“Ζήσε”: Συναίσθημα, περιπέτεια και δράση σε μια από τις συναρπαστικότερες ρεαλιστικές αστυνομικές σειρές της Νότιας Κορέας

Οι αστυνομικοί στο πιο πολυσύχναστο τμήμα περιπολίας της Νότιας Κορέας μοχθούν μέρα και νύχτα για να διατηρήσουν τον νόμο, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη – η πραγματικότητα ωστόσο απέχει πολύ από το να είναι ομαλή.

Το Ζήσε (Live) είναι μια νοτιο-κορεάτικη αστυνομική σειρά 18 επεισοδίων του Netflix, η οποία αποτυπώνει με ρεαλιστικό αλλά και συγκινητικό τρόπο τις χαρές και τις λύπες που βιώνουν οι αστυνομικοί περιπολίας, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν ακέραιες τις αξίες της καθημερινής ζωής.

Οι χαρακτήρες

Η Jung-O (Jung Yu-Mi) ζει με την ανύπαντρη μητέρα της, ενώ ο πατέρας της αγνοεί την ύπαρξή της. Μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο, η Jung-O πασχίζει να βρει δουλειά. Μια μέρα, αποφασίζει να δώσει εξετάσεις για να γίνει αστυνομικός. Μελετά για δύο χρόνια, και τελικά επιτυγχάνει στις εξετάσεις και μπαίνει στην αστυνομική ακαδημία. Εκεί, γνωρίζει τον συνάδελφό της, δόκιμο αστυνομικό Sang-Soo (Lee Kwang-Soo).

Ο Sang-Soo έχει μια μητέρα και έναν μεγαλύτερο αδερφό. Εργάστηκε ως ασκούμενος σε μια εταιρία ύδρευσης, ενώ ήθελε να γίνει υπάλληλος πλήρους απασχόλησης εκεί και εργάστηκε πολύ σκληρά γι’ αυτό, αγοράζοντας ακόμη και μετοχές στην εταιρία. Ο Sang-Soo καταστράφηκε όταν έμαθε πως η εταιρία επρόκειτο για απάτη. Είδε μια ανακοίνωση σχετικά με τη διεξαγωγή εξετάσεων για την είσοδο στην αστυνομική ακαδημία, και τότε αποφάσισε να γίνει αστυνομικός.

Η Jung-O και ο Sang-Soo περνούν δύσκολα στην αστυνομική ακαδημία έχοντας ως επικεφαλής τον εκπαιδευτή τους, Yang-Chon (Bae Sung-Woo). Μετά την εκπαίδευσή τους, η Jung-O και ο Sang-Soo αρχίζουν να εργάζονται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής Hongil, όπου έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν πίστευαν ποτέ πως θα συναντήσουν.

Διαβάστε   Apple εναντίον Netflix: ο πόλεμος μόλις άρχισε...

Ο Yang-chon είναι ένας πρώην ντετέκτιβ της Ομάδας Βίαιων Εγκλημάτων. Πήρε γρήγορα προαγωγή στον βαθμό του Επικεφαλής Αστυνομικού αφότου διαλεύκανε αρκετές υποθέσεις βίαιων εγκλημάτων, όμως υποβιβάστηκε εξαιτίας ενός απροσδόκητου περιστατικού και αντιμετωπίζει δυσκολίες στο τμήμα των περιπολιών.

Η Jang-mi (Bae Jong-ok) είναι επίσης ντετέκτιβ και σύζυγος του Yang-chon, με τον οποίο περνούν ένα δύσκολο διάστημα στον γάμο τους.

Η σειρά είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix.