“Τραγική Ζούγκλα”: Η βραβευμένη μεξικάνικη ταινία μυστηρίου προβάλλεται στο Netflix

1920. Σύνορα Μεξικού και Μπελίζ. Στα βάθη της ζούγκλας των Μάγια, μιας άναρχης περιοχής γεμάτης μύθους, Μεξικανοί εργάτες που φτιάχνουν κόμμι συναντούν την Άγκνες, μια μυστηριώδη νεαρή γυναίκα από την Μπελίζ. Η παρουσία της δημιουργεί ένταση στους άντρες και τους γεννά φαντασιώσεις και επιθυμίες. Γεμάτοι νέα ενέργεια, έρχονται αντιμέτωποι με τη μοίρα τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι ξύπνησαν τη Σταμπάι, μια θρυλική οντότητα που παραμονεύει στην καρδιά της ζούγκλας.

Η Τραγική Ζούγκλα (Tragic Jungle) είναι ένα δράμα μυστηρίου μεξικανικής παραγωγής, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2020, όπου ήταν υποψήφιο στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, ενώ απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Γνωστή για την τόλμη που τη διακατέχει όσον αφορά τα σκηνοθετικά της εγχειρήματα, η σκηνοθέτιδα Yulene Olaizola έμεινε τέσσερις μήνες στα σύνορα Μεξικού-Μπελίζ, ερευνώντας το θέμα της παραγωγής κόμμι και των μυθικών θρύλων της περιοχής. Όπως σημειώνει η ίδια: “Η ζούγκλα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος βασανίζεται από αυτούς τους ανθρώπους που επιχειρούν να κλέψουν τους θησαυρούς του, εκδικείται όμως με διάφορους τρόπους, με δηλητηριώδη φυτά, σμήνη κουνουπιών, άγρια ζώα και την επίκληση μυστηριωδών πλασμάτων”.

Η σκηνοθέτιδα, η οποία έγινε αρχικά γνωστή για το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ της σχετικά με μια κατά συρροή δολοφόνο που διαμένει στον ξενώνα της γιαγιάς της, το Shakespeare And Victor Hugo’s Intimacies, συνεργάζεται κατά βάση με μη-επαγγελματίες ηθοποιούς, ενώ η Τραγική Ζούγκλα αποτελεί το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ της έως σήμερα.

 

Τραγική Ζούγκλα (Tragic Jungle, Selva Tragica, 2020)

Σκηνοθεσία: Yulene Olaizola

Ηθοποιοί: Indira Rubie Andrewin, Gilberto Barraza, Mariano Tun Xool, Eligio Meléndez, Gabino Rodríguez

Διαβάστε   "D.P: Κυνηγοί Λιποτακτών": Μια νοτιο-κορεάτικη σειρά "γροθιά στο στομάχι" για το bullying στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας

Διάρκεια: 96′

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix από τις 9 Ιουνίου 2021