Ανακοινώθηκε το καστ της νέας μίνι σειράς θρίλερ του Netflix “Eric”

Με φόντο τη Νέα Υόρκη του ’80, το Eric είναι ένα νέο συγκινητικό θρίλερ από την Άμπι Μόργκαν με θέμα την απεγνωσμένη αναζήτηση ενός πατέρα για τον εννιάχρονο γιο του, ο οποίος εξαφανίζεται ένα πρωί πηγαίνοντας στο σχολείο. Ο Βίνσεντ, ένας από τους κορυφαίους κουκλοπαίκτες της Νέας Υόρκης και δημιουργός της παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής “Good Day Sunshine”, δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλεια του γιου του, Έντγκαρ, και γίνεται ολοένα και πιο αγχωμένος και νευρικός. Νιώθοντας απέχθεια για τον εαυτό του και ενοχή για την εξαφάνιση του Έντγκαρ, ο Βίνσεντ ασχολείται εμμονικά με ένα μπλε τέρας, τον Έρικ, που έχει ζωγραφίσει ο γιος του, σίγουρος ότι, αν καταφέρει να βγάλει τον Έρικ στην τηλεόραση, τότε θα επιστρέψει και ο Έντγκαρ. Καθώς η ολοένα και πιο καταστροφική συμπεριφορά του Βίνσεντ τον αποξενώνει από την οικογένεια, τους συναδέλφους του και τους αστυνομικούς που προσπαθούν να τον βοηθήσουν, ο μοναδικός του σύμμαχος στην προσπάθειά του να φέρει πίσω τον γιο του είναι ο Έρικ, μια αναγκαία αυταπάτη.

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θα είναι o πρωταγωνιστής του θρίλερ σε έξι μέρη από τη σεναριογράφο Άμπι Μόργκαν στο πλευρό της Γκάμπι Χόφμαν και του Μακίνλι Μπέλτσερ ΙΙΙ.

Τα γυρίσματα της σειράς έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στην Ουγγαρία και τη Νέα Υόρκη.

Η δημιουργός, σεναριογράφος και διευθύντρια παραγωγής Άμπι Μόργκαν αναφέρει πως Το ‘Έρικ’ είναι ένα σκοτεινό και παράλογο ταξίδι στην καρδιά της Νέας Υόρκης του ’80, καθώς και στον καλό, τον κακό και τον άσχημο κόσμο του Βίνσεντ, ενός εξαιρετικού κουκλοπαίκτη σε μία από τις καλύτερες παιδικές εκπομπές της Αμερικής. Κανείς δεν μπορεί να πει να πει όχι στην ευκαιρία να δουλέψει μαζί με τον Μπένεντικτ και τις δημιουργικές ομάδες της Sister και του Netflix. Με τη Λούσι Φορμπς να αναλαμβάνει τα σκηνοθετικά ηνία, νιώθω τυχερή που εργάζομαι σε μια εποχή τόσο απίστευτα δημιουργική για τον χώρο μας. Ευελπιστώ ότι το ‘Eric’ θα είναι μια ευχάριστη προσθήκη”.

Οι διευθύντριες παραγωγής Τζέιν Φέδερστοουν και Λούσι Ντάικ δήλωσαν πως “Όταν η Άμπι μάς παρουσίασε για πρώτη φορά το “Eric”, ανατριχιάσαμε. Είναι ένα εξαιρετικό κείμενο, εμπνευσμένο από τις εμπειρίες της Άμπι στη Νέα Υόρκη στα μέσα της δεκαετίας του ’80, σε μια πόλη που επικρατεί αξεπέραστη σήψη, η οποία όμως υφίσταται αλλαγές. Η Άμπι παρουσιάζει ένα δυνατό θρίλερ αλλά και ένα τρυφερό πορτρέτο ενός παραληρηματικού πατέρα που ψάχνει το παιδί του και είναι στοιχειωμένος από ένα τέρας ονόματι Έρικ. Είμαστε ενθουσιασμένες που πρωταγωνιστής του ‘Eric’ θα είναι ο πολυβραβευμένος Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και που τη σκηνοθεσία θα αναλάβει η Λούσι Φορμπς. Το ‘Eric’ θα είναι μια μοναδική και ιδιαίτερη σειρά μίας σεζόν και νιώθουμε πάρα πολύ μεγάλη χαρά που συνεργαζόμαστε ξανά με την παλιά μας δημιουργική συνεργάτιδα Άμπι”.

