Φερδινάνδος, ένας ειρηνιστής ταύρος!..

Ο Φερδινάνδος δεν είναι ένας ταύρος σαν όλους τους άλλους. Αντί να ξεφυσά οργή και θυμό, αυτός σκέφτεται ότι όλα τα πλάσματα πρέπει να ζήσουν μονιασμένα και ειρηνικά. Ο Φερδινάνδος είναι ένας ταύρος… ειρηνιστής! Είναι όμως και παρεξηγημένος λόγω της θηριώδους εμφάνισής του, κάτι που αναπόφευκτα τον οδηγεί στην αιχμαλωσία προκειμένου να συμμετάσχει σε ταυρομαχίες. Όμως ο Φερδινάνδος δεν είναι αποφασισμένος να προδώσει τις αρχές του και την καρδιά του. Θα επιστρέψει στο σπίτι του και την οικογένειά του και με τη στάση του, θα δώσει μαθήματα ζωής στους θεατές.

Σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ Κάρλος Σαλντάνια, δημιουργού και σκηνοθέτη της σειράς “Rio”, αλλά και τριών ταινιών από την «Εποχή των Παγετώνων», ο «Φερδινάνδος» είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του κι έτσι κάνει πολλούς φίλους και αλλάζει τις ζωές πολλών πλασμάτων που γνωρίζει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Τα πράγματα δεν αποδεικνύονται καθόλου εύκολα φυσικά και το ταξίδι του κάθε άλλο παρά ομαλό είναι, μιας κι έχει ένα τεράστιο εμπόδιο να ξεπεράσει: στην πιο καθοριστική σκηνή της ταινίας, ο Φερδινάνδος πρέπει να αντιμετωπίσει τον ταυρομάχο Ελ Πριμέρο σε μια γεμάτη αρένα, αλλά μένει σταθερός στην ειρηνική του φύση και δίνει έτσι έμπνευση στους πάντες γύρω του.

Η ταινία είναι υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες 2018, για τις εξής κατηγορίες: «Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων» και «Καλύτερο Πρωτότυπο τραγούδι» – (Home).

 

Ηθοποιοί (φωνές):

Φερδινάνδος – Μάριος Αθανασίου

Λούπε- Άντρια Ράπτη

Μία– Αφροδίτη Αντονάκη

Χανς– Φοίβος Ριμένας

Διάρκεια: 108′

 

Η ταινία προβάλλεται από την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους VICTORIA CINEMAS (ΛΑΡΙΣΑ) και ΟΡΦΕΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ):

Διαβάστε   Ακραίες συνθήκες "εντός ορίων"

VICTORIA CINEMAS: Καθημερινά στις 16:10

ΟΡΦΕΑΣ: Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη στις 16:40