H WarnerMedia επικυρώνει το τέλος των αιθουσών: όλες οι νέες ταινίες της, θα κυκλοφορήσουν στην streaming πλατφόρμα HBO Max

Του

Την προσεχή χρονιά, οι θεατές που θέλουν να απολαύσουν το Dune, το Matrix 4, το Suicide Squad, το In the Heights και το Space Jam: A New Legacy, δεν θα χρειαστεί να αποχωριστούν την άνεση του σπιτιού τους. Σε έναν ελιγμό που σηματοδοτεί μια αλλαγή – η οποία θα έμοιαζε απίθανη τέτοιον καιρό πέρυσι – στη βιομηχανία, η WarnerMedia ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η Warner Bros σκοπεύει να διανείμει ολόκληρη τη φετινή παραγωγή ταινιών της ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες και μέσω της streaming πλατφόρμας τής WarnerMedia, HBO Max.

Το υβριδικό μοντέλο – το οποίο η WarnerMedia προγραμματίζει να υλοποιήσει αργότερα αυτόν τον μήνα με την κυκλοφορία του Wonder Woman 1984 – δεν πρόκειται για μια μόνιμη στρατηγική προς το παρόν, ή τουλάχιστον έτσι υποστήριξε σε δήλωσή της η επικεφαλής και CEO των WarnerMedia Studios και Networks Group, Ann Sarnoff. Αντίθετα, τουλάχιστον για την ώρα, η εταιρία σχεδιάζει να εφαρμόσει την προσωρινή αυτή λύση διάρκειας ενός έτους, προκειμένου να προσαρμοστεί στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και στη ριζικά μειωμένη δυνατότητα των αιθουσών να λειτουργήσουν εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

«Ζούμε σε πρωτόγνωρες εποχές, οι οποίες επιβάλλουν την εύρεση δημιουργικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένης αυτή της νέας πρωτοβουλίας για τη Warner Bros Pictures Group», δήλωσε η Sarnoff, προσθέτοντας πως «κανείς δεν επιθυμεί την επιστροφή των ταινιών στη μεγάλη οθόνη περισσότερο απ’ ότι εμείς».

Ενώ όμως αναγνώρισε πως «το νέο περιεχόμενο είναι ζωτικής σημασίας για τις προβολές στις κινηματογραφικές  αίθουσες», η Sarnoff ισχυρίστηκε πως το σχέδιο για το 2021 έγινε με γνώμονα τους πελάτες, και πιο συγκεκριμένα εκείνους που δεν θα νιώθουν άνετα να επιστρέψουν στους κινηματογράφους, ακόμη και μετά την κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο πρώτο εξάμηνο της ερχόμενης χρονιάς.

Διαβάστε   Οι παραχαράκτες της ανθρώπινης προσωπικότητας…

«Θεωρούμε πως υπάρχει διπλό όφελος, τόσο για τους λάτρεις του σινεμά, όσο και για τους εκθέτες, και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες προς τους εταίρους μας που συνεργάζονται μαζί μας σε αυτή την καινοτόμα απάντηση στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες», ανέφερε.

Σε δική του δήλωση, ο CEO της WarnerMedia Jason Kilar, ο οποίος προηγουμένως κατείχε αυτή τη θέση στη Hulu, πρόσθεσε, «Αφού εξετάσαμε όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές και την κατάσταση που προβλέπεται να επικρατήσει στη βιομηχανία του κινηματογράφου το 2021, καταλήξαμε πως αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για την επιχείρηση της WarnerMedia να προχωρήσει τους επόμενους 12 μήνες. Το πιο σημαντικό είναι πως σχεδιάζουμε να παρουσιάσουμε στους καταναλωτές 17 σπουδαίες ταινίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντάς τους την επιλογή και τη δύναμη να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να τις απολαύσουν.»

Μαζί με το Dune, το Matrix 4, το Suicide Squad, το In the Heights, και το Space Jam: A New Legacy, οι υπόλοιπες ταινίες της Warner Bros. που θα κυκλοφορήσουν στο HBO Max περιλαμβάνουν πολλά υποσχόμενους – για τα βραβεία Όσκαρ – τίτλους  (Judas and the Black Messiah, The Many Saints of Newark, King Richard, και Cry Macho) αλλά και sequel μεγάλων επιτυχιών  (Godzilla vs. Kong, The Conjuring: The Devil Made Me Do It). Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, όλες οι ταινίες θα προβληθούν στο HBO Max σε 4K Ultra HD και HDR, και θα είναι διαθέσιμες για streaming στους συνδρομητές για ένα μήνα μετά την κυκλοφορία. Έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα, οι ταινίες θα παραμείνουν διαθέσιμες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Διαβάστε   Το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα των sequels του "Knives out"

Η WarnerMedia υπήρξε «επιθετική» όσον αφορά τις προσπάθειές της να κυκλοφορήσει τα κινηματογραφικά της project φέτος. Έπειτα από μια διακοπή λειτουργίας της κινηματογραφικής βιομηχανίας που διήρκησε μήνες, το στούντιο επανήλθε για πρώτη φορά με τον Σεπτέμβριο με το Tenet τού Christopher Nolan. Η ταινία αυτή ωστόσο απέτυχε στο να υπερβεί τις μέτριες αποδόσεις των εγχώριων box office, και η συνολική της απόδοση ώθησε τη Warner Bros. να αναθεωρήσει τις κυκλοφορίες της για το 2020 – και πλέον, και για το 2021.

ΠΗΓΗ: vanithfair.com