Όσα προβάλλονται αυτόν τον μήνα στο Cinobo

Ο Φεβρουάριος στο Cinobo έρχεται με ένα μεγάλο αφιέρωμα: Χόρρορ. Ο κινηματογραφικός τρόμος μέσα από κλασικές ταινίες του είδους αλλά και σύγχρονες αγαπημένες δημιουργίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο genre, όπως Το Ορφανοτροφείο και Οι Μάρτυρες, έρχονται για να γεμίσουν τον Φεβρουάριο με ανατριχίλες. Από τις 14 έως τις 28 Φεβρουαρίου, stream & scream στο cinobo.com.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες ταινίες βραβευμένες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, από τις 2 Φεβρουαρίου και για πρώτη φορά σε μία πλατφόρμα, το Cinobo παρουσιάζει τους 7 Χρυσούς Φοίνικες των τελευταίων 7 Φεστιβάλ Καννών, τις ταινίες που από το 2014 έως το ‘21 απέσπασαν το πρώτο βραβείο του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ παγκοσμίως.

Ο ελληνικός κινηματογράφος εκπροσωπείται από τρεις ταινίες: Σε αποκλειστική Α’ προβολή, το Ντάνιελ ‘16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, καθώς και η βασισμένη σε μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου Πράσινη Θάλασσα της Αγγελικής Αντωνίου με τους Αγγελική Παπούλια και Γιάννη Τσορτέκη. Τέλος, το δράμα Ακίνητο Ποτάμι του Άγγελου Φραντζή, με την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Τον Φεβρουάριο σε Α’ αποκλειστική προβολή στο Cinobo και το Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ελβετού Αντρέας Φοντάνα για το σκοτεινό ταξίδι προς τη διαφθορά, ενώ θα προβληθεί και η ταινία μυθοπλασίας Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ.

Αυτό τον μήνα στο Cinobo θα προβληθεί και το 10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά, η ρομαντική κομεντί Σφυρίζοντας για τον Έρωτα με τον Κρις Έβανς, αλλά και αλλά και το ντοκιμαντέρ Η Κόλαση του Ανρί-Ζορζ Κλουζό, για μια ταινία-μύθο με τους Ρόμι Σνάιντερ και Σερζ Ρετζιανί, που τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Διαβάστε   Αυτές είναι οι ταινίες και τα αφιερώματα που θα στριμάρουν τον Απρίλιο στο Cinobo

 

Συλλογές

7 Χρυσοί Φοίνικες των τελευταίων 7 Φεστιβάλ Καννών
Η τουρκική Χειμερία Νάρκη, το γαλλικό Dheepan: Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα, το Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ του Κεν Λόουτς, το πολυσυζητημένο Τετράγωνο, οι Κλέφτες Καταστημάτων, τα θρυλικά Παράσιτα και το Titane θα παρουσιαστούν αυτόν τον μήνα στο Cinobo.
Από τις 2 Φεβρουαρίου στο Cinobo

 

Χόρρορ
Μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του τρόμου, με εμβληματικές ταινίες, σκηνοθέτες-masters και τις  τάσεις του είδους μέσα σε διαφορετικές δεκαετίες.
Από τις 14 Φεβρουαρίου στο Cinobo

 

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

 

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Enfant Terrible) του Όσκαρ Ρέλερ

Φόρος τιμής στο “τρομερό παιδί” του γερμανικού σινεμά, με μια ταινία που έχει ως προτεραιότητα να μοιάζει με τις δικές του, 40 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Την 1η Φεβρουαρίου στο Cinobo  

 

Ακίνητο Ποτάμι (Still River) του Άγγελου Φραντζή

Ο Άγγελος Φραντζής αναζητά το θαύμα της πίστης και της αγάπης στα αχανή τοπία της σιβηρικής στέπας.

Στις 3 Φεβρουαρίου στο Cinobo

 

10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά (10 Days Without Mom) του Αριέλ Βίνογκραντ

Μια τεράστια εμπορική επιτυχία στην Αργεντινή για την οικογενειακή κωμωδία που ξετυλίγει το χάος της νέας καθημερινότητας για έναν πολύτεκνο πατέρα.

Στις 4 Φεβρουαρίου στο Cinobo

 

Ντάνιελ ‘16 (Daniel ‘16) του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Μια ταινία για τα παιδιά που αναγκάζονται να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.

Στις 8 Φεβρουαρίου στο Cinobo

 

Σφυρίζοντας για τον Έρωτα (Playing it Cool) του Τζάστιν Ρίαρντον

Ο Κρις Έβανς πρωταγωνιστεί σε μια rom com που αποδομεί και γιορτάζει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν το αγαπημένο κινηματογραφικό είδος.

Στις 10 Φεβρουαρίου στο Cinobo   

Διαβάστε   Online αφιέρωμα με τίτλο "Σινεμά και Φωτογραφία" από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

 

Η Κόλαση του Aνρί-Ζορζ Κλουζό (Clouzot’s Inferno) των Σερζ Μπρόμπεργκ, Ρουξάντρα Μεντρέα

Μίξη μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ για το κινηματογραφικό γεγονός των ’60s που εγκαταλείφθηκε την τρίτη εβδομάδα γυρισμάτων, αφήνοντας τότε ένα αριστούργημα ανολοκλήρωτο.

Στις 11 Φεβρουαρίου στο Cinobo

 

Πράσινη Θάλασσα (Green Sea) της Αγγελική Αντωνίου

Βασισμένο σε βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου, ένα έξοχο δράμα χαρακτήρων που σχολιάζει την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία.

Στις 15 Φεβρουαρίου στο Cinobo

 

Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη (Azor) του Αντρέας Φοντάνα

Έτσι θα έμοιαζε το Αποκάλυψη Τώρα αν αντί της ζούγκλας του Βιετνάμ, ο Κόπολα επέλεγε αυστηρά λόμπι ξενοδοχείων, γιγαντιαίες πόρτες γραφείων και πισίνες για λίγους.

Στις 22 Φεβρουαρίου στο Cinobo

 

*Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την ταινία 10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά (10 Days Without Mom)