Όταν ο Αλέν Ντελόν εγκατέλειψε τη Ρόμι Σνάιντερ…

Το 1958 και με ήδη 13 ταινίες στο ενεργητικό της, η 20χρονη αυστριακή ηθοποιός Ρόμι Σνάιντερ, πρωταγωνιστεί στην ταινία «Christine» του Pierre Gaspard-Huit. Έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον συμπρωταγωνιστή της. Αυτός δεν είναι άλλος από τον ανερχόμενο «αλητάκο» του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Τον Αλέν Ντελόν. Η πρώτη τους συνάντηση γίνεται στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, όπου ο Ντελόν περιμένει την Σνάιντερ με ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα. Εκείνη θεωρεί ότι… «Παραείναι ωραίος, καλοντυμένος, παραείναι της μόδας». Εκείνος τη θεωρεί «μια παραφουσκωμένη γερμανίδα χήνα». Στο εστιατόριο που δειπνούν το ίδιο βράδυ, ο Ντελόν μιλάει ελάχιστα Αγγλικά. Η συνεννόηση μεταξύ τους είναι σχεδόν αδύνατη….

Ο λογαριασμός έρχεται και η Σνάιντερ πληρώνει το γεύμα, καθώς ο Ντελόν δεν έχει καθόλου λεφτά. Στα γυρίσματα της ταινίας, η σχέση τους είναι το ίδιο έντονη. Ο ένας αντιπαθεί την αψεγάδιαστη Αυστριακή και αυτή απεχθάνεται τον απολίτιστο Γάλλο ηθοποιό. Αυτό στην αρχή… Σύντομα όμως θα νιώσουν μια αμοιβαία, ανεξέλεγκτη έλξη. Οι δύο νέοι ερωτεύονται παράφορα και ζουν ένα μεγάλο ειδύλλιο. Το 1959 αρραβωνιάζονται και η Σνάιντερ ακολουθεί το Ντελόν σε κάθε του βήμα. Μένουν μαζί, περνούν τις ελεύθερες ώρες τους στην εξοχή, μαθαίνουν ο ένας τον άλλον. Η Ρόμι χαρίζει στον Αλέν λογοτεχνικά βιβλία και ο Ντελόν τής δείχνει την μποέμικη παριζιάνικη ζωή. Έως το 1963. Ο Γάλλος «ζεν πρεμιέ» πλήττει στη μονογαμία. Ένα από τα φλερτ του είναι πιο σοβαρό απ΄ ότι περίμενε. Η Ρόμι, επιστρέφοντας στο σπίτι τους μετά από γυρίσματα, βρίσκει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και ένα σημείωμα «Είμαι στο Μεξικό με τη Ναταλί. Συνέβησαν πολλά. Αλέν» Ένα χρόνο αργότερα, ο Αλέν παντρεύεται την Ναταλί και αποκτούν μαζί ένα παιδί. Η Σνάιντερ δεν μπορεί να το πιστέψει και καταφεύγει στα ηρεμιστικά για να απαλύνει τον πόνο της και επικεντρώνεται στην καριέρα της. Δύο αποτυχημένοι γάμοι και μια τραγική απώλεια Η Σνάιντερ φαίνεται να ξεπερνά τον χωρισμό της με τον πρώτο μεγάλο της έρωτα και το 1966 παντρεύεται τον γερμανό ηθοποιό και σκηνοθέτη Χάρι Μέγιεν. Μαζί αποκτούν τον μικρό Ντέιβιντ Κρίστοφερ. Ο γάμος δεν κρατά και μετά από εννέα χρόνια, το ζευγάρι ακολουθεί διαφορετικούς δρόμους. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1979, η Σνάιντερ βιώνει το πρώτο μεγάλο της σοκ. Ο πρώην αγαπημένος της Χάρι, βρίσκεται κρεμασμένος στο σπίτι του στο Αμβούργο. Το 1975 η Σνάιντερ παντρεύεται τον Ντάνιελ Μπιασίνι, τον προσωπικό της γραμματέα. Η κοινή ζωή τους διαρκεί έξι χρόνια και η Σνάιντερ αποκτά μία κόρη, τη Σάρα. Το 1981 είναι η τραγικότερη χρονιά της Σνάιντερ. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης νεφρού. Μια επίπονη διαδικασία που της άφησε μια μεγάλη ουλή στην πλάτη….

Διαβάστε   25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: η εκπαίδευση στο επίκεντρο...

Τον Ιούλιο 1981, ενώ βρισκόταν στο λεωφορείο πληροφορείται για τον θάνατο του γιου της. Ο 14χρονος Ντέιβιντ έπαιζε στον κήπο των παππούδων του. Γλίστρησε και καρφώθηκε στα κάγκελα του φράχτη. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Τα νεύρα της Σνάιντερ κλονίστηκαν τόσο που κρίθηκε αναγκαίος ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρική κλινική στο Παρίσι για να μην κάνει κακό στον εαυτό της. Έκτοτε, η καλλονή ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού. Ο τελευταίος σύντροφός της, ο παραγωγός Λοράν Πετέν, δεν μπόρεσε ποτέ να προσφέρει την ανακούφιση που τόσο πολύ ήθελε η Σνάιντερ. Ένα χρόνο αργότερα, η Ρόμι έφυγε από τη ζωή πικραμένη και δυστυχισμένη. Ο Αλέν Ντελόν, ο οποίος ανέλαβε και την κηδεία της, φρόντισε να ταφεί δίπλα στον γιο της και όχι στην γενέτειρά της, στην Αυστρία. Την αποχαιρέτησε, αφήνοντας ένας σημείωμα στον τάφο της που έλεγε: «Tu n’as jamais été aussi belle, tu vois j’ai appris quelques mots allemands pour toi: Ich liebe dich meine Liebe»(σε ελεύθερη μετάφραση: «Ποτέ δεν ήσουν πιο όμορφη, βλέπεις έμαθα κάποιες λέξεις στα Γερμανικά για σένα: Σε αγαπώ,Αγάπη μου»).

