Έρχεται το πρώτο streaming φεστιβάλ του Cinobo!

Σε μία πρωτοπόρα πρωτοβουλία, οι τρεις κορυφαίες ανεξάρτητες Ευρωπαϊκές streaming πλατφόρμες, CINOBO, FILMIN και MYMOVIES, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του Arkadiko Film Festival, ενός διαδικτυακού φεστιβάλ με ευρωπαϊκό πρόσημο. Η πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 30ή Απριλίου και θα είναι προσβάσιμη στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το όνομα του φεστιβάλ εμπνέεται από την ανθεκτική κληρονομιά της αρχαίας Γέφυρας του Αρκαδικού στην Αργολίδα, της παλαιότερης διατηρημένης γέφυρας στην Ευρώπη, συμβολίζοντας τη σύνδεση ανθρώπων και τόπων διαμέσου ετών, ηλικιών, τόπων, αντιλήψεων. Αντίστοιχα, το Arkadiko Film Festival φιλοδοξεί να συνδέσει το κοινό με το παρελθόν και το παρόν του Ευρωπαϊκού σινεμά – διασχίζοντας χώρες και γενιές.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει 12 μεγάλου μήκους ταινίες, συνδυάζοντας έξι σύγχρονους τίτλους με έξι κλασικούς, που επιλέχθηκαν σε ένα πλαίσιο έξι θεματικών ενοτήτων από τους διευθυντές προγραμμάτων των πλατφορμών. Μέσα από τα double bills διαμορφώνεται ένας διάλογος πάνω σε σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Οι έξι πρεμιέρες θα διαγωνιστούν για το βραβείο κοινού.

Αυτή η πρωτοβουλία, υποστηριζόμενη από το Creative Europe Media, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ευρωπαϊκές πλατφόρμες streaming πραγματοποιούν ένα κοινό φεστιβάλ κινηματογράφου, προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία για τους λάτρεις του κινηματογράφου σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη να εξερευνήσουν το εύρος της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος, ταινίες και θεματικές που θα προβληθούν θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε   Αφιέρωμα με τίτλο "Σινεμά και Φωτογραφία" από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης