Στατιστικά: Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες ταινίες και σειρές του Netflix παγκοσμίως

Γράφει η Καλλιόπη Αλέτρα

Το Netflix έδωσε χθες για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μία αναφορά με τίτλο “What We Watched: A Netflix Engagement Report”, μια λεπτομερή καταγραφή που δίνει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι προτιμά να βλέπει περισσότερο το κοινό της δημοφιλούς πλατφόρμας, ενώ όπως ανακοίνωσε το Netflix, πλέον θα δημοσιεύει την εν λόγω αναφορά δύο φορές τον χρόνο.

Η αναφορά που δημοσιεύτηκε χθες αφορά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2023, και περιλαμβάνει περισσότερες από 50.000 ώρες παρακολούθησης τίτλων – πρωτότυπων και μη -, την ημερομηνία πρεμιέρας για οποιαδήποτε ταινία ή σειρά του Netflix, και το εάν ένας τίτλος ήταν διαθέσιμος παγκοσμίως.

Συνολικά, η αναφορά περιλαμβάνει περισσότερους από 18.000 τίτλους και περίπου 100 δισεκατομμύρια ώρες παρακολούθησης.

Η αναφορά είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική όσον αφορά τις προτιμήσεις του κοινού. Στην κορυφή της λίστας, βρίσκονται, με περισσότερες από 800.000.000 ώρες παρακολούθησης, τα The Night Agent, Ginny and Georgia, The Glory, Wednesday, Alice in Borderland, Outer Banks, You, Queen Charlotte: A Bridgerton Story, The Diplomat, Beef, The Mother και Luther: The Fallen Sun.

Όπως φαίνεται από τα δεδομένα, ο ενθουσιασμός του κοινού για τις μη αγγλόφωνες ταινίες και σειρές είναι μεγάλος, καθώς αυτές καλύπτουν το 30% των συνολικών ωρών παρακολούθησης. Επίσης, μεγάλη είναι και η δυναμική τίτλων του Netflix ακόμη και πολύ καιρό μετά την πρεμιέρα τους. Για παράδειγμα, η ταινία All Quiet on the Western Front έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2022, με τις ώρες παρακολούθησής της να ανέρχονται σε 80 εκατομμύρια στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του 2023.

Συνολικά, η πρωτοφανής απόφαση του Netflix να αποκαλύψει τα streaming δεδομένα του, σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην προσέγγιση της streaming βιομηχανίας όσον αφορά τη διαφάνεια και την πληροφόρηση των πελατών, ενώ παράλληλα, η αναφορά αυτή αποτελεί ένα δείγμα του πόσο προηγείται η πλατφόρμα του Netflix σε σχέση με άλλες όσον αφορά τις ώρες παρακολούθησης.

Διαβάστε   Gone baby gone…

Αυτή η πρωτοποριακή κίνηση προσφέρει μια σαφέστερη εικόνα των παγκόσμιων τάσεων θέασης και θέτει ένα νέο πρότυπο για την ανταλλαγή δεδομένων στην ψηφιακή εποχή.