Όσα προβάλλονται τον Δεκέμβριο 2021 στο Cinobo

Το Μπενεντέτα του Πολ Βερχόφεν, 5 «ιντριγκαδόρικες» ταινίες του Κλοντ Σαμπρόλ και Η Καρδιά του Κτήνους του Ρένου Χαραλαμπίδη έρχονται, μεταξύ άλλων, τον Δεκέμβριο αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Cinobo.

Η χρονιά κλείνει με τη Μπενεντέτα, σε Α’ αποκλειστική προβολή, του Πολ Βερχόφεν (Βασικό Ένστικτο, Εκείνη). Η ταινία (πρωταγωνιστούν οι Βιρζινί Εφιρά, Σαρλότ Ράμπλινγκ και Δάφνη Πατακιά) αφορά τον έρωτα ανάμεσα σε δύο καλόγριες στην Ιταλία του 17ου αιώνα και προκάλεσε έντονες συζητήσεις όπου προβλήθηκε.

Επηρεασμένο από τα Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν-χο, το Και στις Καλύτερες Οικογένειες από το Περού κάνει πρεμιέρα στο Cinobo, αποτυπώνοντας τις ταξικές αντιθέσεις που δημιουργούνται σε ένα σπίτι ανάμεσα σε πλούσιους και υπηρέτες.

Ακόμη, σε Α’ αποκλειστική προβολή έρχονται στο Cinobo το Μη Φεύγεις, Βάντα!  και το 200 Μέτρα, μια ταινία που προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Βενετίας και Θεσσαλονίκης. Επίσης, το Η Τελευταία Σημαία, η πιο πολιτική ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με ερμηνείες από τους Στιβ Καρέλ και Μπράιαν Κράνστον, το ντοκιμαντέρ Μαργαριταρένιο Κουμπί του Πατρίσιο Γκουσμάν, το ντεμπούτο τού Ζακό Βαν Ντορμέλ, Τοτό ο Ήρωας  (Χρυσή Κάμερα στις Κάννες) και το Η Καρδιά του Κτήνους, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη σε ρόλο σκηνοθέτη και ηθοποιού, και πολλές ακόμα ξεχωριστές ταινίες γίνονται διαθέσιμες στην πλατφόρμα.

Στο Cinobo θα προβληθούν επίσης 5 ταινίες του «ταραχοποιού» της Νουβέλ Βαγκ, Κλοντ Σαμπρόλ. στη συλλογή Σασπένς Γένους Θηλυκού. Τα Μερσί για τη Σοκολάτα, Η Τελετή, Σε Ζηλεύω, Το Άνθος του Κακού, Τέρμα τ’ Αστεία γίνονται διαθέσιμα την ίδια μέρα στην πλατφόρμα. Σ’ αυτές παρελαύνει η αφρόκρεμα Γαλλίδων ηθοποιών, από την Εμμανουέλ Μπεάρ, τη Ζακλιν Μπισέ και την Αννά Μουγκλαλίς, ως την επί χρόνια συνεργάτη του σκηνοθέτη Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Τέλος, προστίθεται και φέτος η συλλογή Most Watched με τις πιο δημοφιλείς ταινίες του 2021 με 20 + 1 ταινίες που ξεχώρισαν.

Διαβάστε   "Best of Agatha Christie": Το Cinobo παρουσιάζει τις σημαντικότερες κινηματογραφικές μεταφορές των πιο αγαπημένων βιβλίων της βασίλισσας του αστυνομικού μυθιστορήματος

 

Συλλογές

Κλοντ Σαμπρόλ: Σασπένς Γένους Θηλυκού

Το Cinobo παρουσιάζει 5 ταινίες του μεγάλου δημιουργού, Κλοντ Σαμπρόλ, σε αποκατεστημένες κόπιες. Με επίκεντρο μια σειρά από δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες που έχουν ως πρόσωπα μερικές από τις διασημότερες Γαλλίδες ηθοποιούς της εποχής μας, το αφιέρωμα εστιάζει στο έργο του «Γάλλου Χίτσκοκ» από το ξεκίνημα της δεκαετίας του ’90 και έπειτα.

Από τις 13 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Most Watched 2021

Το Cinobo παρουσιάζει το top-21 του ’21, μια συλλογή με τις 21 ταινίες που αγαπήθηκαν από το κοινό και είχαν τις περισσότερες προβολές μέσα στην πλατφόρμα.

Από τις 20 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα:

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί  (The Pearl Button) του Πατρίσιο Γκουσμάν

Άτυπη συνέχεια του Νοσταλγώντας το Φως για την εξαφάνιση των ιθαγενών της Χιλής. Ιδιόμορφη καταγραφή της ιστορίας, θρήνος μέσω αφήγησης που ταξιδεύει μαγικά στον χωροχρόνο.

Στις 2 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Η Τελευταία Σημαία (Last Flag Flying) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Πιο πολιτικός από ποτέ, ο Ρ. Λινκλέιτερ μιλά με αμεσότητα για τα ανοιχτά τραύματα της Αμερικής. Εξαιρετικές ερμηνείες από Στιβ Καρέλ, Μπράιαν Κράνστον, Λόρενς Φίσμπερν.

Στις 3 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Μπενεντέτα (Benedetta) του Πολ Βερχόφεν

Η νέα ταινία του Π. Βερχόφεν με τις Β. Εφιρά και Δ. Πατακιά. Μια ιστορία για τον ερωτισμό, την εμμονή και τη θρησκεία.

Στις 7 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Σε Πόλεμο (At War) του Στεφάν Μπριζέ

Δύο χρόνια μετά τον βραβευμένο στις Κάννες Νόμο της Αγοράς, ο Στεφάν Μπριζέ ενώνεται και πάλι με τον Βενσάν Λιντόν για ένα ακόμα δείγμα άμεσου κοινωνικού σινεμά.

