Aquaman

O μισός Ατλάντειος Άρθουρ Κέρι ξεκινά για το υποθαλάσσιο ταξίδι της ζωής του- μία επική διαδρομή που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να πραγματοποιήσει αυτό για το οποίο ήταν προορισμένος από τότε που γεννήθηκε… Να γίνει ο άξιος βασιλιάς της Ατλαντίδας που θα σώσει τον λαό και θα γίνει ήρωας!

Η μοίρα δύο κόσμων στα χέρια ενός ήρωα

Στο Aquaman, η αποστολή του Άρθουρ Κέρι να ενώσει δύο κόσμους ξεκινά με την μία πρόκληση που θα δοκιμάσει τη δύναμη και το θάρρος του: πρέπει να βρει την Χαμένη Τρίαινα του Άτλαντα. Μόνο ο αληθινός Βασιλιάς της Ατλαντίδας μπορεί να την κρατήσει, αλλά ακόμα και για να τη βρει πρέπει να συνεργαστεί με την Πριγκίπισσα Μίρα σε μία επικίνδυνη περιπέτεια στη στεριά και στη θάλασσα.

Το πρώτο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει ο Άρθουρ είναι η αδιαφορία του να λύσει τα προβλήματα των άλλων, είτε των κατοίκων της Ατλαντίδας, είτε της ανθρωπότητας. Μέχρι τώρα, είναι ικανοποιημένος λειτουργώντας ως ένας πανίσχυρος μοναχόλυκος, επιλέγοντας τις μάχες που δίνει και αποφεύγοντας τη συμμετοχή σε οποιονδήποτε παγκόσμιο εμφύλιο πόλεμο.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης/σεναριογράφος Τζέιμς Γουάν ενθουσιάστηκε με την προοπτική να αναλάβει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία αυτού του σύνθετου χαρακτήρα. «Ο Aquaman είναι πολύ ισχυρός και μπορεί να χειριστεί μάχες επικών διαστάσεων. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η ιστορία που διηγούμαι και ότι το κοινό εμπλέκεται και παρασύρεται στην περιπέτεια του ήρωα».

Ο πρωταγωνιστής Τζέισον Μομόα μεταμφιέζει τα ευάλωτα σημεία του χαρακτήρα, τονίζοντας τη σκληρή, σαρκαστική του πλευρά, και προσδίδοντας χιούμορ σε αυτό τον σούπερ ήρωα της DC. «Το σενάριο ακολουθεί αυτή την ωραία διαδρομή της καταγωγής ενός παιδιού καθώς αποκτά τις δυνάμεις του, και τελικά ακολουθεί την πορεία που θα το κάνει βασιλιά. Αλλά υπάρχει σίγουρα μια ελαφριά διάσταση σε όλη τη διάρκεια, ακόμα και όταν παλεύει για τη ζωή του», λέει ο Μομόα.

«Οι υπερήρωες και οι κακοί ενσωματώνουν τα καλύτερα και τα χειρότερα κομμάτια μας»,  προσθέτει η Άμπερ Χερντ, που υποδύεται την Πριγκίπισσα Μίρα. Κι ενώ μέχρι τώρα, οι ήρωες της μεγάλης οθόνης ήταν κυρίως άντρες, η ηθοποιός είναι ενθουσιασμένη με την ισοτιμία που συνάντησε στις σελίδες του σεναρίου της ταινίας. «Είναι συνεργάτες από την αρχή και παρόλο που ως προσωπικότητες είναι μαχητικοί, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και δεν χωράει αμφιβολία ότι θα χρειαστεί να συνεργαστούν για να τα καταφέρει ο Άρθουρ».

Ο Aquaman εμφανίστηκε το 1941 σε κόμικ, ενώ η ιστορία της ταινίας είναι εμπνευσμένη από ένα τεύχος του 2011. Οι σεναριογράφοι Ντέιβιντ Λέσλι Τζόνσον-ΜακΓκόλντρικ και Γουίλ Μπιλ έγραψαν μία επική ιστορία. «Καταρχήν, ο Τζέιμς ήθελε να είναι μία αστεία, κοσμογυρισμένη ιστορία αναζήτησης. O Aquaman κληρονομεί τις δυνάμεις του από τη μητέρα του και την ανθρώπινη διάσταση από τον πατέρα του, δύο ανθρώπους που προέρχονταν από διαφορετικούς κόσμους και ερωτεύτηκαν παρόλα τα εμπόδια. Είναι ένας καρπός του έρωτα. Πού υποτίθεται ότι ανήκει;» λέει ο Τζόνσον-ΜακΓκόλντρικ.

