Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών, ο θρύλος του Χόλιγουντ Κερκ Ντάγκλας…

Έφυγε σε ηλικία 103 ετών ο θρύλος του Χόλιγουντ Κερκ Ντάγκλας σε ηλικία 103 ετών, ύστερα από χρόνια προβλημάτων υγείας. Έπαιξε σε σχεδόν 100 ταινίες στα 70 χρόνια καριέρας. Τον θάνατο του θρυλικού ηθοποιού ανακοίνωσε ο γιος του, Μάικλ Ντάγκλας. Πιο «χρυσή» σελίδα στη διαδρομή του η δράση του κατά της «μαύρης λίστας» του Χόλιγουντ την περίοδο του Μακαρθισμού.  Ο Κερκ Ντάγκλας ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της «χρυσής» εποχής του Χόλιγουντ. Ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και το θέατρο, «χάρισε» στην 7η Τέχνη μερικές από τις ερμηνείες που χαρακτηρίζονται «κλασικές».

Ο γιος του και γνωστός ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα του με μια ανάρτηση στο Facebook, η οποία συνοδευόταν από φωτογραφίες του πατέρα του με τα παιδιά και τα εγγόνια του.

«Με τεράστια θλίψη τα αδέλφια μου και εγώ ανακοινώνουμε ότι ο Κερκ Ντάγκλας μας άφησε σε ηλικία 103 ετών. Για τον κόσμο, ήταν ένας θρύλος, ένας ηθοποιός της χρυσής εποχής των κινηματογραφικών ταινιών, ένας ανθρωπιστής η δέσμευση του οποίου στη δικαιοσύνη και στις υποθέσεις στις οποίες πίστευε τον μετέτρεψαν σε πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας, πάντως για εμένα και τ’ αδέρφια μου, τον Τζόελ και τον Πίτερ, ήταν απλά ο μπαμπάς», έγραψε ο Μάικλ Ντάγκλας.

 

 

Διαβάστε   "Δημόσιος Κίνδυνος": ληστεύοντας τις τράπεζες που πίνουν το αίμα του "κοσμάκη"...