Μεγάλο αφιέρωμα στο Φεστιβάλ των Καννών αλλά και ένας διαγωνισμός φοιτητικών ταινιών μικρού μήκους έρχονται τον Μάιο στο Cinobo

Ο Μάιος φέρνει στο Cinobo απευθείας από τα Όσκαρ και την υποψηφιότητα Διεθνούς ταινίας το Ήσυχο Κορίτσι του Ιρλανδού Κόλουμ Μπερέιντ σε αποκλειστική πρεμιέρα. Ακόμη, από το περασμένο φεστιβάλ Καννών, το Τυχερό Αστέρι του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα για τους Κλέφτες Καταστημάτων, Χιροκάζου Κόρε-Έντα, το οικογενειακό δράμα του Ιρανού Σαΐντ Ρουστάγι, Η Λέιλα και τα Αδέρφια της, με βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών, και το φιλμ που ξεχώρισε στο φετινό My French Film Festival, Δεν Δίνω Γαμ** Δεκάρα, με την Αντέλ Εξαρχόπουλος.

Οι Κάννες έχουν την τιμητική τους καθώς το Cinobo ετοιμάζει ένα πλούσιο αφιέρωμα στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, μέσα από πολλές πρωτότυπες λίστες ταινιών εμπνευσμένες από το φεστιβάλ και την ιστορία του.

Από τις Κάννες στο Σαν Σεμπαστιάν, όπως το είδε ο φακός του Γούντι Άλεν, στο Φεστιβάλ του Ρίφκιν, που εγκαινιάζει μια σειρά ταινιών του μεγάλου δημιουργού στο Cinobo. Ακόμη, την πλατφόρμα επισκέπτονται δύο ονόματα-θρύλοι για το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, ο Χαλ Χάρτλεϊ και η Κέλι Ράιχαρντ, όπως και ο θρύλος του γαλλικού σινεμά Μπερτράν Ταβερνιέ, σε ένα μίνι αφιέρωμα με τρεις ταινίες.

Τέλος, το Cinobo εγκαινιάζει αυτή την άνοιξη μια νέα συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον διαγωνισμό φοιτητικών ταινιών μικρού μήκους Directors Next Gen. Τα υποψήφια φιλμ θα στριμάρουν στην πλατφόρμα και ο νικητής που θα προκύψει από ψηφοφορία του κοινού, θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο και διανομή της ταινίας στη μεγάλη οθόνη και στην πλατφόρμα του Cinobο.

 

Συλλογές

Cannes

Η μεγαλύτερη online συλλογή ταινιών που έρχονται απευθείας από το εμβληματικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, από τη δεκαετία του ‘30 μέχρι σήμερα.
Από τις 15 Μαΐου στο Cinobo

Διαβάστε   Σε πρώτη πανελλαδική προβολή από το Cinobo τρεις ταινίες του Κορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο

 

Αφιέρωμα & Βραβείο Directors Next Gen

Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Cinobo πραγματοποιεί τον δικό του διαγωνισμό μικρού μήκους ταινιών, στον οποίο το κοινό ψηφίζει το καλύτερο φοιτητικό φιλμ της χρονιάς.
Από τις 24 Μαΐου στο Cinobo

 

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

 

Γυμναστήριο

Αλέξανδρος Βούλγαρης

Η πιο φιλόδοξη, πειραματική, αλλά και ευάλωτη στιγμή του The Boy, ένα αποδομημένο magnum opus για τα χαμένα όνειρα και το φάντασμα της πραγματικότητας στην εποχή της πανδημίας.

Στις 2 Μαΐου στο Cinobo

 

Μια Κυριακή στην Εξοχή (A Sunday in the Country)

Μπερτράν Ταβερνιέ

Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες το 1984 και τρία Σεζάρ για μία από τις καλύτερες ταινίες του Ταβερνιέ, η οποία ψιθυρίζει αλήθειες για τις οικογενειακές σχέσεις.

Στις 3 Μαΐου στο Cinobo

 

Χιγκίτα

Αλέξανδρος Βούλγαρης

Ένα τρυφερό μανιφέστο αγριότητας, μια βαθιά πολιτική και αισθητικά επιθετική ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Στις 4 Μαΐου στο Cinobo

 

Κβο Βάντις, Άιντα; (Quo Vadis, Aida?)

Τζασμίλα Ζμπάνιτς

Ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας γίνεται ασφυκτικό πολιτικό θρίλερ γεμάτο διλήμματα, αγωνία και αδιέξοδα.

Στις 5 Μαΐου στο Cinobo

 

Το Ήσυχο Κορίτσι (The Quiet Girl)

Κόλουμ Μπερέιντ

Υποψήφιο για Όσκαρ, τρυφερή μεταφορά αναγνωρισμένου διηγήματος για ένα κορίτσι που ανακαλύπτει ένα μυστικό που θα της αλλάξει τη ζωή.