Επειδή η σχέση των γονιών του Άρθουρ ήταν απαγορευμένη, o Άρθουρ κουβαλάει μία προσβολή μέσα του, με τη μορφή της απομόνωσης που νιώθει όλη του τη ζωή. Ίσως δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως ότι, παρόλο που η μητέρα του, η Βασίλισσα Ατλάνα, τον άφησε μετά από μία βίαιη επίθεση που την έκανε να καταλάβει ότι ο πρωτότοκος γιος της κινδυνεύει, τον προίκισε με αμέτρητα δώρα. Χάρη στο DNA της, ο Άρθουρ ανακαλύπτει ως παιδί ότι διαθέτει πολλές υπεράνθρωπες ικανότητες. Μπορεί να αναπνέει κάτω από το νερό, να κολυμπά σε εξωπραγματικές ταχύτητες, να αντέχει σε απροσμέτρητα βάθη και να παραμένει αλώβητος, ενώ επικοινωνεί τηλεπαθητικά με τα θαλάσσια όντα. Εκτός από τις υποβρύχιες ικανότητες του, είναι προικισμένος με υπεράνθρωπες δυνάμεις και στην ξηρά. Είναι εξαιρετικά δυνατός, έχει οξυμμένες αισθήσεις και αδιαπέραστο δέρμα. Όταν η διαμάχη ανάμεσα στην ξηρά και τη θάλασσα ξεσπάει, ο Άρθουρ πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις του για να υπερασπιστεί τη γη και τους ωκεανούς…Διαφορετικά, κινδυνεύουν και τα δύο.

Καθώς ο υποβρύχιος κόσμος της ταινίας αποτελεί μεγάλο μέρος της ιστορίας, ο Γουάν και η ομάδα του ένιωσαν ότι ήταν καταλυτικό να παρουσιάσουν την Ατλαντίδα και τα περιφερειακά βασίλεια με πρωτόγνωρο τρόπο. «Είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος χωρίς όρια. Δεν ξέρουμε πώς θα έμοιαζε ένας κόσμος κάτω από την επιφάνεια του νερού, πώς θα κουνιόντουσαν τα μαλλιά. Για τους κατοίκους της Ατλαντίδας, το νερό είναι σαν τον δικό μας αέρα. Είναι το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν. Οπότε, έπρεπε να το προσεγγίσουμε από την δική τους οπτική».

Διαβάστε   Ο Τσάκι έχει όρεξη για παιχνίδια...

Ο σεναριογράφος Γουίλ Μπιλ παρομοιάζει την υποβρύχια εκδοχή τους με τη Ρώμη «αν δεν έπεφτε ποτέ, οπότε υπάρχει μοντέρνα τεχνολογία και αρχαία έθιμα, μαζί με την αρένα για τους μονομάχους. Έτσι φαντάστηκα την Ατλαντίδα. Ανίκητη και απομονωμένη, εξελιγμένη αλλά και φορτωμένη με αρχαία ήθη».

Για να σταματήσει τον πόλεμο που απειλεί το μέλλον της ξηράς και της θάλασσας, ο Άρθουρ πρέπει να πολεμήσει τον ίδιο του τον ετεροθαλή αδελφό, τον διψασμένο για εξουσία Ορμ, που υποδύεται ο Πάτρικ Γουίλσον, καθώς και τον εκδικητικό Μπλακ Μάντα, που υποδύεται ο Γιάχια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ. Αλλά ο μεγαλύτερος εχθρός του Άρθουρ είναι το παρελθόν του, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της Ατλαντίδας που εκτέλεσαν την Ατλάνα (Νικόλ Κίντμαν), αφού την υποχρέωσαν να εγκαταλείψει τον πατέρα του, τον φαροφύλακα Τομ Κέρι (Τεμουέρα Μόρισον). Ο μόνος δεσμός του με τον κόσμο της μητέρας του είναι το όπλο που άφησε πίσω της και οι επισκέψεις του Βάλκο (Γουίλεμ Νταφόε), συμβούλου του θρόνου της Ατλαντίδας, που ήρθε στη ζωή του Άρθουρ όταν ήταν έφηβος, για να του μάθει τις δυνάμεις που έχει κληρονομήσει από την πλευρά της μητέρας του.

