Δεκαπέντε χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Netfix

Των Hilary Weaver και Emma Carey (Μετάφραση-Απόδοση στα ελληνικά: Καλλιόπη Αλέτρα)

Ίσως είναι η χαρά των Χριστουγέννων και η γιορτινή διάθεση που κάνει τις καρδιές μας ανοιχτές σε ταινίες με συμβατικές αφηγήσεις και κατασκευασμένα συναισθήματα. Όπως και να έχει, ενώ υπάρχουν πολλές κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες για εκείνους που διαθέτουν ένα πιο εκλεπτυσμένο γούστο στον κινηματογράφο, δεν αποτελεί μυστικό πως οι περισσότεροι είναι επιρρεπείς στις πιο διασκεδαστικές κινηματογραφικές επιλογές για την περίοδο των γιορτών.

Αναμενόμενο ευτυχισμένο τέλος με χαρακτήρες χωρίς βάθος και μετά βίας οποιαδήποτε ουσία; Ναι, παρακαλώ! Ευτυχώς, το Netflix έχει αντιληφθεί αυτή την τάση, και είναι έτοιμο να ικανοποιήσει την ακόρεστη όρεξή μας για γλυκανάλατες ταινίες με μια λίστα χαρακτηριστικών κλασικών φιλμ όπως το The Holiday Calendar και το The Knight Before Christmas. Ακολουθούν 15 από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορεί να βρει και να απολαύσει κανείς στο Netflix.

Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Μία από για πιο πρόσφατες χριστουγεννιάτικες ταινίες τού Netflix, το Jingle Jangle: A Christmas Journey διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός τέλειου χριστουγεννιάτικου παραμυθιού: κάποιον που έχει χάσει την πίστη του στις γιορτές, μοναξιά, και έπειτα την αναζωπύρωση του πνεύματος, χάρη στην αγάπη και τη συντροφιά ενός – χαμένου από καιρό – μέλους της οικογένειας. Επιπλέον, η ταινία κερδίζει έδαφος, καθώς δεν επαναλαμβάνει απλώς την ίδια χριστουγεννιάτικη αφήγηση, η οποία υπόκειται σε υπερβολική χρήση κάθε χρόνο.

Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων (Klaus, 2019)

Το Klaus είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του Netflix υποψήφια για βραβείο Όσκαρ, προσφέροντας μια εναλλακτική ιστορία για το παρελθόν του Άη Βασίλη ως έναν μοναχικό κατασκευαστή παιχνιδιών.

Διαβάστε   Όλα όσα θα δούμε τον Ιανουάριο στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix

The Grinch (2018)

Αυτή η τρίτη, νέα εκδοχή κινουμένων σχεδίων του κλασικού παραμυθιού με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο «κακό» όλων μας, περιλαμβάνει ερμηνείες από τον Benedict Cumberbatch, τη Rashida Jones, τον Kenan Thompson, και την Angela Lansbury, με την αφήγηση του Pharrell Williams, και πρωτότυπη μουσική από τον Tyler the Creator.

Ραντεβού στις Γιορτές (Holidate, 2020)

Τίποτα δεν σηματοδοτεί το ξεκίνημα της γιορτινής χαράς περισσότερο από την παρακολούθηση της Emma Roberts σε μια χριστουγεννιάτικη ρομαντική κομεντί. Η Roberts και ο Luke Bracey πρωταγωνιστούν ως δύο αδέσμευτοι νέοι που συμφωνούν να γίνουν ο ένας το συμπλήρωμα το άλλου για την περίοδο των γιορτών.

Χριστούγεννα Εξ Ουρανού (Operation Christmas Drop, 2020)

Βασισμένο στην ομώνυμη ανθρωπιστική παράδοση της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Το Operation Christmas Drop είναι μια αντισυμβατική ρομαντική κομεντί για μια υπάλληλο του Κογκρέσου, στην οποία ανατίθεται η αποστολή να ερευνήσει μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο νησί Γκουάμ. Αποφασισμένη να βρει πληροφορίες για να δικαιολογήσει τη διακοπή τής λειτουργίας της, τα σχέδιά της ανατρέπονται όταν ένας γοητευτικός διοικητής αναλαμβάνει να την ξεναγήσει και να την πείσει να αλλάξει τα πλάνα της.

Ο Ιππότης Πριν τα Χριστούγεννα (The Knight Before Christmas, 2019)

Μια πανέμορφη γυναίκα απογοητευμένη από την προοπτική εύrεσης της αληθινής αγάπης συναντά έναν πολύ γοητευτικό άντρα που ίσως να αλλάξει την άποψή της. Ανεξάρτητα από το πόσο χιλιοειπωμένη μπορεί να είναι η υπόθεση, η ταινία αυτή προσφέρει μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής ρομαντικής κομεντί. Η Vanessa Hudgens πρωταγωνιστεί στο ρόλο μιας δασκάλας, την οποία φλερτάρει ένας ιππότης που ταξιδεύει στον χρόνο.

Διαβάστε   "Οι Ηλικιωμένοι": Αιματηρά και βίαια ξεσπάσματα ηλικιωμένων στη νέα γερμανική ταινία θρίλερ του Netflix

Ο Πρίγκιπας των Χριστουγέννων (A Christmas Prince, 2017)

Πρόκειται για την ιστορία μιας Αμερικανίδας δημοσιογράφου, η οποία ταξιδεύει σε ένα φανταστικό χωριό της Ευρώπης προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για τη βασιλική οικογένεια, και ερωτεύεται τον πρίγκιπα.

Ο Πρίγκιπας των Χριστουγέννων: Βασιλικός Γάμος (A Christmas Prince: The Royal Wedding, 2018)

Το 2018, μετά την απροσδόκητη επιτυχία της πρώτης ταινίας, το κινηματογραφικό σύμπαν τού Πρίγκιπα των Χριστουγέννων απέκτησε δεύτερο μέρος. Αυτή τη φορά, η ιστορία συνεχίζεται ένα χρόνο αργότερα, όταν η δημοσιογράφος Amber και ο πρίγκιπάς της παντρεύονται αναπόφευκτα, εκπληρώνοντας έτσι όλα τα στερεότυπα αναφορικά με τους γάμους και τα Χριστούγεννα.

Get Santa (2014)

Ο Άη Βασίλης συντρίβει το έλκηθρό του, και έπειτα ζητά από έναν πατέρα και το γιο του να τον βοηθήσουν να ξεφύγει από την αστυνομία και να επιστρέψει στον Βόρειο Πόλο.

Pee Wee’s Playhouse: A Christmas Special (1988)

Επιστροφή στο 1988, όταν το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Pee Wee’s Playhouse» ήταν ένα από τα αγαπημένα των παιδιών στην Αμερική. Στην κλασική χριστουγεννιάτικη εκδοχή, πρωταγωνιστούν αστέρες του Hollywood, συμπεριλαμβανομένων των Oprah, Dinah Shore, Joan Rivers, και k.d. Lang.

Τα Χρονικά των Χριστουγέννων (The Christmas Chronicles, 2018)

Η αμερικανική κουλτούρα των γιορτών επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για τη σύγχυση και τα μπερδέματα, είτε προσπαθώντας να «αιχμαλωτίσει» τον Άη Βασίλη, είτε να τον βοηθήσει να διαφύγει του νόμου, ή όπως στην περίπτωση της ταινίας του 1995 The Santa Clause, καταφεύγοντας στη θνησιμότητα του Αγίου. Στην ταινία Τα Χρονικά των Χριστουγέννων, ο Kurt Russell υποδύεται τον Άη Βασίλη, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο δύο παιδιών που θέλουν να τον «αιχμαλωτίσουν».

Διαβάστε   "Sweet Girl": Το νέο θρίλερ εκδίκησης με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa έρχεται στο Netflix

The Princess Switch (2018)

Η Vanessa Hudgens υποδύεται μια ζαχαροπλάστρια η οποία ταξιδεύει σε ένα ακόμη φανταστικό χωριό της Ευρώπης για έναν διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής, και στη διάρκεια της παραμονής της, συναντά μια πριγκίπισσα (την οποία επίσης υποδύεται η Vanessa Hudgens), η οποία μοιάζει ακριβώς με εκείνη! Όταν η βασιλική σωσίας της της προτείνει να αλλάξουν ρόλους, τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά απ ό,τι περίμεναν.

The Holiday Calendar (2018)

Σε ένα φιλμ που πετυχαίνει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής χριστουγεννιάτικης ταινίας, μια φωτογράφος κληρονομεί ένα φαινομενικά μαγικό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα,, το οποίο προβλέπει το μέλλον της – φτάνοντας μέχρι και τις συναισθηματικές της σχέσεις.

Holiday in the Wild (2019)

Σε αυτή την ταινία, ο Rob Lowe υποδύεται έναν ξεναγό στην Αφρική, ο οποίος γνωρίζει την Kristin Davis, που βρίσκεται εκεί για safari. Η Davis συμφωνεί να προσφέρει τη βοήθειά της σε ένα καταφύγιο ελεφάντων μαζί με τον χαρακτήρα τού Lowe, και η ιστορία ξεδιπλώνεται.

Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων (How the Grinch Stole Christmas, 2000)

H αφήγηση της κλασικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας του Dr. Seuss από τον Jim Carrey στον πρωταγωνιστικό ρόλο περιλαμβάνει πράσινο μακιγιάζ σε ολόκληρο το σώμα, αληθοφανές τρίχωμα, και περισσότερο αυτοσχεδιασμό απ ό,τι θα ήθελε κανείς σε μια ταινία.

 

*Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την ταινία Get Santa (2014)

 

Πηγή: www.esquire.com