“Detention”: Φαντάσματα, τρόμος και ασφυκτική πολιτική καταπίεση…

Η σειρά Detention, μια νέα κινέζικη πρωτότυπη σειρά σε συνεργασία με τη δημόσια υπηρεσία ραδιοτηλεόρασης της Ταϊβάν (PTS) θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 5 Δεκεμβρίου αποκλειστικά στο Netflix.

Η πρωτότυπη ιστορία της σειράς Detention  (σημαίνει σχολική ποινή, τιμωρία) βασίζεται στο ομώνυμο περιπετειώδες παιχνίδι από την Ταϊβάν που κυκλοφόρησε το 2017 από τη Red Candles Games. Με φόντο την εποχή του Λευκού Τρόμου (1949-1987) στην Ταϊβάν, η σειρά παρουσιάζει την ασφυκτική πολιτική κατάσταση που δημιουργεί ο στρατιωτικός νόμος, καθώς και τους συγκλονιστικούς θρύλους για τις τοπικές θεότητες, χτίζοντας έτσι έναν λαβύρινθο απερίγραπτης καταπίεσης. Το παιχνίδι “Detention”, το οποίο έχει ένα σκοτεινό τέλος, θεωρείται ακόμα μεγάλη επιτυχία, ενώ η live action ταινία κέρδισε το 2019 πέντε βραβεία Χρυσού Αλόγου σε σημαντικές κατηγορίες όπως Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Η ιστορία της σειράς Detention ξεκινά τη δεκαετία του ’90 στο Λύκειο του Γκρίνγουντ. Η Γιουνσιάνγκ Λιου (Λινγκγουέι Λι), μια μαθήτρια από μεταγραφή, εισέρχεται κατά λάθος στην απαγορευμένη περιοχή του σχολείου και γνωρίζει το φάντασμα της Ρουισίν Φανγκ (Νινγκ Χαν). Αργότερα, η Φανγκ αποκαλύπτει τη μυστική ιστορία και τα τραύματα που τη συνοδεύουν τα τελευταία 30 χρόνια για τη δίωξη νεαρών μαθητών και καθηγητών οι οποίοι αγωνίζονταν για ελευθερία την εποχή της λογοκρισίας. Οι ιστορίες τους εξακολουθούν να ζωντανεύουν στο σχολείο ως τρομακτικοί εφιάλτες που περιμένουν ότι κάποιος θα τις αφηγηθεί και θα τις αποκαλύψει.

Η σειρά Detention είναι μια παραγωγή των Σι-Κεν Λιν (“The Bold, the Corrupt, and the Beautiful”, “The Tag-Along 2” και “Who Killed Cock Robin”) και Γι-Λιν Λιν (“GF*BF” και “Zinnia Flower”). Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Ι-Χσουάν Σου, Σιανγκ-Αν Τσουάνγκ και Ι-Λινγκ Λιν, οι οποίοι αναλαμβάνουν διαφορετικά επεισόδια με σκοπό τη δημιουργία μιας τελείως νέας αίσθησης.

Διαβάστε   «Αφανισμός»: η Νέα Διαθήκη της Δημιουργίας

Σύμφωνα με την Πέι-Χουά Γιου, διευθύντρια προγράμματος της PTS: “Αυτή η απίστευτη πρωτότυπη παραγωγή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μερικών από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής της Ταϊβάν, όπως της Red Candles Games, της PTS και της Outland Film Production. Η σειρά “Detention” θα παρουσιάσει τη δημιουργική δύναμη της Ταϊβάν σε κοινό από όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να ενδυναμώσουμε κι άλλο το μοντέλο αυτό διακλαδικών συνεργασιών και σχέσεων“.

Ο παραγωγός της σειράς Σι-Κεν Λιν, αναφέρει: “Η σειρά ‘Detention’ τοποθετείται σε μια απόλυτα αυταρχική περίοδο στην ιστορία της Ταϊβάν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να αφηγηθούμε μια τόσο μοναδική αλλά και διεθνώς γνώριμη ιστορία μέσα από μια υπηρεσία παγκόσμιας απήχησης όπως το Netflix, παράλληλα με την είσοδό μας σε αυτήν τη νέα εποχή των ψηφιακών μέσων“.

Το Netflix μάς δανείζει τις βαθιά ριζωμένες του σχέσεις με την παγκόσμια κοινότητα και μας δίνει έναν τελείως διαφορετικό φακό ώστε θεατές από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν την Ταϊβάν μέσα από   τοπικές ιστορίες, όπως είναι η σειρά Detention. Πρόκειται πραγματικά για την πιο συναρπαστική είδηση του 2020, τη χρονιά που ακόμη βιώνουμε την πανδημία σε πολλά μέρη του κόσμου“, πρόσθεσε η Ι-Λινγκ Λιν, παραγωγός της σειράς.

 Η σειρά 8 επεισοδίων θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. ώρα Ταϊβάν (5 π.μ. ώρα Ειρηνικού), με ένα νέο επεισόδιο που θα προβάλλεται εβδομαδιαίως κάθε Σάββατο, αποκλειστικά στο Netflix.