Μίσησε την «Πριγκίπισα Σίσι»

Η Ρόσμαρι Μαγδαλένα Άλμπαχ- Ρέτι, γεννήθηκε στην Βιέννη της Αυστρίας στις 23 Σεπτεμβρίου 1938. Παιδί μεσοαστών καλλιεργημένων ηθοποιών, το μέλλον της ήταν προδιαγεγραμμένο. Κάνει το ντεμπούτο της στα 15 όταν εμφανίζεται στην ταινία «Όταν ξανανθίζουν οι πασχαλιές», δίπλα στην μητέρα της, Μάγδα Σνάιντερ….

Μαζί θα παίξουν σε 8 ταινίες, ενώ παράλληλα η Μάγδα θα ελέγχει απόλυτα την επαγγελματική της πορεία. Την καριέρα της παρακολουθεί στενά και ο πατριός της για τον οποίο αργότερα η ηθοποιός αναφέρει ότι είχε ένα «αρρωστημένο ενδιαφέρον» για εκείνη. Η μεγάλη επιτυχία έρχεται το 1954, όταν η Σνάιντερ πρωταγωνιστεί στις ταινίες του Ερνστ Μαρίσκα και υποδύεται την τραγική ιστορία της Ελισάβετ της Αυστρίας, γνωστής ως Πριγκίπισσα Σίσι. Η τριλογία αγαπήθηκε από το κοινό της μεταπολεμικής Δυτικής Γερμανίας και της Αυστρίας, όπου υπήρχε ένα παρατεταμένο κλίμα ανησυχίας και ο κόσμος μπορούσε να ταυτιστεί με τη μοιραία ζωή της Πριγκίπισσας Σίσι. Αντιθέτως για τη Σνάιντερ, ο ρόλος που την έκανε διάσημη, ήταν η δική της Νέμεσις. Αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της στην Γαλλία, τη χώρα που επηρέασε όσο καμιά άλλη την πορεία της Έβδομης Τέχνης εκείνο το διάστημα. «Δεν είμαι τίποτα στη ζωή, αλλά τα πάντα στην οθόνη» Η πρώτη της επαφή με τον σινεφίλ κοινό της Γαλλίας δεν ήταν η καλύτερη. Η Σνάιντερ ήταν διχασμένη. Οι Γερμανοί ήταν ενοχλημένοι που η Σνάιντερ έφυγε και τους παράτησε για να κυνηγήσει μια καριέρα έξω από τα σύνορά της χώρας. Οι Γάλλοι διανοούμενοι της εποχής, αντιθέτως, δεν πήραν αρχικά στα σοβαρά το ταλέντο της αριστοκρατικής Σνάιντερ. Ο Ρόμι Σνάιντερ, όμως, πραγματοποίησε μια λαμπρή καριέρα με 62 ταινίες στο ενεργητικό της και συνεργάστηκε με τη σκηνοθετική «αφρόκρεμα» της εποχής. Μεταξύ άλλων, πρωταγωνίστησε σε έργα των Λουκίνο Βισκόντι, Όρσον Γουέλς, Βιττόριο ντε Σίκα, Φεντερίκο Φελλίνι, Ότο Πρέμινγκερ, Κώστα Γαβρά, Ζυλ Ντασέν κ.ά. Έπαιξε δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς, όπως οι Μελίνα Μερκούρη, Αλέν Ντελόν, Ζαν Μορό, Άντονι Πέρκινς, Πίτερ Σέλλερς , Γούντι Άλεν κ.ά. Η Ρόμι Σνάιντερ καθιέρωσε ένα κινηματογραφικό γυναικείο πορτραίτο, γεμάτο ερωτισμό και αισθησιασμό. Συνήθιζε να υποδύεται ευάλωτες γυναίκες που έκρυβαν μια τραγική ιστορία. Το βλέμμα της ήταν έντονο. Επιβλητικό. Καθρέφτιζε την θλίψη με τον πιο απλό και ταυτόχρονα ακαταμάχητο τρόπο. Δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται σαν ηθοποιός, να μαθαίνει και να δοκιμάζει καινούρια πράγματα. Το είχε πει άλλωστε και στη φίλη της, την ηθοποιό Σιμόν Σινιορέ, «Δε ξέρω τίποτα για την ζωή, αλλά τα πάντα για το σινεμά»….

Διαβάστε   "Η Δίκη": οι αλυσίδες, μερικές φορές, είναι πιο ασφαλείς από το να είσαι ελεύθερος...

ΠΗΓΗ: http://www.mixanitouxronou.gr/

https://www.youtube.com/watch?v=-Ps_h59Bht4