«Η ταινία έχει να κάνει με την πραγματοποίηση μιας ευχής. Για μένα σήμαινε κάτι τέτοιο το να δημιουργήσω εξαρχής έναν κόσμο για την ταινία», χαμογελάει ο σκηνοθέτης. «Δημιουργήσαμε διαφορετικές εικόνες, χαρακτήρες, κοστούμια, πλάσματα… τα πάντα. Ένα όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Ευτυχώς, είχα την πιο δημιουργική ομάδα πίσω από τις κάμερες και τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς».

Υπερήρωες και Υπερηρωίδες

Μισός άνθρωπος, μισός Ατλάντειος, ο Aquaman είναι ένας κολοσσιαίος πολεμιστής που μαθαίνει ότι δικαιούται τον θρόνο του υποθαλάσσιου βασιλείου της Ατλαντίδας, αλλά την ίδια στιγμή βρίσκεται στο περιθώριο από επιλογή. Ζει ως Άρθουρ Κέρι, μεγαλωμένος από τον πατέρα του, Τομ, στην ξηρά, παρόλο που είναι ο πρωτότοκος γιος της Βασίλισσας Ατλάνα. Η ίδια του η ύπαρξη γεφυρώνει τους κατοίκους της ξηράς με αυτούς της θάλασσας και μια μέρα θα πρέπει να τους ενώσει.

Αν ο χαρακτήρας του Άρθουρ Κέρι ήταν προορισμένος να κυβερνήσει το βασίλειο της Ατλαντίδας, ο Μομόα ήταν εξίσου προορισμένος να παίξει τον ρόλο. Μαζί με τη μεικτή καταγωγή του, όπως και ο Aquaman, ο Μομόα ξέρει καλά από τη ζωή σε νησί. «Όπως και ο ήρωας, είμαι μοιρασμένος ανάμεσα στην Άιοβα και τη Χαβάη, οπότε ταυτίζομαι μαζί του», λέει ο πρωταγωνιστής.

«Είναι μία φρέσκια, μοντέρνα, κουλ, εντελώς διαφορετική ματιά στον Aquaman που ξεπερνά αυτό που βλέπουμε στα κόμικς, αλλά την ίδια στιγμή παραμένει πιστή», λέει η Άμπερ Χερντ για τον χαρακτήρα του Aquaman. «Είναι παλικάρι, αλλά έχει αισθήματα και φόβους. Είναι καλός άνθρωπος, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι ενώνει δύο διαφορετικές κοινωνίες, γιατί είναι Ατλάντειος και ο εκλεκτός. Αλλά αυτό που τον κάνει ανθρώπινο, ακόμα και ταπεινό, είναι ότι ξέρει ότι δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο», σχολιάζει ο Μομόα.

Δυστυχώς, για τον Άρθουρ, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του. Ο ετεροθαλής αδελφός του Ορμ έχει φροντίσει για αυτό. «Ο Ορμ έχει αποφασίσει να ενώσει όλα τα ωκεάνια βασίλεια και να επιτεθεί στην ξηρά, εξαιτίας όλων αυτών που έχουν κάνει οι κάτοικοι της ξηράς για να μολύνουν τους ωκεανούς», λέει ο Μομόα. «Ο Άρθουρ δεν νοιάζεται για το αν ο Ορμ είναι ο βασιλιάς, απλώς δεν θέλει να επιτεθεί στην ξηρά. Καταλαβαίνει ότι πρέπει να τον σταματήσει, και ο μόνος τρόπος να το καταφέρει αυτό είναι να κάνει ένα επικό ταξίδι», σημειώνει ο Μομόα.

Συνοδοιπόρος του είναι η Πριγκίπισσα Μίρα, κόρη του Βασιλιά Νηρέα. Εκτός από γαλαζοαίματη, η Μίρα έχει το χάρισμα της υδροκίνησης, μιας εκπληκτικής ικανότητας να χειρίζεται το νερό. Η Μίρα είναι μία καταπληκτική ηρωίδα που βοηθά τον Άρθουρ να σώσει τον κόσμο. «Στα κόμικς, η Μίρα είναι πιο δυνατή από τον Άρθουρ, με πολλούς τρόπους», σημειώνει ο Γουάν. «Έχει δυνάμεις που ούτε ο Άρθουρ δεν έχει. Αυτό ενθουσίασε την Άμπερ. Αλλά την υποδύεται και με ευαισθησία, κάτι που χρειάζεται ο ρόλος. Στην ταινία, και η Μίρα προσπαθεί να βρει, και η ίδια, τη θέση της στον κόσμο».

Διαβάστε   Μίκαελ Χάνεκε: Το "Happy End" έχει μια αίσθηση πικρίας για τον τρόπο που ζούμε

«Η Άμπερ είναι φανταστική», λέει ο Μομόα. «Είχαμε φοβερή σύνδεση. Οι δυο μας πάμε παντού σ’ αυτή την περιπέτεια και είχε πολλή πλάκα. Οι χαρακτήρες μας είναι ζόρικοι. Με την ικανότητα της να χειρίζεται το νερό, η Μίρα θα μπορούσε να σκοτώσει τον Άρθουρ, στην πραγματικότητα».

Πηγή των δυνάμεων του Άρθουρ είναι η μητέρα του, Ατλάνα, που ήταν πηγή έμπνευσης για τη νεαρή Μίρα. Η Ατλάνα είχε βρεθεί πληγωμένη στα βράχια μιας ακτής όπου τη βρήκε ο φαροφύλακας Τομ Κέρι σε έναν τυφώνα. Την περιέθαλψε και την ερωτεύτηκε. Οι δυο τους έκαναν τον Άρθουρ, που πήρε το όνομα του από τον θρυλικό Κάμελοτ.

Η Νικόλ Κίντμαν είναι η Ατλάνα. «Είναι μια βασίλισσα, αλλά και μια μητέρα που πρέπει να θυσιάσει το να βρίσκεται με τον γιο της για να τον σώσει», λέει η ηθοποιός. «Αυτή η θυσία είναι μεγάλο ζήτημα στην ταινία. Μου αρέσει για το θάρρος της. Ο Τζέιμς μου έλεγε ότι η Ατλάνα δίνει σφυγμό στην ταινία».

Το είδος της ταινίας άρεσε πολύ στην ηθοποιό. «Ο Τζέιμς μου έδειξε μερικά storyboards και μου είπε ότι θα μου αποδείκνυε ότι με σκεφτόταν, γιατί με είχε σχεδιάσει. Πώς θα μπορούσα να αρνηθώ; Και τον αγαπώ, αγαπώ την ενέργεια του, τον ενθουσιασμό του και αυτό που δείχνει στον κόσμο. Είναι ένας καλλιτέχνης»

Όταν ο Άρθουρ είναι ακόμα νήπιο, η Ατλάνα πρέπει να τον αφήσει εξαιτίας αξεπέραστων δυσκολιών. Επιστρέφει στον ωκεανό και παντρεύεται τον Όρβαξ, όπως ήταν ήδη αποφασισμένο. Γεννάει έναν δεύτερο γιο…

Οι Υπερκακοί

Η Μίρα βρίσκει τον Άρθουρ στην ξηρά και του λέει ότι ο ετεροθαλής αδελφός του Ορμ, ο γνήσιος Ατλάντειος γιος της Βασίλισσας Ατλάνα και του Βασιλιά Όρβαξ, έχει πάρει τον θρόνο και σκοπεύει να επιστρατεύσει τα επτά υποβρύχια βασίλεια για να κατακτήσει την ξηρά, ως αντίποινα για τη μόλυνση που έχουν επιφέρει οι άνθρωποι στον πλανήτη.

Ο απώτερος σκοπός του Ορμ είναι να διοικήσει όλα τα υποβρύχια βασίλεια και να ανακηρυχθεί Άρχοντας του Ωκεανού. Απεχθάνεται τον ετεροθαλή αδελφό του και είναι αποφασισμένος να τον κρατήσει μακριά από τη θέση που του ανήκει αξιωματικά. Ο Γουάν στράφηκε στον Πάτρικ Γουίλσον για να αναλάβει τον ρόλο. «Είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς», λέει ο σκηνοθέτης. «Μου αρέσει το πόσο εξαφανίζεται μέσα στον ρόλο. Ήξερα ότι θα ερχόταν και θα έσκιζε».

«Είναι η πέμπτη μου ταινία με τον Τζέιμς», σημειώνει Γουίλσον. «Πήγα και πήρα ένα σωρό κόμικς για να ξεσκονίσω τις γνώσεις μου», λέει ο ηθοποιός για την αντίδραση του όταν του πρότειναν τον ρόλο του Άρχοντα των Ωκεανών. «Μου άρεσε η ιδέα του τι θα συνέβαινε αν ο ωκεανός στρεφόταν εναντίον μας. Είναι εύκολο να βάλουμε την ταμπέλα του κακού στον Ορμ, γιατί έτσι είναι στα κόμικς, αλλά έχει αλλάξει στην πορεία. Ο Τζέιμς ήθελε να τεκμηριώσει τον αγώνα του Ορμ. Θέλει να δώσει μία μάχη οικολογική, και ζητά τη βοήθεια των άλλων βασιλείων. Αν συμβεί αυτό, θα γίνει Άρχοντας του Ωκεανού».

«Πάντα μου αρέσει όταν ένας κακός δεν πιστεύει ότι είναι κακός», λέει ο Τζόνσον-ΜακΓκόλντρικ. «Πιστεύει ότι δικαιούται να κάνει ό,τι κάνει. Για τον Ορμ, το κίνητρο του είναι σωστό, αλλά έχει ακραία προσέγγιση. Έχει βαρεθεί τον τρόπο που οι άνθρωποι χειρίζονται τους ωκεανούς, οπότε γιατί να μην τους εξολοθρεύσει;».

«Είχα πολλές σκηνές μαζί του. Ήταν το καλύτερο κομμάτι. Είχε πλάκα να γίνεσαι παιδί και να παλεύεις. Αλλά η πραγματική του δύναμη, είναι ότι είναι καταπληκτικός ηθοποιός», λέει ο Μομόα για τον Πάτρικ Γουίλσον.

«Πάντα ήθελα να παίξω σε ταινία δράσης, να είμαι ένα μεγάλο παιδί στην απόλυτη παιδική χαρά», λέει ο Γιάχια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ, που υποδύεται τον τρομαχτικό Μπλακ Μάντα, έναν φονικό εχθρό του Aquaman. «Μου αρέσει αυτή η ταινία, γιατί έχει κάτι για όλους: αν σου αρέσει η μυθολογία, οι ιστορίες αγάπης, η επιστημονική φαντασία, οι σκηνές μάχης, έχει κάτι για εσένα», λέει ο ηθοποιός.

«Είναι ένας μισθοφόρος, γνωστός για εκρήξεις θυμού, και τα έχει βάλει με τον Aquaman», λέει ο ηθοποιός για τον ρόλο του. «Θέλει να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του. Του στέρησαν τον γονιό του, οπότε είναι μόνος του, είναι θυμωμένος, κι αυτό τον κάνει ανθρώπινο. Η ζωή του αρχίζει τη στιγμή που χάνει τον πατέρα του και θέλει να εκπληρώσει τον σκοπό του, πράγμα που τον κάνει επικίνδυνο και απρόβλεπτο. Νομίζω ότι είναι ένας χαρακτήρας που θα κρατήσει το κοινό σε αγωνία», σημειώνει ο Γιάχια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ.

Διαβάστε   Ο Τζον Κάρπεντερ αισθάνεται μια χαρά μέσα στον... "θάλαμο του τρόμου"!

Πατρικές φιγούρες

Ο Τόμας Κέρι, ένας φαροφύλακας, είναι η μεγάλη αγάπη της Βασίλισσας Ατλάνα. Ένας άνθρωπος, ο πατέρας του Άρθουρ. Αφού τους εγκατέλειψε η Ατλάνα, μεγάλωσε τον Άρθουρ έτσι ώστε να έχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, αλλά και να ενστερνίζεται το μεγαλείο του ωκεανού. Τον ρόλο υποδύεται ο Τεμουέρα Μόρισον.

«Η σχέση πατέρα-γιου ήταν ωραία γιατί είχα καλή σύνδεση με τον Τζέισον», λέει ο Μόρισον χαμογελώντας. Απόλαυσε, όπως ήταν φυσικό, τις σκηνές με την Κίντμαν. «Η Νικόλ έχει καταπληκτική προσωπικότητα, πολύ ανοιχτή, πολύ ευγενική. Ο Τζέιμς ήθελε να βγάλουμε συναίσθημα, ειδικά όταν μας αφήνει, εμένα και τον γιο μας, και ήμουν χαρούμενος που είχαμε καλή χημεία».

