“Άλογο του Πολέμου”: Ελληνική πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ιστορία αγάπης, χρήματος και αναζήτησης του ανήκειν σε έναν καταυλισμό αυτόχθονων Αμερικανών

Το Άλογο του Πολέμου ακολουθεί τις αλληλένδετες ιστορίες δύο νεαρών ανδρών της φυλής Oglala Lakota, οι οποίοι μεγαλώνουν στο Πάιν Ριτζ – έναν προστατευόμενο καταυλισμό αυτόχθονων Αμερικανών στον Αμερικανικό Νότο. Ο 23χρονος Μπιλ φιλοδοξεί να κάνει πράγματα για τον εαυτό του. Είτε πρόκειται για παράδοση προϊόντων ή για εκτροφή Πουντλ (κανίς), είναι αποφασισμένος να κατακτήσει σύντομα το Αμερικάνικο Όνειρο. Στο μεταξύ, ο 12χρονος Μάθο ανυπομονεί να γίνει άντρας. Αποζητώντας απεγνωσμένα την αποδοχή του πατέρα του, παίρνει μια σειρά παρορμητικών αποφάσεων που θα φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή του, ενώ αντιλαμβάνεται πως δεν έχει τα εφόδια για να αντιμετωπίσει τις σκληρές αλήθειες του κόσμου των ενηλίκων. Ενωμένοι με έναν άρρηκτο δεσμό λόγω της κοινής αναζήτησης του ανήκειν, τα δύο αγόρια παλεύουν με την ταυτότητά τους, τις οικογένειές τους και την απώλεια, καθώς εξερευνούν –μέσα από τους δικούς τους μοναδικούς δρόμους– την ανδρική ταυτότητα.

Η ταινία χαρακτηρίζεται από έναν συνδυασμό χιούμορ και απεικόνισης των δυσκολιών της ζωής, ενώ συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο τμήμα Εκτός Συναγωνισμού και είναι υποψήφια για το βραβείο Κοινού. Η ταινία πραγματοποίησε την ελληνική της πρεμιέρα στα πλαίσια του Φεστιβάλ με την προβολή της την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη στο Λιμάνι.

Λίγα λόγια για τις σκηνοθέτιδες Gina Gammell και Riley Keough

Η Τζίνα Γκάμελ ξεκίνησε να παράγει και να σκηνοθετεί μουσικά βίντεο μικρού μήκους και διαφημίσεις. Το 2017 ολοκλήρωσε την παραγωγή της πρώτης της μεγάλου μήκους ταινίας, ενώ το 2018 ίδρυσε τον Felix Culpa μαζί με την Ράιλι Κιου, με την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, το War Pony. Αυτή την περίοδο η Τζίνα βρίσκεται στο στάδιο post-production με τη δεύτερη παραγωγή του Felix Culpa, το Manodrome του Τζον Τρένγκροουβ, με πρωταγωνιστές τους Τζέσι Άιζενμπεργκ, Έντριρν Μπρόντι και Οντίσα Γιανγκ. Η Ράιλι Κιου είναι γνωστή για τους ρόλους της στο Mad Max: Fury Road (2015) του Τζορτζ Μίλερ, το The Girlfriend Experience (2016) των Έιμι Σέιμετζ και Λοτζ Κέριγκαν, το American Honey (2016) της Άντρια Άρνολντ, το Logan Lucky (2017) του Στίβεν Σόντεμπεργκ, το Earthquake Bird (2019) του Γουός Γουέστμορλαντ, και το Devil All the Time (2020) του Αντόνιο Κάμπος. Το American Honey χάρισε στην Ράιλι μια υποψηφιότητα για το Independent Spirit Award Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου, και το The Girlfriend Experience μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Συμμετείχε επίσης στην ταινία Ζola της Τζανίσα Μπράβο και στην πολυαναμενόμενη σειρά του Amazon Daisy and The Six, που κυκλοφόρησαν το 2021.

Διαβάστε   Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 

Άλογο του Πολέμου (War Pony, 2022)

Σκηνοθεσία: Gina Gammell, Riley Keough

Ηθοποιοί: Jojo Bapteise Whiting, Ladainian Crazy Thunder

Διάρκεια: 115΄

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 22:00 στον κινηματογράφο Μακεδονικόν.