του, γεγονός που μπορεί να ενοχλήσει ορισμένους. Όταν ο επικεφαλής νταής της τάξης του τον στοχοποιεί από ζήλια, εκείνος δεν υποχωρεί και μπλέκεται σε έναν ιστό εντεινόμενης βίας. Αναπάντεχα, δέχεται βοήθεια από τον Su-ho και τον Beom-seok, οι οποίοι γίνονται οι σύμμαχοι και καλύτεροί του φίλοι .

Διαβάστε   "Σιλό": Μετα-αποκαλυπτικά σκηνικά και δυστοπικά μυστήρια στη νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας της Apple TV+

Ahn Su-ho (Choi Hyun-wook)

Ένα ελεύθερο πνεύμα που είναι ο ισχυρότερος μαχητής στην τάξη του. Δεν τον ενδιαφέρει και πολύ το σχολείο, αλλά πηγαίνει κάθε μέρα μόνο λόγω μιας υπόσχεσης που έδωσε στη γιαγιά του ότι θα αποφοιτήσει με τέλεια παρουσία. Επειδή εργάζεται ως διανομέας για το εστιατόριο της οικογένειάς του τα βράδια, συχνά κοιμάται στην τάξη. Κάποτε έκανε προπόνηση για να γίνει μαχητής ΜΜΑ. Είναι πιστός και ευγενικός, ενώ χρησιμοποιεί συχνά τη δύναμη και τις μαχητικές του ικανότητες για την επίλυση διαφωνιών. Αφού ο Beom-seok τον πείθει να βοηθήσει τον Si-eun, τα τρία αγόρια γίνονται καλοί φίλοι.

Oh Beom-seok (Hong Kyung)

Ένα αδύναμο και ντροπαλό αγόρι που επιθυμεί να γίνει δυνατό όπως οι άνθρωποι γύρω του. Οι νταήδες στο προηγούμενο σχολείο του τον βασάνιζαν ανελέητα, αναγκάζοντάς τον να αλλάξει σχολικό περιβάλλον. Είναι ο υιοθετημένος γιος ενός πλούσιου βουλευτή, αλλά βιώνει μια ταραχώδη οικογενειακή ζωή λόγω της σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης που δέχεται από τον πατέρα του. Αν και τα τρία αγόρια γίνονται φίλοι και σύμμαχοι, το σύμπλεγμα κατωτερότητας του Beom-seok απειλεί να τους χωρίσει.

Η σειρά είναι διαθέσιμη σε streaming από το Amazon Prime Video και την Apple TV.