Στον αντίποδα του πατέρα του Άρθουρ, είναι ο Βασιλιάς Νηρέας, ο πατέρας της Μίρα. Ο Ντολφ Λούντγκρεν υποδύεται τον μεγαλοπρεπή άντρα που συμφωνεί με τον Ορμ ότι η βία των κατοίκων της ξηράς πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι, όμως, πεπεισμένος ότι ο Ορμ έχει αυτό που χρειάζεται ένας αρχηγός για να ενώσει τα υποβρύχια βασίλεια. «Η ταινία δείχνει ένα πολιτικό παιχνίδι, έναν αγώνα για την εξουσία», λέει ο Ντολφ Λούντγκρεν. «Θα ήθελα ο Βασιλιάς Νηρέας να διατηρήσει την ειρήνη. Αν και οι κάτοικοι της ξηράς, κάνουν πράγματα που δεν του αρέσουν».

Μία ακόμα πατρική φιγούρα είναι ο Βάλκο, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ατλάντεια και την ανθρώπινη πλευρά του Άρθουρ. Είναι αυτός που δείχνει στον Άρθουρ τις εξαιρετικές ικανότητες που έχει χάρη στην καταγωγή του. Του μαθαίνει να αναπνέει κάτω από το νερό, να κολυμπά και να πολεμάει.

Ο Βάλκο είναι σύμβουλος του θρόνου από τον καιρό της βασιλείας του παππού του Άρθουρ, και τώρα συμβουλεύει τον Ορμ. Προσπαθεί να χειριστεί διπλωματικά τις σχέσεις της Ατλαντίδας με τα άλλα βασίλεια. Όμως, ξέρει ότι ο μεγαλομανής Ορμ δεν λειτουργεί με τη λογική, και ότι το μόνο που μπορεί να τον εκθρονίσει είναι η χαμένη τρίαινα του Βασιλιά Άτλαν. Κατευθύνει μυστικά τη Μίρα να βρει τον Άρθουρ, και τους στέλνει μακριά προς αναζήτηση της Τρίαινας του Άτλαν, πριν ο Ορμ πραγματοποιήσει τα σχέδια του.

Ο σκηνοθέτης επέλεξε τον Γουίλεμ Νταφόε για τον ρόλο του άντρα που είναι μέντορας, διπλωμάτης και λίγο ψεύτης όπου χρειάζεται. «Το να έχω κάποιον τόσο καταξιωμένο όσο ο Γουίλεμ ήταν φανταστικό», δηλώνει ο Γουάν. «Δίνει βάθος και είναι πειστικός. Επιπλέον, είναι ωραίος τύπος και ήθελε να τα δώσει όλα και να κάνει τρελές σκηνές δράσης!»

«Ο Βάλκο είναι ένας δάσκαλος, ένας πολιτικός και μία γέφυρα ανάμεσα στις παλιές και τις καινούριες ατλάντειες παραδόσεις. Είναι κοντά στον θρόνο, αλλά είναι διχασμένος. Σαν να βγήκε από τον Σαίξπηρ, δουλεύει και για τις δύο πλευρές. Έχει εκπαιδεύσει τον Άρθουρ στη μάχη και στο πώς να χρησιμοποιεί την τρίαινα. Ο Άρθουρ είναι κάπως γήινος για τα γούστα του, αλλά ο Βάλκο, αν και αυστηρός μαζί του, είναι και πολύ ευγενικός», λέει ο Νταφόε.

«Αυτή η ιστορία έχει στοιχεία που αντανακλούν τον κόσμο όπου ζούμε τώρα, που για μένα είναι σημαντικό, γιατί λέμε ιστορίες που μιλάνε στο σήμερα. Κάθε ιστορία με υπερήρωα πρέπει να έχει πλάκα και να μας παρασύρει σε μία καταπληκτική περιπέτεια, και την ίδια στιγμή να μας κάνει να νιώθουμε ότι μάθαμε κάτι από αυτούς τους χαρακτήρες και ότι κι εμείς ο ίδιοι μπορούμε να κάνουμε το σωστό. Δεν χρειάζεται μία στολή ή μία κάπα για να τα καταφέρουμε!», καταλήγει ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν για το όραμα και την ουσία της ταινίας.

 

Aquaman

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν

Ηθοποιοί: Τζέισον Μομόα, Άμπερ Χερντ, Νικόλ Κίντμαν, Γουίλεμ Νταφόε, Ντολφ Λούντγκρεν, Πάτρικ Γουίλσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Γιάχια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ, Νικόλ Κίντμαν, Λούντι Λιν, Τεμουέρα Μόρισον

Διάρκεια: 143′

Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους της χώρας μας από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018