Στις 9 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Ο Έκπτωτος (The Candidate) του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Ο κόσμος ενός διεφθαρμένου πολιτικού καταρρέει στο νέο πολιτικό θρίλερ του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν που απέσπασε επτά βραβεία Γκόγια.

Διαβάστε   "Ρούμπεν Έστλουντ: Χρυσός Φοίνικας στο τετράγωνο": Αφιέρωμα στη φιλμογραφία του βραβευμένου σκηνοθέτη από το Cinobo

Στις 10 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Μερσί για τη Σοκολάτα (Nightcap) του Κλοντ Σαμπρόλ

Ο Κλοντ Σαμπρόλ βρίσκει ξανά τα ύψη της ‘60s φιλμογραφίας του με αυτό το γεμάτο σασπένς διαμάντι παιχνιδιάρικου ύφους και φονικού πάθους, με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Στις 13 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Η Τελετή (A Judgement in Stone) του Κλοντ Σαμπρόλ

Στην πιο γνωστή από τις εφτά συνεργασίες του Κλοντ Σαμπρόλ με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, το έγκλημα είναι μια πράξη ταξικής εκδίκησης και κυριολεκτικά παγώνει το αίμα.

Στις 13 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Σε Ζηλεύω (Torment) του Κλοντ Σαμπρόλ

Ένα από τα πιο διάσημα ανολοκλήρωτα projects, το L’ Enfer του Κλουζό, βρίσκει άξιο συνεχιστή στο πρόσωπο του Κ. Σαμπρόλ, ο οποίος δίνει τη δική του σαρδόνια οπτική γωνία.

Στις 13 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Το Άνθος του Κακού (The Flower of Evil) του Κλοντ Σαμπρόλ

Ο Σαμπρόλ σαρκάζει για άλλη μια φορά τη μπουρζουαζία κλείνοντας το μάτι στον Χίτσκοκ, σε ένα μίγμα αστυνομικού μυστηρίου και κοινωνικής ανάλυσης από τον Γάλλο μετρ του σασπένς.

Στις 13 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Τέρμα τ’ Αστεία (The Swindle) του Κλοντ Σαμπρόλ

Ο Σαμπρόλ γιορτάζει την 50η ταινία της φιλμογραφίας του παρέα με την αγαπημένη του Ιζαμπέλ Ιπέρ και με μια ανάλαφρη και κοσμοπολίτικη διάθεση χιτσκοκικού μυστηρίου.

Στις 13 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Μη Φεύγεις, Βάντα! (My Wonderful Wanda) του Μπετίνα Ομπερλί

Η Μπετίνα Όμπερλι υπογράφει την αναπάντεχα feelgood έκπληξη της χρονιάς από την Ελβετία.

Στις 14 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Ο Πόλεμος Μέσα Τους (A War Within) του Κάσπερ Τόρστινγκ

Το δίλημμα «πατρίδα ή οικογένεια» βαραίνει τη ψυχή ενός Δανού στρατιώτη σε μια ανθρώπινη ιστορία σε πολεμικό φόντο, που περιγράφει τις απώλειες όταν παύει η κανονική ζωή.

Διαβάστε   Όσα έρχονται τον Μάιο στο Cinobo

Στις 17 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Η Καρδιά του Κτήνους (The Heart of the Beast) του Ρένου Χαραλαμπίδη

Με βάση το μυθιστόρημα του Πέτρου Τατσόπουλου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης υπογράφει ένα ρέκβιεμ για όλους τους υπεράνω, σε καταστάσεις που προοικονομούν την ελληνική κρίση.

Στις 20 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

200 Μέτρα (200 Meters) του Αμίν Ναϊφέ

Η ταινία του Παλαιστίνιου σκηνοθέτη αποτυπώνει με ένταση το οικογενειακό (κι όχι μόνο) δράμα ενός διχοτομημένου λαού.

Στις 21 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης (Piranhas) του Κλαούντιο Τζιοβανέζι

Ληστείες, όπλα, ναρκωτικά, μαφιόζικοι εκφοβισμοί και δολοφονίες. Από τον Ρομπέρτο Σαβιάνο (Γκομόρα), μια ιστορία για έναν αθέατο κόσμο όπου η αθωότητα δεν έχει θέση.

Στις 23 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Τοτό ο Ήρωας (Toto the Hero) του Ζακό Βαν Ντορμέλ

Μια από τις ευρωπαϊκές ταινίες των 90s. Χρυσή Κάμερα στις Κάννες, στο ντεμπούτο του Ζακό Βαν Ντορμέλ (Η Ολοκαίνουρια Καινή Διαθήκη).

Στις 24 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Kαι στις Καλύτερες Οικογένειες (The Best Families) του Χαβιέρ Φουέντες-Λεόν

Οικογένειες τόσο καθώσπρέπει που μοιάζουν με υλικό για τηλενουβέλα, ζορίζονται στα δύσκολα και πέφτουν στα μάτια του υπηρετικού προσωπικού.

Στις 28 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

Ο Χορός της Ζωής Μου (Yuli: The Carlos Acosta Story) του Ιθιάρ Μπολέν

O Κουβανός χορευτής Κάρλος Ακόστα υποδύεται τον εαυτό του σε μια βιογραφική ταινία από τη σκηνοθέτη της Ελιάς. Σε σενάριο Π.Λάβερτι, σεναριογράφου του Κεν Λόουτς.

Στις 31 Δεκεμβρίου στο Cinobo

 

*Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την ταινία Το Άνθος του Κακού (The Flower of Evil)