Στις 9 Μαΐου στο Cinobo

 

O Ανακριτής και ο Δολοφόνος (The Judge and the Assassin)

Μπερτράν Ταβερνιέ

Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα δράμα εποχής θέτει διαχρονικά επίκαιρα ζητήματα για την εγκληματικότητα, την εξουσία και τον σωφρονισμό. Ιζαμπέλ Ιπέρ, 6 υποψηφιότητες και 2 βραβεία Σεζάρ.

Στις 10 Μαΐου στο Cinobo

Διαβάστε   "Havoc": Ο Tom Hardy επιστρέφει στη δράση στο νέο καταιγιστικό αστυνομικό θρίλερ του Netflix

 

Amateur

Χαλ Χάρτλεϊ

Επαγγελματίες ερασιτέχνες που ξέρουν μόνο να μπλέκουν, συντροφεύουν μια μεγάλη φωνή του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά στην πιo φιλόδοξη δημιουργία των 90s, με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στο καστ.

Στις 11 Μαΐου στο Cinobo

 

Ντε Γκωλ (De Gaulle)

Γκαμπριέλ Λε Μπομάν

Το biopic για τον Σαρλ Ντε Γκωλ σκιαγραφεί τη διαδρομή μιας προσωπικότητας που άλλαξε την πορεία της Ιστορίας, με τον Λαμπέρ Γουίλσον σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.

Στις 12 Μαΐου στο Cinobo

 

Τυχερό Αστέρι (Broker)

Χιροκάζου Κόρε-Έντα

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Κόρε-Έντα (Κλέφτες Καταστημάτων) σε μια τρυφερή ιστορία μικροαπατεώνων με πρωταγωνιστή τον Σονγκ Κανγκ-Χο (Παράσιτα) που βραβεύεται στις Κάννες.

Στις 16 Μαΐου στο Cinobo

 

Το Ξεκαθάρισμα (Coup de Torchon)

Μπερτράν Ταβερνιέ

Χρόνια πριν ακουστεί ότι ο Γιώργος Λάνθιμος θα μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του Τζιμ Τόμπσον, Pop. 1280, μια εκρηκτική διασκευή με πρωταγωνιστή τον Φιλίπ Νουαρέ.

Στις 17 Μαΐου στο Cinobo

 

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin’s Festival)

Γούντι Άλεν

Ευρωπαϊκό φόντο αυτή τη φορά το μαγευτικό Σαν Σεμπαστιάν και το φεστιβάλ κινηματογράφου του, πεδίο ανάπτυξης χιουμοριστικών ιστοριών που προκύπτουν από τα άγχη και τις νευρώσεις των ηρώων.

Στις 18 Μαΐου στο Cinobo

 

Άγγελοι (Fallen)

Σκοτ Χικς

Στον δρόμο του Twilight στη young adult λογοτεχνία στο σινεμά, βρυκόλακες και λυκάνθρωποι δίνουν τη θέση τους σε έκπτωτους αγγέλους, και μια ερωτική ιστορία ξεπερνά τα όρια του χωροχρόνου.

Στις 19 Μαΐου στο Cinobo

 

Μένοντας Όρθιος (Staying Vertical)

Αλέν Γκιροντί

Κάτι περισσότερο από βουκολικό ρομάντζο, μια σουρεαλιστική αναζήτηση ταυτότητας απέναντι σε ανθρώπους και λύκους, από έναν σκηνοθέτη που έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στο queer cinema.

Διαβάστε   "Οι Ευνοούμενοι του Μίδα": Η ισπανική μίνι-σειρά θρίλερ του Netflix που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Jack London

Στις 22 Μαΐου στο Cinobo

 

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της (Leila’s Brothers)

Σαΐντ Ρουστάγι

Ένα οικογενειακό δράμα που αποκαλύπτει τα αδιέξοδα μιας βαθύτατα πατριαρχικής κοινωνίας.

Στις 23 Μαΐου στο Cinobo

 

First Cow

Κέλι Ράιχαρντ

Η σκηνοθέτις του Γουέντι και Λούσι συνεχίζει την κινηματογραφική χαρτογράφηση μιας άγνωστης Αμερικής, αναζητώντας τις απαρχές της καπιταλιστικής υπερδύναμης και του ρατσισμού μέσα από μία… αγελάδα.

Στις 25 Μαΐου στο Cinobo

 

Με Άλλο Πρόσωπο (Mug)

Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα

Αργυρή Άρκτος – Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής στη Berlinale 2017 για την Πολωνή σκηνοθέτιδα που στηλιτεύει για άλλη μια φορά τα κακώς κείμενα στη χώρα της με μια φιλόδοξη και πολυεπίπεδη σάτιρα.

Στις 26 Μαΐου στο Cinobo

 

Δεν Δίνω Γαμ** Δεκάρα (Zero Fucks Given)

Εμανουέλ Μαρ, Ζιλί Λεκούστ

Το παράλογο και απάνθρωπο επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο η Αντέλ Εξαρχόπουλος ενσαρκώνει, με βαρύτητα και ασέβεια, τις υπαρξιακές περιπλανήσεις μιας νεαρής γυναίκας εν πτήσει.

Στις 30 Μαΐου στο Cinobo