Λίγα λόγια για τους χαρακτήρες

Διαβάστε   Το Netflix αναλαμβάνει τη μεταφορά στην οθόνη του παιδικού βιβλίου "Ψηλά στα Σύννεφα" του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Βίνσεντ Άντερσον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς)

Ο Βίνσεντ, ένας από τους κορυφαίους κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες της Νέας Υόρκης, είναι δημιουργός της πασίγνωστης παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής Good Day Sunshine. Στη δουλειά του, ο πανέξυπνος, χαρισματικός, αλλά και νάρκισσος Βίνσεντ είναι πολύ νευρικός, ενώ στην προσωπική του ζωή αμελεί τη γυναίκα του, Κάσι, και τον μικρό του γιο, Έντγκαρ.

Κάσι Άντερσον (Γκάμπι Χόφμαν)

Η Κάσι γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια προνομιούχα οικογένεια αγροτών στη βόρεια Νέα Υόρκη. Ερωτεύτηκε τον Βίνσεντ στη Σχολή Καλών Τεχνών, προτού έρθει αντιμέτωπη με την αληθινή ζωή. Ως μητέρα, η Κάσι συμπεριφέρεται με ζεστασιά και αγάπη απέναντι στον Έντγκαρ, αλλά ζορίζεται με τον Βίνσεντ και δεν αντέχει πλέον που είναι γυναικάς και νευρικός.

Ντετέκτιβ Μάικλ Λίντροϊτ (Μακίνλι Μπέλτσερ ΙΙΙ)

Μετά από είκοσι χρόνια υπηρεσίας στην αστυνομία, κυρίως στο τμήμα ηθών, ο Λίντροϊτ είναι επικεφαλής ντετέκτιβ στην υπηρεσία αγνοουμένων, στην οποία εντάχθηκε όταν ένιωσε την ανάγκη να βοηθήσει το έργο αυτής της υπερφορτωμένης μονάδας. Ο Λίντροϊτ προσπαθεί καθημερινά να κρύψει τη σεξουαλικότητα και τη ζωή του στο πλευρό του εδώ και χρόνια αγαπημένου του, Γουίλιαμ, αλλά, όταν το μυστικό του αρχίζει να του δημιουργεί προβλήματα στη δουλειά, εκείνος πρέπει να επιλέξει αν θα προστατεύσει την ταυτότητά του ή θα διαλευκάνει την υπόθεση.

Λένι Γουίλσον (Νταν Φόγκλερ)

Ο Λένι Γουίλσον είναι κολλητός και συνάδελφος του Βίνσεντ και εξίσου ταλαντούχος κουκλοπαίκτης και κουκλοποιός. Ο φανατικά εργένης Λένι έχει πολύ στενή σχέση με τον Έντγκαρ, ο οποίος συχνά τον επισκέπτεται στο εργαστήρι του στο Good Day Sunshine.

Τζορτζ Λόβετ (Κλαρκ Πίτερς)

Ο Τζορτζ Λόβετ, ο επιστάτης στην πολυκατοικία που μένει ο Έντγκαρ, είναι ένας αξιαγάπητος γείτονας με ελάχιστα υπάρχοντα, τα οποία θεωρεί ανεκτίμητα. Τα παιδιά του δεν του μιλούν πια, ενώ ο Τζορτζ γίνεται φίλος με τον Έντγκαρ, τον οποίο αφήνει να παίζει στο διαμέρισμά του κάθε φορά που οι γονείς του τσακώνονται.

Διαβάστε   "Το Όνομά μου": Το Netflix επιβεβαίωσε την κυκλοφορία της νέας πρωτότυπης νοτιο-κορεάτικης σειράς μέσω μιας αφίσας-teaser

Έντγκαρ Άντερσον (Άιβαν Μόρις Χάου)

Ο Έντγκαρ είναι ένα παιδί εννέα ετών με καλλιτεχνική φύση που όμως έχει αποτραβηχτεί από τον κόσμο. Παίρνει έμπνευση από τις κούκλες της επιτυχημένης παιδικής εκπομπής του πατέρα του Good Day Sunshine, ενώ θέλει να φτιάξει κι ο ίδιος μια κούκλα.

Αν Άντερσον (Φίμπι Νίκολς)

Η Αν είναι μια κομψή αλλά ευαίσθητη νοικοκυρά. Είναι παντρεμένη με τον μεγαλομεσίτη Ρόμπερτ Άντερσον και μητέρα του Βίνσεντ, ο οποίος δυσκολεύεται να δεθεί μαζί της και έχει φτιάξει μια ζωή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις φιλοδοξίες της Αν και του Ρόμπερτ.

Ματέο Κριπ (Ντέιβιντ Ντένμαν)

Ο Κριπ, το πανέξυπνο αφεντικό του Λίντροϊτ και αρχηγός του αστυνομικού τμήματος, έχει καλή σχέση με τον Λίντροϊτ, τον οποίο φροντίζει και του συμπεριφέρεται ως μέντορας. Η υπόθεση του Έντγκαρ τραβά την προσοχή των ΜΜΕ και φέρνει πίεση άνωθεν, ενώ, όταν ο Λίντροϊτ θεωρεί ότι η υπόθεση ίσως σχετίζεται με το 14χρονο αγόρι Μάρλον Ροσέλ που εξαφανίστηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, ο Κριπ τον αποθαρρύνει αμέσως και ζητά από τον Λίντροϊτ να κλείσει γρήγορα την υπόθεση.

Γιούσουφ Έγκμπε (Μπαμάρ Κέιν)

Ο Γιούσουφ Έγκμπε είναι ένας άστεγος που μένει σε υπόγεια μέρη της Νέας Υόρκης, μεταξύ άλλων, σε εγκαταλελειμμένους σταθμούς μετρό. Ο Γιούσουφ κάνει γκράφιτι και αφήνει την ταγκιά του παντού στη Νέα Υόρκη, σίγουρος ότι δεν θα τον δει κανείς, ιδίως ένα αγόρι εννέα ετών.

Σεσίλ Ροσέλ (Αντεπέρο Οντούγε)

Η Σεσίλ είναι μια Αφροαμερικανίδα μητέρα, της οποίας ο γιος, Μάρλον, εξαφανίστηκε πριν από 11 μήνες. Ο Μάρλον ήταν μεγαλύτερος από τον Έντγκαρ και, παρόλο που η αστυνομία δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να βρεθεί, η Σεσίλ αρνείται να το βάλει κάτω. Έχει αποφασίσει ότι είναι νεκρός, αλλά εξακολουθεί να θέλει να τον βρει.

Διαβάστε   "Τριπλό Σύνορο": δράση, σασπένς, ανατροπές και σπουδαίες ερμηνείες

Ράγια (Αλέξις Μόλναρ)

Η Ράγια είναι φίλη του Γιούσουφ. Ζει κι αυτή στα υπόγεια μέρη της Νέας Υόρκη, μεταξύ άλλων, σε εγκαταλελειμμένους σταθμούς μετρό μαζί με τους άστεγους. Είναι ξύπνια και εθισμένη στο κρακ και ξέρει καλά πώς να βρίσκει την επόμενη δόση της, γεγονός που ενίοτε φέρνει την ίδια και τον περίγυρό της αντιμέτωπους με μεγάλο κίνδυνο.

Ρόνι (Ρομπέρτα Κολίντρεζ)

Η Ρόνι είναι μια θρυλική κουκλοπαίκτρια που δουλεύει στο Good Day Sunshine μαζί με τους παλιούς της συναδέλφους Βίνσεντ και Λένι. Η Ρόνι δεν επηρεάζεται από τη γοητεία του Βίνσεντ, γεγονός που της δίνει το προνόμιο να του κάνει κριτική με την ευστροφία και το σαρκαστικό της ύφος.